Reklama

Reklama

REC 4: Apokalypsa

  • Španělsko [REC] 4: Apocalipsis (více)
Trailer 1

Další z řady úspěšné hororové série REC. Mladá reportérka je zachráněna z budovy a odvezena do ropného tankeru, který je třeba prozkoumat. Nikdo však neví, že sebou nese tajemný, démonický virus... (TV Horor Film)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (201)

topi 

všechny recenze uživatele

Jakmile se Plaza a Balagueró rozdělili, je po celé sérii REC. První dva díly v režii obou pánů byly super a měly pořádnou šťávu, zatímco trojka v rukou Plazy byla strašná blbovina, poslední Balagueův díl působí ultra laciným céčkovým dojmem, kdy se celý děj odehrává na palubě lodi na mořské hladině. Napětí pryč, atmosféra nikde, pouze suché dialogy a nuda. ()

Jindros 

všechny recenze uživatele

Jedno z největších filmových zklamání ever. Na to, že Balagueró natočí slabší pokračování než Plaza, bych si nevsadil ani pětník. Ale stalo se. Když před lety oznámili podtitulek "Apocalypse", čekal jsem, že se Jaume v rámci možností rozmáchne a rozšíří nákazu do celého světa. Ale nestalo se. Navíc zoufale nevyužil Manuelu, mou oblíbenkyni z prvních dvou dílů. Prostor místo ní dostávají další postavy, které nestojí za nic, nerdovský fanboy mě pak vyloženě sral. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Nie už také šťavnaté a výživné ako prvé dve časti, ale vďaka určitým vysvetleniam a postavy Angely Vidálovej je zase 4 lepšia ako zbytočná tretia časť. Sme na lodi a ideme po všetkých možných zaužívaných klišé čo ich len môže v zombie horore byť. Dokonca si tu na svoje prídu aj digitálne opice. Všetko to vlastne zachraňuje postava Nicka a už spomínaná Angela. Inak je to priemerný film bez invenčnosti a bez nejakého pamätnejšieho zvratu. Čo je škoda. Mohla to byť našľapaná séria. V tomto prípade bolo aj finále skôr na smiech, než aby vytvorilo potrebné napätie. Ale ako séria s viacej dielmi to mohlo dopadnúť aj horšie. Pozrel som bez výraznejšej ujmy. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Za prvé: nuda k uzoufání, tady už potřeboval jen někdo zaplatit složenky. Za druhé: dějové rozvedení prakticky nejhorší možné. Člověk by čekal alespoň trošku originality a ne další věcněvetřelecký klon. Za třetí: je to nudné k uzoufání. Za čtvrté: návrat Angely potěšil, ale vlastně nic nezachraňuje. Jen se na to dalo trochu koukat a nebylo to úplně nesnesitelné (tak jako Rec 2), i když to, za páté: byla strašná nuda k uzoufání. Za šesté: doufám, že tímhle to všechno skončilo. Za sedmé: pokud někdy rec repete, tak je liché díly, protože za osmé: dvojka je otřesná a čtyřka k uzoufání nudná. ()

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

Apokalypsa (Apokalypsu má diel žiaľ iba v názve) sa po suchom a nepríliš vydarenom genesise snaží vrátiť k pôvodným koreňom brilantných prvých dvoch dielov, žiaľ, nejde jej to tak ako by si želala a ostáva iba priemernou zombie rutinou, pokus o veľkolepé zakončenie série skončilo naozaj iba pri pokuse. Balagueró, ani Plaza NEPOCHOPILI čo robilo prvé dva diely tak skvelými a nie - nebolo to len strieľanie do nemŕtvych. (Séria RECu kvalitatívne kolíše presne ako Shrek :-) Komentár v podstate platí na série obe) ()

Galerie (79)

Zajímavosti (9)

  • Natáčanie filmu trvalo 8 mesiacov, strih 3 mesiace. (Crybaby)
  • Tristana Medeiros (Javier Botet), posadnuté dievča, ktoré začalo nákazu, je jediná postava, ktorá sa objavila vo všetkým štyroch dieloch série. (Crybaby)
  • Většina filmu se natáčela na skutečné lodi s ropnou plošinou. Některé části lodi musely být vytvořeny ve studiu, aby byl prostor pro natáčení a kaskadérské kousky. (LUKICKK)

Reklama

Reklama