Reklama

Reklama

Pěsti ze železa

  • USA The Man with the Iron Fists (více)
Trailer 5

Quentin Tarantino uvádí film svých parťáků RZA (Ghost Dog: Cesta samuraje, Americký gangster) a Eliho Rotha (Hanebný pancharti) Pěsti ze železa, krví nasáklé a zlámanými kostmi nabité akční dobrodružství na motivy klasiky kung-fu. Někdo ukradl zásilku císařského zlata a každý bojovník kung-fu, vrah i nájemný zabiják v Číně udělá cokoliv, aby se neskutečného bohatství zmocnil. V hlavních rolích filmu se představují držitel Ceny Akademie® Russell Crowe, RZA, Lucy Liu a hvězda bojových umění David Bautista, který se utká se soupeři, jako jsou Rick Yune, Jamie Chung, Cung Le nebo Byron Mann. (Magic Box)

(více)

Videa (28)

Trailer 5

Recenze (284)

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 5.8/10] | me: Kung-fu Grindhouse od Tarantina. Kvalintné B-čko tak ako sa patrí + vynikajúci Russell Crowe. Takýto kúsok poteší každého, kto si rád pozrie niečo štýlové a tradičné zároveň. Ja som spokojný, pretože filmy tohto typu dnes už len tak hocikto nenatočí. To chce proste chuť a odhodlanie vzdať holt niečomu čo kedysi vytvorilo kult. I always bring a gun to a knife fight. ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Opravdu jsem doufal, že si RZA svýma novýma rukama ze železa způsobí nějakou ošklivou nehodu. Nejlépe při vytírání otvoru. Řitního. Nestalo se, takže jsem tuhle imbeciliádu dokoukal s takřka vykrouceným krkem. Můj údiv nad tím do čeho je Kventýn schopen nacpat doláre a v čem jsou Russel a Lucy schopni hrát, totiž neznal mezí. Bravo!...Kristovic Ješíši, ono to má pokračování! No nene. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Pokud bude pan Tarantino tak laskav a uvolní pár tisícovek dolárků pro mou potřebu, tak si za ně zaplatím královské apartmá a užiji si v něm nejméně s deseti libovolnými asiatkami poskakujícími v tomto snímku. Určitě by to byla lepší investice než zaplatit tento snímek, tedy alespoň z mého úhlu pohledu. Kromě holek, rotujícího nože a toho kovového týpka jsem se totiž moc nepobavil a v soubojích mezi všemi těmi šikmookými Lvy, Šakaly či Vlky mi bylo naprosto jedno, jestli někdo něco vyhraje. A figurku bezrukého černocha si rovněž nepořídím do své neexistující sbírky filmových figurek. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Raper RZA si splnil mokrý sen o natočení vlastního Kungfu filmu. Jako správný renesanční raper se zhostil režie,hlavní role a i vytvořil hudbu k filmu. Osobně nemám nic proti jeho hudbě. Afro Samorai byl skvělý a hudba seděla. Tady mě však místy Gangsta-rap neseděl. Ohledně filmu zase smíchal všechny možné a známé filmy od Bruce Lee (Enter the Dragon,Iron Fist), Jackie Chana a kupa dalších létajících kungfu . Navrch to okořenil westernem. Jméno Django Village rozhodně není náhodné. Takovýto americký guláš z čínských ingrediencí nemusí každému chutnat. Já si však našel to své. Osobně film začne makat až od druhé poloviny, kdy dostane RZA ony ocelové pěsti. Choreografie soubojů je pěkná, ale jen místy je vidět až moc počítačové grafiky. Stará dobrá klasika lan a kladek je pryč. Mimochodem tolik počítačové krve vychrlily za poslední dobu jen Expendables 1&2. Jako fanda čínských mlátiček a westernů jsem byl spokojený. Navrch člověk dostane tlustého Russela Crowea, stále sexy Lucy Liu a kopu citací na staré kungfu. Btw. pěkný asiatky mě rajcují Hodnocení OST:Rozhodně mě RZA více nadchl u Afro Samuraie. Někdy se netrefil do dobré situace, ale potěšili western motivy alá Ennio Morricone. 7/10 ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

To jednou tak Pejsek a Kočička pekli dort. Chtěli tam hodně kung fu, maskulinní energie, hustých hlášek, nařachané akce a pořádně mytologický příběh. Skončilo to tak, že Kočička měla otravu jídlem a museli ji utratit a Pejsek je z toho dodnes v psychiatrické léčebně v oddělení pro ztracené případy. The Man with Iron Fists je přehnaně sebevědomý snímek, který míchá dohromady vše možné i nemožné takovým způsobem, že se vám i během hodiny a půl pořádně zamotá hlava. Debilní scénář, tupé postavy (s vyjímkou Mr. Knifea) a hromadu dalších volovin nezachrání ani relativně slušná akce a jedna sympaticky badass postava. To na akční vypalovačku s nálepkou Quentin Tarantino doporučuje jednoduše nestačí. [35%] ()

Galerie (41)

Zajímavosti (8)

  • RZA původně plánoval dva čtyřhodinové snímky. Producent Eli Roth mu však povolil pouze jeden film, a to o délce zhruba 90 minut. (Geriel)
  • Režisér RZA v říjnu 2012 oznámil, že Pěsti ze železa budou mít tzv. "crossover", tedy že se postava z jednoho filmu krátce objeví ve filmu druhém, se snímkem Nespoutaný Django (2012). Konkrétně se měl sám RZA objevit ve scéně dražby otroků coby mladší já postavy kováře. Z časových důvodů nakonec z plánů sešlo. (KlonyIlony)
  • Natáčenní probíhalo v lednu 2011 převážně v čínské Šanghaji. (gogos)

Reklama

Reklama