Reklama

Reklama

Další rok

Trailer 1

Kolem šťastného manželského páru obíhají nešťastné a osamělé životy jejich přátel a příbuzných. Jako jejich důvěrníci vidí do jádra všech jejich zamotaných životů, do jejich přátelství a osamělosti, do naděje a zoufalství, do vzniku nového i zániku starého. A to vše by bylo v pořádku, pokud by se jedna neprovdaná kamarádka nezamilovala do jejich syna. Režisér Mike Leigh, šestkrát nominovaný na Oscara, občas přezdívaný jako "antropolog s kamerou", přichází s další skvělou studií lidských osudů. A v čase, který se odehraje ve filmu, mu na to stačí jeden rok. (Aerofilms)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (154)

majo25 

všechny recenze uživatele

Na prvý pohľad film o ničom, ukecaný, bez niečoho zaujímavého a bez deja. Po bližšom skúmaní však dostávame zaujímavú, niekedy spletitú mozaiku ľudských životov či kamarádskych a rodinných vzťahov. Bravúrne sú hlavne herecky zvládnuté postavy, ktoré sú velmi uveriteľné. Takisto na vysokú úroveň by som dal dialógy, ktoré diváka vtiahnu rýchlo do deja. Celé je to zmiešané jemným britským humorom, ktorý sa musí páčiť...až by sa tam hodila aj kategória komédia. Príjemné prekvapenie. Hodnotenie: 80% ()

feeme 

všechny recenze uživatele

Upřímné vypravování jednoho obyčejného roku života. Možná může proto nudit, ale mě osobně to dá víc než úchvatné pohádky nebo naopak zbytečná dramata. Chce to trochu zamyšlení, a přiznat si, že takhle to bývá. Za tu nefalšovanost velké plus. Co se týče herců, obzvláště Lesley Manville stojí za zmínku; skoro jako kdyby s postavou (velmi smutnou postavou) naprosto splynula. ()

Reklama

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Jak jen to Mike Leigh dělá, že dokáže vyjádřit dokonale ženské pocity? Tento jednoroční časosběr zachycující neštěstí a osamělost kolem štastného postaršího páru je krásnou interpretací vztahů moderní doby. A na těchto filmech miluji autentičnost života takového, jaký opravdu je. Až se začínám děsit toho svého. ()

decay 

všechny recenze uživatele

Príbeh mizérie jedného manželského páru a ich pár priateľov. Výborne zasadené charaktery Leigh postavil navzájom do nevyváženej pozície, avšak len na oko. Snaží sa nás uspať šťastím jednej strany a nešťastím druhej, pričom všetci sú si v podstate rovný. Tým nás núti zamýšľať sa nad tým, čo je správne, alebo dobré a pomaly tak v nás nahlodáva pochybnosti o sebe samých. Ide tak tým viac pod kožu toho, čo nám zdanlivo predkladá. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od českých filmařů točí Mike Leigh mimo jiné filmy o normálních lidech. Tedy ne nutně něco vyhroceného. V rodině hlavních hrdinů se toho za ten rok změní málo, možná i proto je nejzajímavější postavou rodinná přítelkyně Mary (Lesley Manville), která během těch dvou hodin projde nějakým psychologickým vývojem. A nezdá se mi, že by ta proměna byla nějak „příjemná“. Každopádně velmi dobrý film o obyčejných věcech, jaké se stávají obyčejným lidem. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra filmu proběhla 15. března 2010 na Filmovém festivalu v Cannes v rámci hlavní soutěže o Zlatou palmu. (makimarketa)

Související novinky

Oscar 2011 - výsledky

Oscar 2011 - výsledky

28.02.2011

Stejně jako každý rok, i letos nám akademici připravili nějaké to překvapení. Letos je ve znamení obrovského neúspěchu Opravdové kuráže, která neproměnila ani jednu z deseti nominací a podobně… (více)

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

26.01.2011

83. udělování Cen Americké filmové akademie proběhne v neděli 27. února. Do té doby můžete tipovat, kdo bude vítězem. A nebude to lehké, letos se v pomyslném pelotonu setkali velmi silní běžci.… (více)

Reklama

Reklama