Reklama

Reklama

Red Dog - psí legenda

  • Austrálie Red Dog (více)
Trailer

Do malého austrálskeho mesta Dampier privezie robotník Jack Collins (Noah Taylor) psa, ktorý mu skrížil cestu v červenej púšti a svojvoľne naskočil do auta. Red Dog, ako ho pomenujú, sa zakrátko stane verným spoločníkom všetkých zamestnancov spoločnosti Hamersley Iron, ktorá v okolí ťaží železnú rudu. Pes však neuznáva jedného pána a radšej si žije svoj nezávislý život. Všetko sa zmení vo chvíli, keď stretne vodiča robotníckeho autobusu, Američana Johna Granta (Josh Lucas), s ktorým ho spojí jedinečné puto, výnimočné porozumenie a skutočné priateľstvo. Nič však netrvá večne. Keď John po tragickej nehode umiera, pes opäť čelí samote. Znova sa vydáva na púť a hľadá svojho pána. Stáva sa austrálskou legendou a pútnikom, ktorý v rôznych častiach Austrálie spoznáva nových ľudí. Hľadanie zmyslu svojej cesty ho nakoniec zavedie po mori až na ďaleké japonské ostrovy. (TV JOJ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (140)

Franc1s 

všechny recenze uživatele

Proč vidím tenhle film a tento příběh až teď? Příběh psa, který jsem snad ani ve snu nečekal. Luxus odvyprávěna životní cesta jednoho němého přítele, který dokázal a pomohl mnoha lidem na příč Austrálií a změnil osudy snad všech lidí co potkal.. Dojemný a zároveň nečekaně vtipný s výbornou hudbou. Pes je a bude nejlepším přítelem člověka!!! Doporučuji nejen pejskařům a páničkům! 9/10 ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Nádhera. Nezávislá feel good pecka z Austrálie. K dokonalosti Marley a ja tomu síce chýbajú lepšie production values ale otravne zdieračské Hačiko to s prehľadom strká do vrecka. Hrozne milý, vtipný, hravý a zároveň dojímavý film. V dvoch kľúčových scénach vodopád sĺz a pri westernovom súboji s Red Catom som sa dusil od smiechu. 9/10 Mačičkári samozrejme minimálne 20 % dole ()

Reklama

Mijagi 

všechny recenze uživatele

Už u mačkání první slzy si člověk uvědomí, že sleduje o stupeň kvalitnější emocionální masírku, než je většina ostatních podobných zvířecích příběhů. Může za to neokoukané prostředí australského severozápadu, syrovost děje s minimem kýčovitých prvků a především perfektně vykreslená povaha hlavní zvířecí postavy. Takovéto zobrazení charakterových vlastností se leckterým režisérům nepodaří ani u lidí, natož u zvířat. A propos: Možná to je v Austrálii běžné, ale o sebevraždě spáchané tak, že se nechá dotyčný sežrat od žraloka, jsem ještě neslyšel, nebudu více prozrazovat, pro mě to byla nejdojemnější scéna celého filmu. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Red Dog se v Austrálii stal legendou a má v Dampieru dokonce i sochu. Dostal pejsek Koko Oscara za svou roli?:) Perfektní casting, od sympaťáka Joshe Lucase, přes krásnou Rachael Taylor, až po místní chlápky a osadníky. Humorné scény následují jedna za druhou a člověk si přeje, aby ta idylka vydržela pořád. Po oné tragické události, jsem si vzpomněla na Hačika, který taky čekal. Pořád. You cry now? Putování Red Doga přes Austrálii, přes oceán a zase zpátky je hodně silné. A závěr snímku dokáže zvládnout bez slz a hlubokého dojetí snad jen naprostý cold-blooded bastard:) ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Film, který má několik plusů a několik mínusů. Pochválil bych zejména krásný vizuál, krásnou Rachael Taylor a námět založený na skutečné události. Velkou vadou filmu je, že dost nudí, že je zaměřený na pejskaře (tím já nejsem) a že moc nefunguje ani jako drama ani jako komedie. Mně osobně tam chyběly emoce a trochu víc děje. Přece se nemůžu nudit u filmu, který nemá ani 90 minut, ne? Lehký nadprůměr = 55% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (7)

  • Koko musel před natáčením absolvovat výcvik, který obsahovalo dokonce i základní povely. (R´Hell)
  • Filmovalo sa v austrálskych mestách Adelaide, Dampier, Karratha a Pilbara. (MikaelSVK)
  • Koko, hlavný psí predstaviteľ sa stal jedným z víťazov 1. ročníka cien Zlatý obojok (tzv. “psie Oscary“) v kategórii najlepší pes v zahraničnom filme za rok 2012. Celkovým víťazom sa stal Parson Jack Russell teriér menom Uggie, ktorý získal za svoj výkon vo filme The Artist (2011) Zlatý obojok, cenu pre najlepšieho psieho herca vo filme. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama