Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Počítačový technik Brad Harris má poněkud zvláštního koníčka – miluje ptáky a jako vášnivý ornitolog-amatér, takzvaný ptáčkař, se chce zúčastnit velké celosvětové soutěže, která se jmenuje Velký rok. Brad ale neví, že má velké konkurenty. Úspěšný obchodník Stu Preissler si také chce splnit celoživotní sen a stát se nejlepším světovým ptáčkařem. Celý život svou účast ve hře odkládal a teď přišla ta správná chvíle. Oba muži si vezmou v práci volno a vyrazí za svým snem. Oba však netuší, že proti nim stojí skutečný protivník, kterého není jen tak lehké porazit. Kenny Bostick je světoběžník a vítěz posledního ročníku ptáčkaře roku. Také on vyráží do přírody udržet si svůj titul... Kenny doma nechá svou mladou a krásnou manželku, která je nešťastná, že nemůže otěhotnět. Postupně se všichni tři vášniví ptáčkaři setkají a brzy zjistí, že všichni se soutěže účastní. Zatímco Brad a Stu soutěží férově, Bostick tyto zásady nezastává a je rozhodnut oběma protivníkům soutěž co nejvíc znepříjemnit... (TV Prima)

(více)

Videa (12)

Trailer

Recenze (301)

URBAN 

všechny recenze uživatele

To je , ale absurdita . Ze začátku to i přes tu absurditu ušlo , jenže je to opravdu velká blbost a s tímto doopravdy nejde přežít celý film . A toto by člověk od filmu s tak zvučnými jmény jako je Owen Wilson , Jack Black , Steve Martin a pěti sekundový Jim Parsons nečekal . Je hezké když člověka něco baví až je to cokoli , ale filmy by se o tom točit nemusely . Ale ikdyž to byl takový neslysl byl milý a jako oddychovka poslouží . ( 4.5.14/MAC ) ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser David Frankel /Bratrstvo Neohrozenych, Marley a Ja/ natocil celkom sympaticku komediu, ktora ale hranice priemeru rozhodne neopusti. US styl humoru sa europskemu divakovi obcas priblizi, takze sa da na comsi zasmiat, ale hned sa zase vzdiali. Jack Black /Skola Rocku/ a Owen Wilson /Armageddon/ su na urovni, ale nuda dostala az neprimerane vela priestoru. Nepomaha tomu velmi ani slavny Steve Martin a tucny cernoch Anthony Anderson /Agent v Sukni 1/. 56 % ()

Reklama

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný oddechový film, jaký jsem dlouho hledala! :) Škoda, že nemáme širší hodnotící škálu, protože je mi líto to dát jen do průměru. Je to víc než lepší průměr :). Film měl příběh, pointu a dokonce i vtipné momenty. I když bych od filmu ani víc nečekala, po některých blábolech, které jsem v poslední době viděla, ocením i tohle. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Trojica Black,Wilson a Martin sľubovala super komédiu a aj príbeh o naháňaní vtákov sľuboval zábavu. Uznávam, že sa pobaviť dá, ale s touto komédiou som mal jeden zásadný problém a to po celý čas. Pravidlá...Kto koho kontroloval? Kto komu dosvedčí, že toho či onoho vtáka skutočne videl? Každý si iba odškrtval v zápisníku toho svojho a podľa toho by súťaž vyhral i magor, ktorý nevyšiel z domu. Akýkoľvek blb, ktorý povie, že bol tam a tam v pravý čas. Celý čas som vyčkával a dúfal, že som snáď iba niečo prepočul až do scény, kde sa Wilson baví s jedným "lovcom vtákov" o tom, že si odškrtnú a dosvedčia vtáka, ktorého nevideli. Je neuveriteľné, že počas písania scenára na tak dôležitú vec nikto nepomyslel. 60%. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Fííha. Od trojky Wilson - Steve Martin a Jack Black jsem čekal asi daleko divočejší a odvázanější jízdu. Nápad pozorování ptáků dává tušit, že by se mohlo jednat o zábavnou a hlavně originální krasojízdu, ale paradoxně jde o pravý opak. Humor mě zde úplně minul a ačkoliv jde z filmu cítit taková odlehčenost a nenáročnost, nezasmál jsem se nad ním doslova ani jednou. Jakoby film "prostě jen tak plynul." Slabota. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (8)

  • Jako vyzvánění svého telefonu má Jack plack píseň “Surfin Bird“ od kapely Trashman z filmu ,i>Olověná vesta (1987). (SLOTH)
  • Chyba v českém dabingu. Stu Preissler (Steve Martin) nazve ptáka, kterého vidí z lanovky,"raven", což je v překladu "krkavec". A krkavec velký (corvus corax) je také v záběru. V českém dabingu jej ale Stu Preissler označí za havrana. (Prochy38)

Související novinky

Steve Martin se vrací před kameru

Steve Martin se vrací před kameru

23.08.2014

Čekali jsme tři roky, ale vyplatilo se! Komediální klasik Steve Martin se naposledy objevil v kinech v roce 2011, když sekundoval Owenu Wilsonovi a Jacku Blackovi v Nadějném roce. Od té doby jsme o… (více)

Reklama

Reklama