Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Původně byl projekt zamýšlen jako celovečerní dokument, ve kterém byly konfrontovány životní příběhy trojice mužů, jejichž osudy různým způsobem determinovala droga. Jeden patřil k nejvýraznějším vynálezcům a „vařičům“ pervitinu u nás, druhý léta působil v protidrogovém oddělení policie a třetí, známý rocker, propadl drogové závislosti. Dramatické zvraty v osudech této trojice reálných hrdinů inspirovaly posléze producenty a tvůrce filmu k nápadu zkombinovat dokumentární výpověď s hranými sekvencemi. V nich se zrcadlí strhující pád na samé dno a „cesta z pekla“ zpátky do života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (200)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Zvláštní tvar, který tomuto filmu vtiskl Tomáš Řehořek, mne moc neoslovil. Spíš mi připadalo, že kdyby tam byli jen ti tři stárnoucí pánové, co to zažili, bylo by to lepší. Pak mi ještě přišlo, že Miloslav König není vhodný představitel pro podobnou roli. Zatímco feťáci si mohou pomoci expresivním herectvím, on jako zásadový polda mezi nimi vypadá jako plyšák. Pozitivní je zejména zjištění, že většina feťáků vychcípá po pár letech. Brečet kvůli nikomu z nich nehodlám. ()

Mičl 

všechny recenze uživatele

Jeden z krátké řady dobrých českých filmů a jeden z dlouhé šňůry kvalitních českých dokumentů o drogách v jednom sjetém balení. Historie vařičů pervitinu s nechvalně známými zlatými, českými ručičkami podepřená prologem skutečného zakladatele tohoto "trendu" u nás, se kterým má Rosťa Novák, který ztvárnil jeho roli zajímavé životní spojení což se dozvídáme na konci filmu. Rozhodně stojí za sjetí ehm zkouknutí. ()

Reklama

Lyli 

všechny recenze uživatele

Drogy jsou špatné a vypadají vám po nich řehtáky. Budete mít kruhy pod očima a parazita na mozku, děti! Bu bu bu. Nějak jsem si myslela, že se dozvím něco zajímavého o vzniku největšího drogového fenoménu naší vlasti... Bohužel jsem jen viděla film, který by mě, při promítání v rámci výuky na střední škole, asi vyděsil (což je nejspíš hlavní záměr). Ano, je dobře, že se svět pod vlivem ukazuje bez příkras a patosu. Ovšem pokud jste jako já a zajímá vás víc než děs, nějaká hlubší otázka nebo aspoň podělaná historie, tak máte smolíka. Aspoň vím, čím budu strašit svoje budoucí batolátka. Muhehe! ()

vander19 

všechny recenze uživatele

PIKO prináša triezvy pohľad do duší najzasvätenejších postáv jeho histórie. Ide dá sa povedať o prvích užívateľov pervitínu v Čechád zrejme v takej podobe ako ho poznáme dnes. Lenže dokument rovnako prináša aj to ako sa začínalo. Ako KSČ si nevedela predstaviť, že v "našom " raji bolo niečo také vôbec reálne. Hlavne skutočné výpovede ľudí sú dosť drsné a nie pre každú povahu. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (4)

  • Ve filmu si zahrálo i několik skutečných policistů z Národní protidrogové centrály ČR. (Indy21)
  • Exteriéry se točily v dramatických kulisách, které dokumentují chmurnou atmosféru příběhu a tvoří mu výmluvné kulisy. Depresivní prostředí našli filmaři v krematoriu, na hřbitově, v márnici, na hlavním nádraží, ve zničených a polorozpadlých domech, za zdmi vězení a také v areálu psychiatrické léčebny v Bohnicích. [Zdroj: Falcon] (POMO)
  • Piko je krycí název pro drogu Pervitin. (Indy21)

Reklama

Reklama