Reklama

Reklama

Když ve městě Derry ve státě Maine začnou mizet děti, musí skupina mladých chlapců a děvčat čelit svým největším obavám v boji proti zlému klaunovi jménem Pennywise, jehož vražedná a násilnická historie se táhne napříč staletími. (Vertical Entertainment)

Videa (14)

Trailer 3

Recenze (1 244)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Něco z Kinga přečteného mám, Carrie mi přišla zajímavá a viděla jsem většinu adaptací, Misery znám z filmového i divadelního zpracování... Ale na To jsem se nikdy nechytla. Nová filmová verze je extrémně nevyvážená, je to prapodivný mix žánrů, který nedrží pohromadě a celé to nedává smysl ani v nejmenším. A strašidelné to taky není, jen plné primitivních lekaček. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Povedené dětské dobrodružství se sympatickými hrdiny a nenuceným pubertálním humorem. V téhle rovině je To nejednou velmi invenční, co se týče komponování scén, použití hudby či střihu. Bohužel je To také rutinní horor, ve kterém si tvůrci odškrtávají povinné a ne moc nápadité (spíš vypůjčené z nedávných hororových hitovek) strašeníčko, a to u každé postavy zvlášť (!), než si konečně těch sedm ustrašených o svých nočních můrách vzájemně poví. Paradoxně nejefektivnější jsou lekačky, které mi výjimečně nepřišly dělané na sílu. Opravdu ocenit musím skloubení Skarsgårdova herectví se CGI, ty přechody jsou opravdu šikovně vymyšlené i provedené. Na pravidla se tu nehraje (Jaké má Pennywise vlastně schopnosti? Může být na více místech najednou? Proč jsou všechny ostatní vraždy provedené jinak než ta úvodní, která by měla být pro pochopení pravidel klíčová?). Když k tomu navíc připočtu fakt, že se záporák ve svých choutkách drží nepochopitelně zpátky, tak se o hlavní postavy ani moc nebojíte. Ty vedlejší jsou takové lepší karikatury tyranů. Dětští herci jsou výborní, jen občas musí vyslovovat příliš uvědomělé myšlenky. Bill Skarsgård jako Pennywise má rozhodně potenciál, nepřehrává, ale zasloužil by si více prostoru a lepší zacházení. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„DERRY JE JINÝ NEŽ MĚSTA CO JSEM POZNAL. KDYSI UDĚLALI VÝZKUM A VYPADÁ TO, ŽE TU LIDI UMÍRAJ NEBO MIZÍ ŠESTKRÁT VÍC, NEŽ JE PRŮMĚR…“ /// Kurva chlapče, nelez do toho sklepa! No tak nic... Tančící klaun a v hlavní roli děti. Zneužívání, šikana... není to samo vo sobě horor? A teď do toho ten pomalovanej šašek. Trochu to příběhově hapruje, taky s nima moc nesoucítím (prostě parchanti, co se chovaj, jako by neměli kouska rozumu...) a láska... ty vole v 21. století... Asi bych si dokázal představit pokračování, páč na tyhle týnejdžerský časy su už starej. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 1986 napsal Stephen King, neznám. 2.) Neznám ani tenhle film. 3.) Nevím, jak odradit parchanty od návštěvy cirkusu. 4.) Thx za titule „espectro“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Tohle To bylo rozhodně lepší než tamto, ale že by To byla zas bomba tak to To není. Šáša PennisWife mě šukoval maximálně nemožným účesem, ale abych se ho bála, tak by musel víc přítápět pod kotel než jen votvírat hubu plnou žlutejch zubů a pouštět balonky. A že na sebe bral podobu toho, co nás děsí nejvíc? Tak kdyby na sebe vzal podobu kontroly z finančáku nebo propadlýho víza, možná bych se bála, nicméně na prdel bych si z toho nesedla. Křivá děvka, MáloMocnej nebo grilovaný ruce mě ale fakt netankujou. Dětští hrdinové hráli ale slušně a ta holka byla šukézní. Lekačky mě nelekaly, šukačky mě nešukaly a čuráček Henry byl ještě ubožejší kokot než v knize. Ale jako jo. Šlo to ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Myslím, že neznalost knižní předlohy se v tomto případě vyplatila. Film totiž začíná servírovat hororové pološílenosti nečekaně brzy. Žádné sáhodlouhé budování atmosféry, od počátku jsme vrženi do sympatického dětského příběhu okořeněného o pořádné zlo. Momenty hrůzy jsou poměrně zdařilé, nejedná se (jen) o lacinné lekačky, byť je pravda, že efekt strachu je z největší části založen na hlasitém zvuku. Oceňuji příjemnou propracovanost, nebo chcete-li barvitost charakterů. To je vlastně takové údernější Stranger Things. 7/10 ()

Galerie (67)

Zajímavosti (114)

  • Šikanér Belch (Jake Sim) má na sobě trička známých metalových skupin Anthrax a Metallica. (Dave24)
  • Pennywise (Bill Skarsgård) ve filmu mění barvu očí podle nálady (modré - klidný, oranžové - normální, červeno-oranžové - hladový, zelené - vystrašený). (Polák)
  • Během rozhovoru v lékárně se objeví narážka na filmovou sérii Superman (1978). (Duoscop)

Související novinky

Z Michaela Keatona bude Michael Douglas

Z Michaela Keatona bude Michael Douglas

06.09.2024

Oblíbený herec Michael Keaton (Birdman, Batman) poslední dny a týdny tráví zejména mediální propagací svého nejnovějšího snímku Beetlejuice Beetlejuice v režii Tima Burtona (Dumbo, Sirotčinec slečny… (více)

Muschietti míří od Flashe k Batmanovi

Muschietti míří od Flashe k Batmanovi

17.06.2023

Nadějně rozjetý Andy Muschietti, režisér původem z Argentiny, si v Hollywoodu udělal jméno efektivními horory Mama, To a To kapitola 2. Právě tento čtvrtek do našich kin vstoupil i jeho nejnovější… (více)

Reklama

Reklama