Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Počítačový technik Brad Harris má poněkud zvláštního koníčka – miluje ptáky a jako vášnivý ornitolog-amatér, takzvaný ptáčkař, se chce zúčastnit velké celosvětové soutěže, která se jmenuje Velký rok. Brad ale neví, že má velké konkurenty. Úspěšný obchodník Stu Preissler si také chce splnit celoživotní sen a stát se nejlepším světovým ptáčkařem. Celý život svou účast ve hře odkládal a teď přišla ta správná chvíle. Oba muži si vezmou v práci volno a vyrazí za svým snem. Oba však netuší, že proti nim stojí skutečný protivník, kterého není jen tak lehké porazit. Kenny Bostick je světoběžník a vítěz posledního ročníku ptáčkaře roku. Také on vyráží do přírody udržet si svůj titul... Kenny doma nechá svou mladou a krásnou manželku, která je nešťastná, že nemůže otěhotnět. Postupně se všichni tři vášniví ptáčkaři setkají a brzy zjistí, že všichni se soutěže účastní. Zatímco Brad a Stu soutěží férově, Bostick tyto zásady nezastává a je rozhodnut oběma protivníkům soutěž co nejvíc znepříjemnit... (TV Prima)

(více)

Videa (12)

Trailer

Recenze (301)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Príjemný oddychový film s krásnou prírodou a putovaním za vtáctvom USA. Keby som nejaký ornitológ, tak by som bol určite o to viac unesený. Takto som to vnímal len z neodborného pohľadu, ale aj tak ma to celkom zaujalo. Len škoda, že dej ako taký nebol moc vábivý a skôr som to vnímal ako epický pseudo-dokument zameraný na pozorovanie trojice "lovcov" vtákov. Aspoň, že to bolo oživené aj pozadím rodinného života tejto trojice mužov, a bola tam pekne vystihnutá hranice medzi posadnutosťou rekordom a rodinnými prioritami. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser David Frankel /Bratrstvo Neohrozenych, Marley a Ja/ natocil celkom sympaticku komediu, ktora ale hranice priemeru rozhodne neopusti. US styl humoru sa europskemu divakovi obcas priblizi, takze sa da na comsi zasmiat, ale hned sa zase vzdiali. Jack Black /Skola Rocku/ a Owen Wilson /Armageddon/ su na urovni, ale nuda dostala az neprimerane vela priestoru. Nepomaha tomu velmi ani slavny Steve Martin a tucny cernoch Anthony Anderson /Agent v Sukni 1/. 56 % ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ta zápletka je fakt zvláštní. A poměrně nakažlivá. Mám doma atlas ptáků Šumavy a Novohradských hor a první, co jsem měl chuť po zhlédnutí filmu udělat, bylo objednat si nějaký dobrý dalekohled a rozjet lokální verzi hry. Díky tomu nás ale film protáhně zajímavými prostředími a hodně nám toho ukáže i řekne. Mile vzdělávací forma. K tomu všemu ještě hodně zajímavé obsazení, jak hlavních, tak i vedlejších rolí. Možná stárnu, ale Jack Black mi přestává být nesympatický. Takový malý velký milý film, který se nevnucuje, ale když na něj náhodou narazíte, je to kámoš. Má sílu donutit se zamyslet. Přehodnotit. A možná si i něco přiznat. I když, kdybych si měl vybrat mezi honěním Upupa epops nebo Rosamund Pike doma v ložnici... ()

corona 

všechny recenze uživatele

Objektívne, určite tak 3,5, ale vo filme na našlo pár prekvapujúcich faktov, kvôli ktorým som dala viac. Pozitívom bol nie celkom otrepaný scenár, sama rada pozorujem vtáky, aj keď môj záujem sa s birdingom nemôže porovnávať, Jack Black mi vadil menej ako v iných filmoch. A na záver, ona tá podivuhodná súťaž, skutočne jestvuje. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Jack Black, Steve Martin a Owen Wilson ve filmu o ptácích... To je asi ten největší fór, který Big Year divákům přichystá. Ač se to totiž na první pohled nemusí zdát, tenhle film je daleko více dobrodružná road movie, než klasická komedie. Popravdě pořádný fór by jste tady hledali asi dlouho a nakonec ho snad stejně ani nenašly. Na druhou stranu, pokud přistoupíte na tuhle hru a nemáte od dob Hitchcocka z ptáků panický strach, dostanete příjemnou oddechovku v krásné přírodě. Jasně, i já jsem čekal asi něco jiného, ale s přimhouřením obou očí to na ty průměrné tři hvězdy má. I za to, že mě po dlouhé době překvapil ve filmu vypravěč. Do you ever think about doing a Big Year? ()

Galerie (32)

Zajímavosti (8)

  • Jim Parsons, který ve filmu ztvárnil postavu zaníceného ptačího bloggera Cranea, v seriálu Teorie velkého třesku (od r. 2007) naopak hraje pravý opak, jeho postava Sheldona Coopera má vážnou fobii z ptáků. (Petr_Vacikar)
  • Jako vyzvánění svého telefonu má Jack plack píseň “Surfin Bird“ od kapely Trashman z filmu ,i>Olověná vesta (1987). (SLOTH)

Související novinky

Steve Martin se vrací před kameru

Steve Martin se vrací před kameru

23.08.2014

Čekali jsme tři roky, ale vyplatilo se! Komediální klasik Steve Martin se naposledy objevil v kinech v roce 2011, když sekundoval Owenu Wilsonovi a Jacku Blackovi v Nadějném roce. Od té doby jsme o… (více)

Reklama

Reklama