Reklama

Reklama

Kočky

  • Francie Les Félins (více)

Alain DelonJane Fondová – on prchá, ona číhá... Marc Borel je bezvýznamný tenisový trenér, možná gigolo, jak se komu líbí. Jeho život by mohl plynout i nadále lehce a bezstarostně, kdyby nesvedl manželku mafiánského bose Mac Keena. Podaří se mu utéct Mac Keenovým zabijákům do Evropy a doufá, že na slunné francouzské Riviéře se dobře skryje a bude žít dál svůj život, na který je zvyklý. Ale i tam ho dostihnou pistole zabijáků. Ukryje se v útulku pro bezdomovce, kam chodí krásná vdova Barbara a její sestřenice Melinda s laskavou tváří charity. Marcovi nabídnou místo řidiče. Marc ovšem netuší, že se stal součástí do detailu promyšleného plánu, v němž má on sehrát tragickou roli. (Česká televize)

(více)

Recenze (48)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vyborny film od rezisera Rene Clementa s Delonom /Sicilsky Klan, 3 mzi na zabiti, dva muzi ve meste/ v hlavnej ulohe. Hlavne ze je to zasmodrchane, su tu naznaky a udalosti ktore dejovu liniu neustale zamotavaju. Vyborne herecke vykony a genialna Jane Fonda - preto dam film u vysoke hodnoteniue . 76 % ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Kočky jsou od začátku zajímavým příběhem muže, který prchá před zabijáky. Skrývá se nejprve v útulku pro bezdomovce, posléze se dostává ke dvěma sestrám. Jak zajímavý začátek film má, tak postupně usíná a přepíná se do polohy gradovaného napětí. Pomalu stoupá. Až nakonec graduje. Jenže sestry mezi sebou též nemají vše vyřešeno. Alain Delon je tradičně výborné, a to ačkoli mu zde nebylo ani třicet. Tady se mi ale Jane Fonda zase tolik nepozdávala. Navíc film ztrácí po úvodu své tempo a vše je podřízeno překvapivému finále. Právě podivný konec je asi to nejzajímavější společně s úvodem na snímku. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Jacob Erftemeijer je nejlepší dabér AD mezi současnými herci! Tím nesnižuji výkon mých hrdinů Ladislava Lakomého a Pavla Trávníčka, ale to co dokázali v ČT v současném dabingu, to nemá obdoby! Ostatní tolik nevynikají, mix zvuku je na dnešní poměry střízlivě mile pohodový a nevýrazný (jaká to změna proti všem těm studiím pro MGM, které jediné co dovedly, bylo potlačit ruch původní stopy, a přebít to plkáním levných hlasů. Kočky začínají akčně, nejlepší pasáž je pak kdy Mark přijde šoférovat, a překombinovaný konec to trochu kazí. Jane Fonda totál sexy kus. A ještě jednou: vynikající výkon dabéra Jacoba Erftemeijera! ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Alain Delon a Jane Fonda, zní to jako skvělá kombinace. Bohužel to tak úplně není. Ve filmu se toho až tak moc nestane.. Zajímavý je hlavně konce, protože se nese trochu v inspiraci s Hitchocockovými filmy. Celé je to o tom, že Delon utíká před gangstery, kteří se ho snaží zabít. Útočiště najde ve vile jedné bohaté vdovy. Kromě ní si na něj dělá zálusk i její sestřenice. Nakonec se ukáže, že je všechno trochu jinak. Jane Fonda je tu skvělá jako vždy. :) "Kup kytky, nebo udělám scénu!" ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Mám ráda filmy, které si s divákem hrají a v tomto případě jsem až téměř do posledního záběru netušila, kdo bude v téhle osudové hře vítězem.. Inu, svádět vdané ženy se nevyplácí.. Lola Albright- Alain Delon- Jane Fonda úžasný trojlístek, moc hezky se mi na ně koukalo.. Doufám, že nikdy nedostanu koťátko.. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Delon neskrýval nadšení, že natáčí s Jane Fondovou a její další americkou kolegyní. Charakterizoval je takto: "Jane je kouzelně divoká a Lola dokonale civilizovaná." (theSaint)
  • V krátkém filmu popisujícím vznik tohoto filmu je snímek uveden pod názvem „The Velvet Cage“. (sator)

Reklama

Reklama