Reklama

Reklama

REC 3: Počátek

  • Španělsko [REC]³: Génesis (více)
Trailer 1

Třetí díl slavné španělské hororové série REC. Na svatbu Kolda a Clary dorazí několik jejich příbuzných a přátel, mezi nimiž je jeden, kterého pokousal pes. Ten o pár chvil později začne napadat další hosty, čímž se virus začne nekontrolovaně šířit. To změní nádhernou svatební chvíli Kolda a Clary v noční můru plnou mrtvých... (TV Horor Film)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (476)

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Pako Plaza nezklamal ani po třetí. Opět se mu podařilo vytvořit superkokotinu nejhrubšího zrna, která se už nemůže líbit vůbec nikomu. Vzhledem k tomu, že je ve filmu vše k posrání špatné, tak se člověk musí umět radovat z maličkostí, takže mimika a gesta strýčka byly vtipné. Myslím, že postrádá význam kritizovat film po jednotlivých částech, protože bych se jistě ukritizoval. Kdo měl tu smůlu s tímto snímkem ztratit 80 minut života, ten jistě ví o čem teď píšu. Nezlobte se na mě, ale taková pičovina, jakou bezesporu předčítání bible do rozhlasu je, může napadnout pouze totálně retardovanýho idiota. Za to by si řešisér zasloužil ukřižování v přímém přenosu, které by vysílala TV Nova. Všem, kteří se na filmu podíleli bych přikázal sežrat svá hovna, vysrát je a sníst je znovu. A to, že se snad chystá další pokračování považuji za naprostou nesoudnost, neúctu ke kinematografii a totální zradu vůči všem divákům. Člověk nemusí být vědma, aby mu bylo jasné, že i čtvrtý díl bude naprosto debilní s bude oceněn stejně jako tento - tedy opět odpadem! ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Občas se objevují srovnání, která dávají sérii [REC] do paralely s Vetřelci. Chyba lávky přátelé, protože na těch prezentoval svou vizi pokaždé jiný tvůrce. Tohle není osobitý příspěvek k tématu, ale vydávení infikované krve do chřtánu dalšího dílu, kde Plaza ctí sérii jedině v tom, že nešetří červenou. Zbytek je sbírka ‚dafuq?‘ otázek nad dějem, chováním postav a i samotným tvůrčím přístupem, kdy naprosto selhávají pokusy o splatterovou komiku ve stylu Jacksonovy rané tvorby. Doufám, že Balagueró dá čtyřkou Plazovi alespoň ze tři výchovné pohlavky. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Druhý Rec mě znechutil natolik, že už jsem neměl v plánu svůj život s touto sérií dále propojovat, ale znáte to. Nakonec vám to přeci jen nedá. Může za to hlavně fakt, že mě zaujalo pár fotek právě z trojky, hlavně sympatická okatá nevěsta. Protože pro okaté Španělky mám slabost již od té doby, kdy jsem poprvé zahlédl kukadla Macareny Gómez. A tak jsem si řekl, že zatnu zuby a v očekávání možného milého překvapení trojku a čtyřku dám. A trojka ne že by nějak překvapila, s ničím novým vůbec nepřichází, děj nijak nerozvíjí (a to minimum, co jo, mi přišlo strašně komické) a s novými odhaleními se taky nějak neobtěžuje, ale na rozdíl od dvojky má něco, co jí činí koukatelnou. Rozhodně potěšující je fakt, že trojka opouští found footage formu, to je jedno velké plus. Nevěsta je fakt super. "Zombíci" jsou najednou docela pomalí a nezdrhají, což je hrozně fajn. Tak nějak to vybočuje z celého [rec] universa (byť jen proto, aby to bylo tuctovou moderní zombárnou), ale právě to vidím jako ten nejpozitivnější krok. Čistý průměr. 2,5* ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Od [REC]³ Génesis som čakal dve veci: Za prvé, že sa mytologia filmu o nákaze, posadnutí (a bohvie o čom veštkom to je) sa viac priblíži a divákovi ukáže ako to vôbec začalo a čo všetko za tým je. Za druhé, že sa séria opäť pohne do vôd originality a tentokrát aj Plaza predvedie nejakú novinku. Zo spomínaného film sa splnila asi tak 1/10. Mytologia na bode mrazu. Pes s besnotou, pohryznutie a jeden záber na TV kde sa odohrávajú udalosti z prvého dielu? To je rana pod pás. Genesis je klasický zombie film, film o nákaze a nič viac (a dokonca nijak extra dobrý). Nadväznosť na prvé dva diely minimálna. Plazovi by som ruky odťal za to, že do filmu vsunul vtipné prvky a tým pádom zabil akúkoľvek vážnosť a atmosféra sa nemala ani kedy dostaviť. Zbytočný diel, ktorý ani nemusel vzniknuť, pretože sa vlastne nič nové nestalo. Dúfam, že [REC] Apocalypse toho ukáže viac a splní vysoké očakávania. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Sakra práce. Skoro taký prúser ako u druhého Silent Hill. V niektorých ohľadoch dokonca ešte horší. Miestami som nevedel, či sledujem zombie komédiu (otravné kecačky o licenciách, rytierske brnenie, Sponge John) alebo iba priemerný, dosť nelogický horor s oživlými mŕtvolkami. Prvých asi 10 minút veľmi dobrých, a potom sa začína utrpenie. Zombíci sú v trojke po novom vykastrovaný dementi, ktorý sa nevedia rozhodnúť medzi klasickou, a nevyberavou, desivou formou s predchádzajúcich dielov. Ďalej tu máme silné tlačenie na emócie u postáv, o ktoré nemáme strach, resp. nás dokonca vôbec nezaujímajú. Absolútne retardované scény typu vražda strýčka ručným mixérom, rádoby drsné pobehovanie s motorovou pílou... Plaza sa zbláznil. Na druhú stranu, keď si spomeniem na scénu, keď stojí Carla vonku sama v daždi a nevie, či sa niečo neskrýva v tme, alebo takmer brilantný depresívny záver, je bohužiaľ vidieť, že to mohol byť dobrý film. Ale keď už po 15, sorry, 20 minútach upustil aj od found footage formy, ktorá sa stala v tejto sérii už tradíciou a navyše tu skutočne nie je prakticky ani jedna sympatická postava (v prvom a druhom diely toto statočne zastávala reportérka, požiarnik či veliteľ zásahovej jednotky), alebo aspoň zaujímavá (Bishopa z votreleckej ságy nepríjemne pripomínajúci kňaz z dvojky), je to vyslovene na hovno. 40% ()

Galerie (80)

Zajímavosti (9)

  • Původ vypuknutí démonické epidemie je vysvětlen v grafickém románu „REC: Historias Ineditas“, který v Evropě vyšel současně s tímto filmem. (LUKICKK)
  • V celosvětových kinech film utržil 11 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama