Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Původně byl projekt zamýšlen jako celovečerní dokument, ve kterém byly konfrontovány životní příběhy trojice mužů, jejichž osudy různým způsobem determinovala droga. Jeden patřil k nejvýraznějším vynálezcům a „vařičům“ pervitinu u nás, druhý léta působil v protidrogovém oddělení policie a třetí, známý rocker, propadl drogové závislosti. Dramatické zvraty v osudech této trojice reálných hrdinů inspirovaly posléze producenty a tvůrce filmu k nápadu zkombinovat dokumentární výpověď s hranými sekvencemi. V nich se zrcadlí strhující pád na samé dno a „cesta z pekla“ zpátky do života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (201)

Rendiss 

všechny recenze uživatele

Hraný dokument, ukazujíc jak to tady vlastně bylo za "komára" s drogama. Na český poměry si myslím, že až zavádející. Jenže co se dělo za komára nikoho mladýho moc nezajímá, ba co víc, někdo ani netuší co se tady vlastně dělo. Film je to dost drsnej, ukáže se jaký jsou lidi závislý na drogách. Doporučuju hlavně mladý generaci polosmradů.. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Nejde o celovecerni hrany film, ale o celovecerni dokument, ktery se snazi prehrat nektere vyseky ze zivota fetaku. Chvilemi byl film nechutny (paraziti), ale to, ze farmatika maj vliv na mozek a na lidsky vnimani, neni zadna novinka, takze nechutnosti nejsou (aspon doufam) prvoplanove. Musim ale rict, ze jsem cekala od filmu vic nez jen pouhy doklad o tom, jak zly drogy dovedou byt. Chybi mi pribeh. Proto davam jen dve hvezdicky. ()

Reklama

ADIO45 

všechny recenze uživatele

Piko má hodnotu experimentu a od diváka vyžaduje pozornost, kterou si ovšem umí technickými parametry náležitě vynutit. Výsledkem je film nejen s výbornou kamerou, ale i dráždivými zvukovými efekty. Rostislav Novák "Pavel" pak na sebe přirozeným výkonem v hlavní roli strhává pozornost, což sice v důsledku znamená, že zbytek hereckého obsazení tu žije v jeho stínu, ale rozhodně nejde o žádné lajdácké figurkaření. Například Miloslav König "Fífa" rozbaluje od Tajností naprosto odlišný výrazový rejstřík a je to zajímavá proměna. Tomáš Řehořek stvořil silný film. Nejen svým obsahem, ale především formou. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Docela zvláštní film. Na jedné straně se tváří jako vizuálně umělecká záležitost. Na straně druhé jako perfektní výpověď a dokument. Vizual je super, kamera taky, hrozné jsou ale herecké výkony a tím jde film jako FILM dost do kopru. Pokud ale vnímám film jako dokument a výpověď, tak to nemá chybu ...Opravdu hodně zajímavé, přesné, nezkreslující, specifické. Finále je až úsměvné ve zjištění, že ti největší feťáci končí v Bohnické léčebně v Praze dvakrát. Jednou jako narkomani, po letech jako terapeuti ... :-)) ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Novodobý talent, české kinematografie Tomáš Řehořek a jeho pokus o "český film o drogách". Vizuálně slušné, skutečné rozhovory poutavé ale dějové chudé a herecky nevýrazné. Původně zamýšlené natáčení jako dokument se mi jeví jako o hodně lepší nápad, který by i výslednou podobu vytáhl výše, jelikož dokumentární části jsou těmi nejzajímavějšími. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (4)

  • Piko je krycí název pro drogu Pervitin. (Indy21)
  • Film byl natáčen pod názvem "Cestou z pekla", posléze byl přejmenován na "P" s podtitulem "Cesta z pekla" a až nakonec se tvůrci rozhodli pro název PIKO. (darek kartac)
  • Exteriéry se točily v dramatických kulisách, které dokumentují chmurnou atmosféru příběhu a tvoří mu výmluvné kulisy. Depresivní prostředí našli filmaři v krematoriu, na hřbitově, v márnici, na hlavním nádraží, ve zničených a polorozpadlých domech, za zdmi vězení a také v areálu psychiatrické léčebny v Bohnicích. [Zdroj: Falcon] (POMO)

Reklama

Reklama