Reklama

Reklama

Další rok

Trailer 1

Kolem šťastného manželského páru obíhají nešťastné a osamělé životy jejich přátel a příbuzných. Jako jejich důvěrníci vidí do jádra všech jejich zamotaných životů, do jejich přátelství a osamělosti, do naděje a zoufalství, do vzniku nového i zániku starého. A to vše by bylo v pořádku, pokud by se jedna neprovdaná kamarádka nezamilovala do jejich syna. Režisér Mike Leigh, šestkrát nominovaný na Oscara, občas přezdívaný jako "antropolog s kamerou", přichází s další skvělou studií lidských osudů. A v čase, který se odehraje ve filmu, mu na to stačí jeden rok. (Aerofilms)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (154)

nunka 

všechny recenze uživatele

Rodinný a veľmi komorný film, ktorý má svoje osobité kúzlo. Čaro spočíva vo všednosti, postavách, dialógoch a tradičných hodnotách jedného staršieho manželského páru. Miestami sa film môže zdať menej dynamický a pútavý, hlavne ak scénu opustí jedna energická postava, ktorej nálada a charizma trochu rozvibruje pokojné tempo a ladenie príbehu. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Vôbec nechápem, prečo to má aj žánrovú nálepku komédia. Dotyčný musel byť opitý. Ide o nádhernú drámu, ktorá keď sa na príbeh a na jednotlivé postavy pozrieme trochu s nadhľadom, ponúkne aj veľmi dobré filozofické pozadie daných tém. Hlavne o vzťahoch a o živote. Čo je dôležité a čo nie. Zároveň to má sugestívnu, clivú atmosféru, ktorá si diváka ľahko získa a vtiahne do deja. A tiež tu je typický britský šmrnc a užasní herci, pričom nie všetko tu stojí len na Jim Broadbentovi. Na hranici 4-5 hviezd. Do päťkového pocitu niečo chýbalo, no keby ste ma mali aj zabiť, nevedel by som povedať, že čo to je. 89/100 ()

Reklama

buchli 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejdepresivnějších filmů poslední doby. Mike Leigh se opět snaží podat život takový, jaký je (nejspíš... možná... podle něj), a docela se mu to i daří... Taky vám přijde, že ústřední šťastný pár prostě jen využívá své méně šťastné "přátele" k tomu, aby se ujistili, že jsou opravdu šťastnější a úspěšnější a lepší, než všichni ostatní? Opravdu doufám, že život takový není... ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Tvrdý a nekompromisní příběh o lidech středního věku. Když je člověku přes čtyřicet, buď někoho má, a je relativně v pohodě, anebo nemá, a je v hajzlu. Málokdo v tomto věku řeší, jestli se k němu partner hodí, nebo ne. To se řeší v dekádě před čtyřicítkou. Nastupuje stereotyp, zvyk, děti odrůstají, samota, chlast a i jiné duhy a neduhy stáří. Není to vůbec jednoduché, kamarádi i partneři odcházejí (umírají nebo se stěhují) a jiní už se neobjevují. O tom především je tenhle film. Citlivou rukou vedená režie, pomalu a nenásilně. Samota, největší bubák středního věku. Přesto to není jen deprese, občas se jiskřička naděje objeví, ale znáte Angličany, tam je to vždycky hlavně depka...75% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Výborná, ale takmer výlučne konverzačná vec, ktorá prináša pohľad do jednej rodiny, ich priateľov a zoznamuje nás s ich radosťami a starosťami. V každom ročnom období...Film je rozdelený na štyri časti - jar, leto, jeseň, zima, ale nejde o nejaký hlbší význam, skôr iba naznačenie ubiehajúceho času. Výborné a často vtipné dialógy si zaslúžia pochvalu a film stojí hlavne na nich. V úvode si istá životom otrávená pani pýtala prášky na spanie. Jej výkon sa mi pozdával a celý film som čakal kedy sa opäť objaví, ale nič. To jediné mi na filme vadilo. Fakt netuším prečo sa nevrátili k postave, ktorej v úvode venovali 5 minút. Je tu niekoľko hlavnejších postáv, ale najviac pozornosti na seba strháva nešťastná a po chlapovi túžiaca Mary. Jej historka s autom pobaví a možno niektorých aj poučí (auto niečo stojí). Na niektorých sa jednoducho smola lepí neustále...80%. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra filmu proběhla 15. března 2010 na Filmovém festivalu v Cannes v rámci hlavní soutěže o Zlatou palmu. (makimarketa)

Související novinky

Oscar 2011 - výsledky

Oscar 2011 - výsledky

28.02.2011

Stejně jako každý rok, i letos nám akademici připravili nějaké to překvapení. Letos je ve znamení obrovského neúspěchu Opravdové kuráže, která neproměnila ani jednu z deseti nominací a podobně… (více)

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

26.01.2011

83. udělování Cen Americké filmové akademie proběhne v neděli 27. února. Do té doby můžete tipovat, kdo bude vítězem. A nebude to lehké, letos se v pomyslném pelotonu setkali velmi silní běžci.… (více)

Reklama

Reklama