Reklama

Reklama

Pěsti ze železa

  • USA The Man with the Iron Fists (více)
Trailer 2

Quentin Tarantino uvádí film svých parťáků RZA (Ghost Dog: Cesta samuraje, Americký gangster) a Eliho Rotha (Hanebný pancharti) Pěsti ze železa, krví nasáklé a zlámanými kostmi nabité akční dobrodružství na motivy klasiky kung-fu. Někdo ukradl zásilku císařského zlata a každý bojovník kung-fu, vrah i nájemný zabiják v Číně udělá cokoliv, aby se neskutečného bohatství zmocnil. V hlavních rolích filmu se představují držitel Ceny Akademie® Russell Crowe, RZA, Lucy Liu a hvězda bojových umění David Bautista, který se utká se soupeři, jako jsou Rick Yune, Jamie Chung, Cung Le nebo Byron Mann. (Magic Box)

(více)

Videa (28)

Trailer 2

Recenze (284)

cukorek 

všechny recenze uživatele

Začnem pocitom z toho filmu, ktorý vystihuje jediné slovo - nechápem. Nechápem čo som videl, komu bol ten film určený, aký malo zmysel dať do obehu takú ťažko blbú inštaláciu plnú prehnaných degradujúcich výmyslov (hovorím o ľudoch z ktorých striekala krv ako z prepichnutého natlakovaného pivného suda, nehovoriac o dôveryhodnosti v každej snímke). O tomto filme ma teda nikto nepresvedčí, že mal nejakú umeleckú hodnotu. Takéto výkony podajú aj cigoši z ulice, čo sa hrajú na šaolinských bojovníkov. Obrovský nesúlad tvorila aj moderná hudba, ktorá sprevádzala historické súboje, čím narúšala bojovú atmosféru. Žiadne napätie, žiadna pointa, strohé lámanie kosti a vybavovanie si účtov, všetko plynie ako na páse až kým na konci nevybuchne obrovský, mosadzdný "plynový kotol" (Brass) a zrazu je hrdinom bez ruký Blacksmith (skopírovaný hrdina z Mortal Kombat). Aj keď v hereckom obsadení figuruje Russell Crowe, nemôžem tomu filmu dať viac ako 20%. Od RZAa si už ďalší film nepustím. ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Tak tady nekdo tvrde vyhulil fusekle Quentina Tarantina a Jackieho Chana. Cinske legendy v raperskem stylu? Co bude priste StarTrek muzikal? Tady je mimo snad uplne vsechno, spousta chaotickych postav s nelogickym chovanim v naprosto neprehledne smesici cehosi co neumim ani pojmenovat. Herci, kteri neumi hrat, naprosto prehnane a proti fyzice jdouci bojove choreo. Russell Crowe asi omylem vlezl do jineho filmoveho atelieru, ale co kdyz uz tam vlezl, tak si i neco zahral. Naprosto uzasna mimika Daveho Bautisty rozplace nejednoho poulicniho mima, protoze to bylo taky uplne mimo. Scenar a samotny pribeh, je tak rozmanity, jako kdyby je napsal sam Alf. A vite co jeste? qepqwekrpowfkjopijiowqjkioaejiojw ()

Reklama

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Muž se železnými pěstmi je hodně netradiční kung-fu film. Je to takové fantasy, které je místy hodně přehnané a to hlavně v akčních scénách kdy stříkají z usekaných částí těl litry krve. Boje samotné jsou hodně doprovázeny přes lana. Příběh je hodně jednoduchý. Obsazení filmu je hodně dobrý (hlavně mě potěšil R. Crowe). Vizuální stránka filmu je parádní. Hudební doprovod filmu je netradiční, ale celkovýmu stylu hodí. Za mě 70% :) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Pokud bude pan Tarantino tak laskav a uvolní pár tisícovek dolárků pro mou potřebu, tak si za ně zaplatím královské apartmá a užiji si v něm nejméně s deseti libovolnými asiatkami poskakujícími v tomto snímku. Určitě by to byla lepší investice než zaplatit tento snímek, tedy alespoň z mého úhlu pohledu. Kromě holek, rotujícího nože a toho kovového týpka jsem se totiž moc nepobavil a v soubojích mezi všemi těmi šikmookými Lvy, Šakaly či Vlky mi bylo naprosto jedno, jestli někdo něco vyhraje. A figurku bezrukého černocha si rovněž nepořídím do své neexistující sbírky filmových figurek. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Hodnotím prodlouženou verzi (107 minut). Ačkoliv jsem kung-fu filmy a všeobecně tento asijský styl nikdy neměl v lásce, přesto, jsem se odhodlal pustit si prodlouženou verzi Pěsti ze železa. I v ní je vidět, že film vychází z rozsáhlé předlohy a první polovina filmu je tak solidně zmatená, nepřehledná a rozhodně by neškodilo se více zaměřit na některé zajímavé charaktery. Druhá polovina filmu a především pak závěrečná bitka je luxusně udělaná, zábavná, ujetá a skvěle krvavá. Ostatně ultimátní gore scény prolínají celou unrated verzi. RZA v hlavní roli mi přišel naprosto příšerný a nudný, stejně tak mě nezaujalo i několik dalších postav. Naopak světlou vyjímku tvoří skvělí Russel Crowe, Lucy Liu, Gordon Liu a hostující Pam Grier jako třešnička na dortu. Soundtrack mě až na pár vyjímek vůbec nezaujal. Příběh filmu je jednoduchý, děj nijak vyjímečný a osekávání je znatelné. Jako pozitivum vidím (kromě skvělých gore scén) i solidní vizuál, který za 15 mega vypadá velmi solidně, či evidentní odkazy na Kill Billa. Pěsti ze železa jsou nenáročnou jednohubkou, která nenadchne, nicméně příznivce kung-fu či gore stylu (kam patřím) neurazí. Prodlouženou verzi hodnotím slabšími 3* ()

Galerie (41)

Zajímavosti (8)

  • RZA původně plánoval dva čtyřhodinové snímky. Producent Eli Roth mu však povolil pouze jeden film, a to o délce zhruba 90 minut. (Geriel)
  • Poté, co je Jack Knife (Russell Crowe) postříkán kyselinou a opře se o protější zeď, je vidět, že není kamenná, ale pouze dekorativní. (p3tris)
  • Režisér RZA v říjnu 2012 oznámil, že Pěsti ze železa budou mít tzv. "crossover", tedy že se postava z jednoho filmu krátce objeví ve filmu druhém, se snímkem Nespoutaný Django (2012). Konkrétně se měl sám RZA objevit ve scéně dražby otroků coby mladší já postavy kováře. Z časových důvodů nakonec z plánů sešlo. (KlonyIlony)

Reklama

Reklama