Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jakub Vrána, dnes už velmi bohatý muž, vypráví o své životní cestě za bohatstvím. Příběh začíná popisem dětství v rodině věčně opilého otce, které muselo skončit pobytem v dětském domově. Právě tady odstartovala Jakubova kariéra malého darebáka. A odtud po malé epizodě s prací na patologii a střetnutím s homosexuály, pro které byl osamělý bezbranný mladík snadnou kořistí, pokračoval do blázince, kde se seznámil s Petrem Nohou, se kterým po revoluci začal sázet na koně. Pomocí sázkových podvodů se jim dařilo vydělat velké peníze. Jenže jejich aktivita vadila již zavedeným podvodníkům. Jednoho dne Jakub v autě zabije svého kamaráda. Skončí ve vězení, kde podle svých slov dělá kriminálníkům sexuální maminku. Po propuštění už na něj čeká Noha, který ho posílá do Šanghaje, aby tam pohlídal jeho kšefty s falešným českým sklem. Výsledkem je jeho několikaletý pobyt v Číně, vztah s exkluzivní čínskou prostitutkou Sharon a následný útěk, když se o jejich podnikání začne zajímat čínská tajná služba. Jakub musí znovu začít od nuly. Chudý jako na začátku se setkává s mladíkem, který ho přivede na myšlenku registrace internetových domén. Díky tomuto nápadu skutečně zbohatne a už ví, že každý se dá koupit. Má už skoro všechno, a tak zatouží po rodině, kterou si vytvoří způsobem sobě vlastním... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (513)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Ono by to bylo spíš za lepší 3*, ale nadhodnotit prostě musím, když jsem po fakt dlouhé době konečně viděl český film, který se odlišuje od ostatních, dobře funguje a dokázal si udržet moji plnou pozornost po celou dobu jeho trvání. A co je na něm úplně nejlepší - dokážu o něm říct, že se mi fakt líbil. Své chyby sice má, některé scény jsou vyloženě zbytečné (nebo zbytečně dlouhé) jen aby to mělo celovečerní stopáž, závěr taky mohl být silnější a potitulkovou scénu měl Řehořek úplně škrtnout, jelikož vyznění filmu obrací naruby (ale popravdě mám pocit, že jim tam Řehořek dal schválně, aby mu to kritici líp vzali a "věděli, že je na jejich straně barikády"), ale kromě toho všeho mi to sedlo hodně. Vizuál to má sice opajcnutý ze zahraničí, ale to mi absolutně nevadí, protože zahraniční kolegy vykrádají i někteří přední čeští režiséři a skoro nikdo je za to netepe. Naopak, jsem hodně rád, že se o tenhle styl v Česku někdo pokusil a hlavně že mu to skvěle fungovalo po celou dobu a že jsem se u toho ani na chvíli necítil trapně (!!). Ten Budař v hlavní roli mě sice krapet vyděsil, ale celkem rychle jsem uznal, že lepšího herce do té role fakt vybrat nemohli. A i když scénář má své chybky, líbil se mi celkem hodně - s vedením děje pracuje slušně a s postavami vlastně taky. A ačkoli se charakter Jakuba Vrány SPOILER nikam nepohne a i po těch letech je z něj chlápek, kterému šlo jen o prachy, využíval všechny příležitosti jak se k nim dostat a bylo mu fuk, jak a který měl vše ostatní u zadku a bral jen co mu padlo, stejně si myslím, že je slušně napsaný, protože on prostě takový byl, neměl důvod se měnit a tenhle způsob života mu plně vyhovuje. Vždycky se nějak protlačil a vzchopil, takže to už bral jako normu. Jistě, dělá to z něj celkem nesympatickou a lehce slizkou postavu, ale vyobrazený je fakt solidně a je takový, protože prostě takový je a to celý film podle mě ukazuje skvěle. KONEC SPOILERU Mohla na to sice být napasovaná nějaká nosná myšlenka, ta tu popravdě chybí, ale na to, čím ten film chce být, funguje na české poměry hodně slušně a rád si ho někdy znova zopakuji. Pro mě velmi milé a opravdu hodně nečekané překvápko, protože jsem čekal jen další mdlou nicotu, kterých se tu točí hromada. Slabé 4* ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,S POCTIVOSTÍ LEDA POJDEŠ!“....... /// Napálit, zkasírovat a dostat se v pohodě domů.... Víc či míň úsměvný příhody z dětství, před i po - listopadových dnů, vzpomínka na všechny ty ,,klučičáky mončičáky“, ojeby na koníčkách i bílí koně – prostě časy, kdy byl Jakub Vrána ještě outsider. Jan Budař je zvláštní vypravěč, ale zůstává ,,svůj“. Jednou jsi dole, pak zas nahoře. A MÍT PRACHY NEVADÍ! Chvástání o cestě za lepším žitím, nebo jakási balada o penězích bez práce a světě těch, kteří měli po revoluci slušnej náskok (Havel? Ehm, nevím....není tu...). Není to žádná pohádka o splněným snu, či cestě k vynálezu století. Spíš sympatickej počin, kterej neprudí (ani stopáží) a já si ty časy rád připomenu. Třebas pohledem člověka, kterýho přitahujou prachy. Vždyť kdo by nechtěl (bez práce) tisíc doláčů denně. Nebo miliardu. Denně. PRACHY JSOU SKÓRE. Tak jak jste na tom? PS.:Vydrž kus titulků a možná přijde i kouzelník! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že nejvíc magorů bylo za ,,komančů“ v blázinci. 2.) Chci si připomenout ,,plátýnko“. 3.) Zajímá mě, jak si ,,bukvice“ hrajou na Pretty Woman. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Reklama

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Film v němž se každá druhá věta ukončuje nikoli pomyslnou tečkou, nýbrž nepomyslným, hlasitým "ty vole" z úst Honzy Budaře, který tu mluví jak poloviční dement. Možná to byl úmysl, ale jak chcete udělat zábavný film, když do hlavní role vyberete postavu nezábavnou a těžce nesympatickou. Dokoukáno jen ze zvědavosti, jak to celé dopadne (doufajíce ve špatný konec). ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Stylové, to je bez debat, Rocknrolla wannabe. Řehořek není génius, který spasí národní kinematografii, ale důrazná snaha kráčet proti tradičnímu filmařskému proudu, který teče srdcem Evropy, už na potlesk. Jediné, s čím mám zásadní problém, je hlavní hrdina, který svým zjevem a vystupováním dokonale splňuje definici – citlivky prominou – arogantního debila. A že má svůj předobraz v reálném člověku mě nedonutí mu fandit ani omylem. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

"Dejte mi 100$ a já je votočim“. Život je v prvé řadě o prachách a Czech Made Man Jan Budař se vyzná. Ví, že peníze čekají na každém rohu, stačí natáhnout ruku, malinko pomůže štěstěna a už se sypou. Samozřejmě, že všechno nejde hned, začátky jsou trnité, je potřeba si párkrát nabít hubu, ale stačí vytrvat, počkat si na příležitost(i), zatnout zuby (popř. svoje „půlky“) a úspěch se dostaví. Tentokrát mě to hodně mrzí, ale nedá se nic dělat, uživ. Radek99 mi sebral vítr z plachet a jednoduše mě „předběhl“. ANO, režisér Tomáš Řehořek je malej českej Guy Ritchie a Jan Budař je českej RocknRolla. (Přesněji řečeno samotář. Nikoliv však ten ze Seattlu, nýbrž ze Šanghaje resp. z Prahy. A to nemůže dobře dopadnout, protože chlast, drogy a samota vás semelou. Anebo ne)? Záměrně říkám RocknRolla, protože Podfu(c)k popř. Lock, Stock and Two smoking barrels jsou o parník jinde. Přesto, (na české poměry) se jedná o slušnej (netradiční) źánrovej zářez. Já se (narozdíl od zdejší pohoršené intelektuální většiny) bavil. Byť přiznávám, snímek „kolem vás profrčí“ bez zpětné rezonance, nicméně i vhledem k místnímu nízkému hodnocení (které si opravdu nezaslouží) já tasím nadhodnocených? 77,7% p.s. pojem komunismus s lidskou tváří tu dostává zcela nový (netradiční) rozměr. p.p.s s tím českým lvem bych byl přeci jenom opatrný. Pevně věřím (doufám), že se objeví někdo lepší. Byť přiznávám, zopakovat (resp. přiblížit se) výkonu Ondry Malého (coby “ sympaťáka”Antonína Rusnáka) ze Špačkových Pout z roku 2010 bude obtížné, ne-li nemožné? Proti samotné nominaci (Jana Budaře) však nic nenamítám. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (16)

  • Podle slov režiséra Tomáše Řehořka probíhalo natáčení v 56 různých prostředích. (Hroozley)
  • Hospoda, ve které hraje hostinského Norbert Lichý, se jmenuje „U Norberta“. (navabaca)
  • Natáčení začalo v pavilonu 34 psychiatrické léčebny v Praze Bohnicích, kde se točily záběry jak z prostředí psychiatrické léčebny, kam se hlavní hrdina Jakub Vrána dostane, tak i z patologie a ze záchytky. Prostory psychiatrické léčebny posloužily zároveň i jako kulisy pro natočení scén z temné kobky tajného vězení kdesi v Číně. (Taninaca)

Reklama

Reklama