Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Yuko Moriguchi je učitelkou na střední škole. Její život se zhroutí poté, co je její čtyřletá dcera nalezena mrtvá v bazéně. Yuko časem zjistí, že se nemuselo jednat o nešťastou nehodu, ale že její dcerka mohla být zavražděna dvěma studenty, které shodou okolností sama vyučuje. Rozhodne se školu opustit, ale ještě předtím se třídě přizná, že viníky rozhodně nehodlá nechat nepotrestané. Šokující drama z prostředí japonské školy podle stejnojmenného románu Kanae Minato. (Sesshoumaru)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (289)

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Japonské filmy jsou něčím zvláštní. Hrozně mě baví, ale přitom nemám nikdy chuť na ně koukat. Viděla jsem zatím jen ty nadprůměrné a nechci si ten dojem zkazit, což bude asi ten důvod, že jsem jich moc neviděla. Nicméně tohle je přímo uhrančivé. Zatáhne vás to do děje hned a nepustí do poslední minuty! ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Toto mi brutalne nesadlo. Klasicky prekombinovany film o pomste v style filmov Chan-wook Parka, co by nemuselo byt zle, ale mal som s filmom 2 zasadne problemy. Prvym je forma spovedí, kedy jedna postava za druhou monotonne rozprava svoj pribeh v ktorom aj ked preziva smutne veci alebo robi krute ciny, tak to pôsobi sterilne. Uz asi po 15. minutach ma to zacalo neskutocne srat a film som dopozeral len zo zvedavosti aku dalsiu prekombinovanu sialenost si scenarista vymysli. Druhym problemom pre mna su postavy. Dost sa tu stiera hranica medzi pachatelom a obetou. Kazda postava tu je svina a zaroven ma tragicky dôvod z minulosti preco sa tou svinou stala. Takze vsetci su chudaci a svine zaroven a mne tym padom boli vsetci ukradnutí a tragický osud som dokonca prial aj ucitelke, ktora ma byt za tu najväcsiu obet. Film asi najlepsie funguje ako krtitika výchovy detí, ale to mi nestacilo. Ocenujem, ze na konci vsetky tie prekombinovane zapletky do seba dokonale zapadli. Takze s aspon jednou normalnou postavou, ktorej by sa dalo fandit a standardnou formou to mohol byt skvely film. V tomto prevedeni to pre mna bolo skoro neznesitelne. 4/10. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Obrovská škoda, že Confessions je více Drámou než Thrillerem,kdyby se tak nestalo, tak momentálně skáču radostí do vzduchu,bohužel se tak stalo a vznikla dlouho táhnoucí se nudná dráma,která mě nezaujala bohužel ničím, ještě k tomu často ve filmu vypráví monologicky jedna osoba, což vážně nesnesu.. Za mě palec dolů. ()

Rybizek 

všechny recenze uživatele

Naprosto brilantní SKVOST japonské kinematografie s jemným nádechem HIV tematiky, plný náhlých a dech-beroucích zvratů. Zničená, avšak velmi inteligentní a vynalézavá učitelka dala hochům pěkně zabrat, a nejen jim. Schopnost manipulace je v tomto filmu úžasná a paní učitelka se jí zhostila skvěle. Za velmi nevšední a nečekaný zážitek hodnotím 96%. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Film o tom, že veškeří vrazi, kteří se rozhodnou vraždit hromadně, jsou vlastně nedocenění géniové, kteří se jen touží touto cestou zviditelnit. Celkový děj, chování postav a veškeré podobné detaily jsou i při slaboučkém zamyšlení, napíšeme-li to mírně, nepravděpodobné. To co mě tolik okouzlilo je kompletní umělecká stránka filmu, která je fenomenální. Naprosto geniální hudbou počínaje a kompletní stylizací končíce. Hrozně se mi líbil styl vyprávění ve zpovědích. Kamera je vždycky na tom pravém místě a každičký záběr je vlastně uměleckým dílem. Za zmínku stojí i výběr několika anglicky zpívaných písní, které jako kdyby byly nazpívány filmu na míru. Jediné, co mě pořádně zarazilo bylo to, že na japonských školách je to tedy kurevská ulejvárna. Velmi by mě zajímalo, kde se tam bere tolik programátorů a robotiků. Omlouvám se, ale znovu musím upozornit na kompletní soundtrack, pokud budete film sledovat s hodně kvalitiním zdrojem zvuku, tak se zřejmě uzimomriavkujete a uslintáte. Jsem si jistý, že kdybych film viděl vcelku, tak bych pálil plný počet, neboť mě po vizuální stránce už dlouho nic takhle neočarovalo, ale protože je léto a všichni ruší, tak jsem měl před závěrečnou půlhodinkou několikahodinovou pauzu a nadšení trošku opadlo. 4* ()

Galerie (75)

Zajímavosti (5)

  • Režisér Tetsuya Nakashima chtěl do hlavní role herečku Takako Matsu tak moc, že prohlásil, že bez ní by film vůbec nebýval vzniknul. (Sesshoumaru)
  • Kokuhaku je natočeno podle stejnojmenné knihy Kanae Minato z roku 2008, které se prodalo více než 700 000 výtisků. (Sesshoumaru)
  • Aj keď je obsadenie filmu skoro plné detí vo veku 13 rokov, v Japonsku je neprístupný deťom do 15 rokov. (ChArLeNe)

Reklama

Reklama