Reklama

Reklama

Pěsti ze železa

  • USA The Man with the Iron Fists (více)
Trailer 5

VOD (1)

Quentin Tarantino uvádí film svých parťáků RZA (Ghost Dog: Cesta samuraje, Americký gangster) a Eliho Rotha (Hanebný pancharti) Pěsti ze železa, krví nasáklé a zlámanými kostmi nabité akční dobrodružství na motivy klasiky kung-fu. Někdo ukradl zásilku císařského zlata a každý bojovník kung-fu, vrah i nájemný zabiják v Číně udělá cokoliv, aby se neskutečného bohatství zmocnil. V hlavních rolích filmu se představují držitel Ceny Akademie® Russell Crowe, RZA, Lucy Liu a hvězda bojových umění David Bautista, který se utká se soupeři, jako jsou Rick Yune, Jamie Chung, Cung Le nebo Byron Mann. (Magic Box)

(více)

Videa (28)

Trailer 5

Recenze (284)

666teen 

všechny recenze uživatele

Opravdu jsem doufal, že si RZA svýma novýma rukama ze železa způsobí nějakou ošklivou nehodu. Nejlépe při vytírání otvoru. Řitního. Nestalo se, takže jsem tuhle imbeciliádu dokoukal s takřka vykrouceným krkem. Můj údiv nad tím do čeho je Kventýn schopen nacpat doláre a v čem jsou Russel a Lucy schopni hrát, totiž neznal mezí. Bravo!...Kristovic Ješíši, ono to má pokračování! No nene. ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

[DC, Sydney] Je to síce prvotina-hybrid rozpačitý, ale vďaka svojej žánrovej usporiadanosti, rozvášnenej inklinácií k pokleslosti/k fenoménu kung-fu a vynikavej campovosti je tak úprimný a pôžitkársky, že sa mu fakt nedalo odolať. Ten vizuálný narcizmus, ktorým ma napríklad "Goemon" vyslovene sral, mi tu prišiel viac opodstatnený kedže sa nesnažil ísť do neprimerane rozťahanej epickosti + onanovať nad sebou samým, ale skôr slúžil ako nástroj na širenie pitoreskných sekvencií s kopou nečakaných sidekickou, ktoré milovníkov slávnych martial arts a chessy vyvraždovačiek v kľude rozhodne nenechajú. Rozbeh je jalový - až moc zostrihaný, rozveselia len strohé predstavovačky jednotlivých klanov, krčmová čistka X-Bladea, kolosálny nástup vypaseného warriora aka Jack Knife a vysokoakostný hárem Madame Blossom, inak bezúčelný chaoz. Potom sa však do kurzu (žiaľ nie herecky ale iba dejovo) dostane aj doposiaľ nevýrazný Blacksmith, zhustením ošemetných výstupov sa pripraví pôda na spletitý spor a rozdrobená fabula-rozmarný nezmysel začne naberať na obrátkach, smerovať k predpisovej hromadnej jatke kde sa to hemží všeličím. Negatív by sa našlo neúrekom, ústredný hero neni fatálny ako by sa patrilo, počiatočné predsavzatie revitalizácie žánru sa neuskutočňuje a zeditované je to tiež na hovno, ale keď si predstavím koľko novorodených pózerín mi už prešlo rukami, tak takéto vrúcne plnenie snov - byť aj nepopierateľne kazové - mi robí oveľa väčšiu radosť a viem si ho kvôli rovnakej náklonnosti z chuti užiť. Ohŕňať nos bude hlavne ten, ktorý čakal uvedomelé debutanstvo (RZA logicky nemôže patriť medzi dotknutých začiatočníkov-režisérov kedže sa roky primárne venoval hudobníctvu, sem-tam si strihol rolu vďaka kamarátovi a to je asi všetko + pero v ruke držal aj Eli Roth čož vnímavej osobe niečo napovie), ten čo nedokáže rozoznať poctu, resp. stúpenecké preberanie od samoľúbeho kopírovania a sazmorejme člen "uniformnej smotánky", ktorý sa bez značkového či vynaliezavého príbehu jednoducho nezaobíde. Čo dodať? Asi len: "shame on a nigga". ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla Další Otřesná Asijská Cocotééna!!! Jak se jen Russel Crowe mohl upsat k něčemu tak Strašnému !! Brutální to je, ale to zpracování, je prostě příšerný.. Asíjská Parodie na Metrix.. Všichni tam lítali, skákali jak Opice.. Krev ..teda v tomhle případě Tempery měli otřesnou Barvu!! Přišlo mi to jako Úrážka všech Dobrých, Akčních, bojových FILMŮ!! Splattery nejsou nic pro mně !! Hvězdička za Russla, a ta druhá za Namakanýho Záporáka.. Jinak to stálo za nic ! ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

A já si celou dobu myslel že muže se železnými pěstmi hraje Ildris Elba. Russell Crowe se díky tomuto filmu zpátky do herecké ligy nepodívá. Dlouho jsem si zvykal na hodně zvláštní design filmu. Tarantinova béčková produkce se nezapře. Jediným kvalitním hercem v tomhle filmu byl Russell a to je zatraceně málo. Žádný zázrak se nekoná a hodnocení plně odpovídá kvalitám. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Mierne ujeté guilty pleasure, miešajúce takmer tarantinovskú dávku brutality s legendárnymi ázijskými hopsacími a lietajúcimi bojovkami. Škoda len, že scenár je úplne naprd, hudba príliš nesedí je to nepekne zostrihané z originálu, ktorý mal rozhodne väčšie ambície. Ale vďaka stále očarujúcej Lucy Liu, štýlovému Russelovi, pár kvalitným bitkám a mosadznému chlapíkovi to celkom ujde. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (8)

  • Režisér RZA v říjnu 2012 oznámil, že Pěsti ze železa budou mít tzv. "crossover", tedy že se postava z jednoho filmu krátce objeví ve filmu druhém, se snímkem Nespoutaný Django (2012). Konkrétně se měl sám RZA objevit ve scéně dražby otroků coby mladší já postavy kováře. Z časových důvodů nakonec z plánů sešlo. (KlonyIlony)
  • RZA původně plánoval dva čtyřhodinové snímky. Producent Eli Roth mu však povolil pouze jeden film, a to o délce zhruba 90 minut. (Geriel)
  • V jedné z rolí se objevil Cung Le, ve Vietnamu narozený Američan, který získal titul šampiona pod kickboxerskou organizací ISKA a IKF v Kickboxu a Sanshou se zápasovým skóre 17:0. V době uvedení filmu zápasil v MMA v organizaci UFC. Současně je bývalým šampionem organizace Strikeforce ve střední váze. (JardaBauer)

Reklama

Reklama