Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Yuko Moriguchi je učitelkou na střední škole. Její život se zhroutí poté, co je její čtyřletá dcera nalezena mrtvá v bazéně. Yuko časem zjistí, že se nemuselo jednat o nešťastou nehodu, ale že její dcerka mohla být zavražděna dvěma studenty, které shodou okolností sama vyučuje. Rozhodne se školu opustit, ale ještě předtím se třídě přizná, že viníky rozhodně nehodlá nechat nepotrestané. Šokující drama z prostředí japonské školy podle stejnojmenného románu Kanae Minato. (Sesshoumaru)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (289)

emma53 

všechny recenze uživatele

Netušila jsem ani náhodou, že v tom nepřeberném množství filmů ze školního prostředí lze nalézt takový skvost. Precizně a netradičně zpracovaný mysteriózní psychothriller, který navíc ještě donutí člověka přemýšlet i o psychice mladých lidí všeobecně, protože děti se nerodí s vrozeným zlem, ale v některých případech, tak jak to bylo i v tomto příběhu v nich pomalu graduje vlivem nefuknkčního rodinného prostředí. Rozhodně se mně líbilo, že drama bylo předložené vyprávěním jednotlivých protagonistů, včetně zcestného uvažování matky (pro ní, ale jediný možný způsob pomsty), která ztratila svou dceru. Šokující, drsné a s vynikající atmosférou, jen bych snesla o trochu míň patosu v některých scénách. Jinak naprostá spokojenost. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Študenti jednej z tried strednej školy, "A" a "B", zapríčinia smrť dcérky, triednej učiteľky. Za svoj skutok nie sú trestno právne zodpovedný. Presto všetko musia byť potrestaný! Výborný príbeh a nápad, no to čo ma brzdí k lepšiemu ohodnoteniu je jeho spôsob spracovania. Síce originálne, no zároveň akési, ja neviem, mdlé? Thriller bez mrazivej atmosféry? Proste mňa tento snímok nezasiahol tak, ako by mal. Potešil hlboký pohľad do duše určitých postáv. Spolu s tým však súvisí aj určitá prehnanosť, dôvody konania mi prišli "prepísknuté", ba priam pritiahnuté za "vlasy". Sledovať "Kokuhaku" vďaka neskutočným, detským, hereckým výkonom či vizuálnemu spracovaniu vyslovene nenudilo, som rád, že som tento film videl, no už by som si ho druhý krát nepustil. Nechápem, milujem drámy, no toto išlo akosi mimo moje zmysly. Jednu ★ navyše pridávam len vďaka rozuzleniu. Tak to má byť! ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

A zase ti Japonci. Po delší době mě dokázali naplno dostat tímhle už šestiletým snímkem, který nádherně ukazuje, co je to násilí v lidském životě, a jaké mohou být jeho následky, pokud jsme ochotni ho skutečně praktikovat. To všechno podáno v téhle psychologicky temné vizi o jedné učitelce a dětech. ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Naprosto masakrální snímek o výstřednosti japonské společnosti, konkrétně o brutalitě tamní mládeže. Film zachycuje ústřední téma (vina vs. pomsta) s výpovědí několika postav z jejich úhlů pohledů a odkrytím jejich osudů. Je hodně na co koukat, ať už jde velmi zajímavé vizuální zpracování či překvapivě se vyvíjející děj. Od první minuty budete budete valit bulvy na jeden wtf moment za druhým. Pokud máte rádi nemainstreamové a netradiční věci, tohle vás dostane na prdel! ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Atmosférické ako sviňa. Nakašima veľmi umne skĺbil akúsi poetiku pomsty a aplikoval ju na pokašľane vykonštruovaný svet plný dažďa, deckej zmätenosti a premyslenej pomsty. Funkčné po všetkých stránkach. Z odstupom stále rezonujúce. Pritom sa to nesnaží šokovať ako kórejská thrillerová tvorba, ale rozhodne si to nesie atribúty filmu s ktorým sa našinec nestretáva až tak často. Chladné, zároveň funkčné zmotivované a kameramansky a hudobne vyšperkované. Takako Macu démonická a všetci ostatných až na drobné výnimky rovnako. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (5)

  • 37 studentů bylo vybráno z více než tisíce uchazečů. (Sesshoumaru)
  • Režisér Tetsuya Nakashima chtěl do hlavní role herečku Takako Matsu tak moc, že prohlásil, že bez ní by film vůbec nebýval vzniknul. (Sesshoumaru)
  • Aj keď je obsadenie filmu skoro plné detí vo veku 13 rokov, v Japonsku je neprístupný deťom do 15 rokov. (ChArLeNe)

Reklama

Reklama