Reklama

Reklama

REC 4: Apokalypsa

  • Španělsko [REC] 4: Apocalipsis (více)
Trailer 1

Další z řady úspěšné hororové série REC. Mladá reportérka je zachráněna z budovy a odvezena do ropného tankeru, který je třeba prozkoumat. Nikdo však neví, že sebou nese tajemný, démonický virus... (TV Horor Film)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (201)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nejslabší celovečerní Balagueró a současně nejslabší film ze série REC. A přestože s tím skoro nikdo nebude souhlasit, tak pro mě vlastně první slabý REC, protože trojku, která se hejtuje o sto šest, považuju za solidní film - hlavně z toho důvodu, že se nebála být jiná. Apocalipsis plus mínus navrací vážný tón, stísněné prostory, Angelu a krvavou akci, ale kouzlo prvních dvou dílů je pryč. Je to pro mě docela šokantní, protože Balaguera jsem téměř s jistotou považoval za motor režijního dua, ale teď se zdá, že to mohla být právě spolupráce dvou kreativců, kteří se předháněli v tom, kdo vymyslí lepší nápad, jež udělala z prvních dvou filmů to, čím jsou. Protože právě zajímavé nápady jsou to, co Apocalipsis strašně chybí. Působí to tuctově, genericky a líně. Zklamání, zbytečnost, byť hezky natočená. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru vlastně neurážející žánrovka, která splní svůj účel a konečně nám snad uzavírá až zbytečně natahovanou story. Jenže s prvními dvěma díly se to prostě nemůže srovnávat a docela mě mrzí, že po těchto found footage peckách se musíme spokojit jen s hororovým průměrem. Ale oproti trojce je to klenot, to zase jo. ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Po třetím díle nebylo co očekávat, ale pořád žila naděje, že to vezme do rukou Jaume Balagueró a dočkáme se nějaké změny. To se bohužel nestalo a v průměrné zombie podívané není o co stát. Pár dobrých nápadů najdeme, jako jsou třeba například opice, takže oproti předchozímu dílu je lehké zlepšení. Jenže k čemu je nějaké zlepšení, když první dva díly nasadily laťku hodně vysoko? K ničemu! Jsem akorát tedy zvědavý, jestli se dočkáme dalšího pokračování nebo tohle byla konečná, ve kterou upřímně i pevně doufám .. 5/10 = 50% ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Tak Balagueró to sám zvládl lépe než jeho kolega ALE už je mi jasný, že nejlépe jim to šlape hezky pěkně dohromady. Za mě osobně tedy určitě lepší než trojka, ale na atmosférické mrazivé pecky REC a REC 2 to bohužel nemá. Ale to ještě neznamená, že je to špatnej film. REC 4 je pohodová jednohubka a to že se odehrává na lodi byl pro mě bonus (zdrhněte nakaženejm když všude kolem máte moře) takže se dostavila taková ta stísněnost, že fakt není kudy a dokonce ani kam. Postavy na pohodu, asi každej si najde někoho komu bude moct fandit a místy celkem solidně krvavej snímek s vykukující atmosférou. Pro fanoušky série tedy dá se říci příjemná povinnost. ()

FromHell 

všechny recenze uživatele

Neveril som,že sa toto stane,ale je to tak!Balaguero sklamal!Balaguerom sľubovaný klaustofobický zážitok sa nedostavil a ja som fakt sklamaný.To,že bolo upustené od FoundFootage mi vôbec neprekáža,problém vidím jednoznačne v nedostatku originality.Ono po technickej stránke nieje až tak čo vytknúť a masky samozrejme ako už je v serii zvykom,sú na úrovni,ale tie digitálne opice považujem za poriadny fail.Celkovo hodnotím ako priemer,no bohužiaľ Balaguero si svojimi predošlými filmami dal latku sakra vysoko a teraz sa jej ani zďaleka nepriblížil.Najväčšie sklamanie tohto roka pre mňa... ()

Galerie (79)

Zajímavosti (9)

  • Většina filmu se natáčela na skutečné lodi s ropnou plošinou. Některé části lodi musely být vytvořeny ve studiu, aby byl prostor pro natáčení a kaskadérské kousky. (LUKICKK)
  • Náklady na výrobu byly v přepočtu přibližně 3,8 milionu amerických dolarů. (NIRO)
  • První díl série, který nebyl vůbec natočen metodou "found footage". Pouze začátek předchozího dílu REC 3: Počátek (2012) byl natočen jako "found footage". (Fritaaa)

Reklama

Reklama