Reklama

Reklama

Když ve městě Derry ve státě Maine začnou mizet děti, musí skupina mladých chlapců a děvčat čelit svým největším obavám v boji proti zlému klaunovi jménem Pennywise, jehož vražedná a násilnická historie se táhne napříč staletími. (Vertical Entertainment)

Zajímavosti (114)

  • Spoiler: V jedné z vystřižených scén je vidět, že Henry Bowers (Nicholas Hamilton) zabil kromě svého otce i své dva kamarády. (Senorgrinch)
  • Spoiler: Když si Ben Hanscom (Jeremy Ray Taylor) čte o historii Derry v knihovně, je za ním vidět, že knihovnice se postupně otočí, a poté Bena upřeně s úsměvem sleduje. Při každém prostřihu se i k němu přibližuje. Když však následuje balónek do skladu, je knihovnice zpět mezi regály knih. Šlo tedy o jeden z Pennywiseových přeludů. (Senorgrinch)
  • Spoiler: Ani do této adaptace Kingova románu se nedostala nejkontroverznější scéna předlohy – sex mezi dětskými hrdiny při cestě z podzemí. (L_O_U_S)
  • Spoiler: Klaun Pennywise (Bill Skarsgård) nie je zo Zeme. Pochádza z inej dimenzie Macroverse, ktorú Stephen King opísal vo svojej knihe "Temná veža". Po príchode na Zem TO zaspalo až do roku 1715 a odvtedy sa už prebúdza každých 27 rokov. Zároveň má ale svoje limity, a ako náhle docieli podobu klauna, disponuje len takou silou, akú klaun môže mať. (Circumscriptor)

Související novinky

Z Michaela Keatona bude Michael Douglas

Z Michaela Keatona bude Michael Douglas

06.09.2024

Oblíbený herec Michael Keaton (Birdman, Batman) poslední dny a týdny tráví zejména mediální propagací svého nejnovějšího snímku Beetlejuice Beetlejuice v režii Tima Burtona (Dumbo, Sirotčinec slečny… (více)

Muschietti míří od Flashe k Batmanovi

Muschietti míří od Flashe k Batmanovi

17.06.2023

Nadějně rozjetý Andy Muschietti, režisér původem z Argentiny, si v Hollywoodu udělal jméno efektivními horory Mama, To a To kapitola 2. Právě tento čtvrtek do našich kin vstoupil i jeho nejnovější… (více)

Reklama

Reklama