Reklama

Reklama

Dilema

  • Česko Manžel, nebo milenec? (více)
Trailer 1

Ronny Valentine a Nick Brannen jsou od studií nejlepší kamarádi. Teď spolu mají malou firmu zabývající se vývojem nových automobilových technologií a designu. S Ronnyho přítelkyní Beth a Nickovou manželkou Genevou po boku jsou ti dva neporazitelný tým. Na posledním autosalónu se Ronnymu podaří malou lstí domluvit schůzku se zástupci firmy Chrysler. Pokud by jednání dopadlo dobře, měli by oba o budoucnost postaráno. Jenže pak se Ronnyho svět obrátí vzhůru nohama, když nechtěně spatří Genevu v náruči jiného muže. Ronny se před tím, než tuhle nepříjemnou zprávu sdělí Nickovi, rozhodne zjistit víc. Coby amatérský detektiv promění svůj život v komický chaos. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (199)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Proč musí být přípitky, které jsou většinou pronášeny v amerických komediích tak trapné? Asi ano. Jediný přípitek však není problém snímku "Dilema", problém je totiž celý film. Ron Howard zase ukázal, že není všechno zlato, co se třpytí, a i když obsadil celkem zajímavé herce, kteří mají komický potenciál (Vince Vaughn a Kevin James), ani jeden není využit. Vincovi v posledních letech trochu dochází dech a tady už je naprosto nevtipný. Kevin James je zase položen do role, která není zajímavá, a když už, nemá komickou, ale spíše dramatickou rovinu. Docela se pak nabízí otázka, proč je snímek vlastně označován za komedii. Není komický. To, že Vaughn padne na nějakou jedovatou kytku a naskáčou mu boláky, to není vtipné. Na víc jsme něco podobného viděli v "Hitchovi", kde to přece jen docela vtipné bylo, hlavně se tam celkem přehánělo, i když šlo o alergii. O čem film je? To je právě ten kámen úrazu. Dva kamarádi mají manželky, všichni čtyři se scházejí, jeden chlap načapá ženu toho druhého s někým jiným. Celou dobu pak jde o to, jestli to má tomu druhému poradit nebo nikoli. Co pro to Vaughn dělá je nesmyslné. Navíc hned na začátek zarazí, proč má takový film, zrovna s tímhle námětem, téměř dvě hodiny? Je jasné, že nebude každá minuta skvělá. Rozhodně není. Snímek hodně nudí, což je zásadní problém, a i když herci krásně pláčou, nebo se překotně snaží o nějaký ten groteskní vtip, neděje se nic tak zajímavého, aby to v divákovi vyvolalo jakékoli emoce. Opět jedna příšerná tragikomedie, která postrádá komedii i zajímavý dramatický prvek. Mluvit pak o nějakém buddy movie je naprosto zbytečné. Sandlerovi s Jamesem to jde mnohem lépe. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2012/08/warrior-x-ms-1-sibir-5x-rychle-zbesile.html ()

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Snad poprvé, co mě obecné hodnocení zde na ČSFD zklamalo (NAŠTĚSTÍ!). Film totiž naprosto úžasný. Celkem jednoduchý příběh, který se v průběhu výpravy nijak zjevně nerozvíjí, nicméně v podaní herecké dvojice Vince a Kevina v hlavních rolích a jejich skvělé vzájemné chemie, jsem se bavil náramně. Pohodová atmosféra a závěr naprosto peckovní. Jeden z takových těch flmů ze života, který vám prostě vykouzlí úsměv na tváři. :) ()

Reklama

bartias 

všechny recenze uživatele

Nečekaně nevyvážená podívaná zkušeného Rona Howarda jen tak tak balancuje mezi šílenou komedií, "bromancí" a příležitostně hořkosladkým dramatem o dávno dospělých. Slušné herecké obsazení dělá co může. Máloco ale vyjde tak jako běsnění Channinga Tatuma. Jakoby skutečné dilema bylo, o čem vlastně Dilema je. 5/10 ()

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Jak začít ... Kevin James je můj veliký oblíbenec, a považuju ho za MACHRA! A tak se jednoduše dívám systematicky na filmy s ním. V tomhle komediálním dramatu vlastně jde jen o jedno - o upřímnost mezi nejlepšími kámoši. Všechno ostatní je jen "tak bokem". A ačkoliv to tak většina lidí nevidí, já si myslím, že Vince Vaughn, co by Best Friend Kevina Jamese udělal přesně to, co by nejlepší přítel měl udělat. Tedy v kostce: Jsem naprosto unesen tímto snímkem, je to něco úžasného, pokud se vžijete do rolí herců. Ti předvádějí perfektní výkony, a kdo říká že ne, je zaujatý a snaží se obhájít svůj příspěvek proč se mu film nelíbil. P.S.: Pokuď si přečtete komentář, kde mimojiné autor uvádí "nelogičností" - nevěřte mu ani slovo. Je to obyčejný amatér, který se snaží obhájít své hvězdičkové ohodnocení. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Winona Ryder oslavila svůj filmový návrat Černou labutí a už je tu další kousek, ve kterém hraje a kde dostala konečně mnohem více prostoru. Samozřejmě si od dramatu odskočila k poněkud odlehčenějšímu žánru,tedy komedii s ohraným námětem, která nepřinesla vůbec nic nového pod sluncem a bohužel není ani vtipná, jak by se od výchozí situace mohlo očekávat. Jen v podstatě rozšiřuje to nepřeberné množství ostatních komedií a nepůsobí ani jednooký král mezi slepými. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (12)

  • Na konci 40. minúty sa hlavné postavy nachádzajú na hokejovom štadióne na zápase Chicago Blackhawks verzus Columbus Blue Jackets a miestny komentátor práve hlási, že trestné strieľanie zahajuje domáci hráč s číslom 81. V tej sezóne číslo 81 na drese "Hawks" nosil slovenský hokejista Marián Hossa. (KN1Fe)
  • Rozpočet: 70 mil. USD, tržby za první víkend: 18 mil. USD (Giuseppe)
  • Ronny (Vince Vaughn) sa vozí na Dodge Challenger R/T 426 Hemi z roku 1970. (Laslo)

Reklama

Reklama