Reklama

Reklama

Pěsti ze železa

  • USA The Man with the Iron Fists (více)
Trailer 1

VOD (1)

Quentin Tarantino uvádí film svých parťáků RZA (Ghost Dog: Cesta samuraje, Americký gangster) a Eliho Rotha (Hanebný pancharti) Pěsti ze železa, krví nasáklé a zlámanými kostmi nabité akční dobrodružství na motivy klasiky kung-fu. Někdo ukradl zásilku císařského zlata a každý bojovník kung-fu, vrah i nájemný zabiják v Číně udělá cokoliv, aby se neskutečného bohatství zmocnil. V hlavních rolích filmu se představují držitel Ceny Akademie® Russell Crowe, RZA, Lucy Liu a hvězda bojových umění David Bautista, který se utká se soupeři, jako jsou Rick Yune, Jamie Chung, Cung Le nebo Byron Mann. (Magic Box)

(více)

Videa (28)

Trailer 1

Recenze (284)

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

A tak po Karate tajgrovi přichází Karate negr. Člověk se až děsí, kam až ty ambice vypatlaných, opičích přednašečů mohou sahat! Dočkáme se snad třeba i Negra se železnou maskou, odehrávajícího se na dvoře rapujícího Ludvy čtrnáctého, kůl kinga, a pojatého jako přiblblá recitační opereta s tmavě hnědými gangsta mušketýry a padesáticentovým Džexnem v roli kardinála Richelieu, scénář, produkce a režie Rapující Zasraný Australopiték? Pár ťamanů, Eskymáků a otylý Russel Crowe se již zajisté těší, kolik Jüanů jim ten komparz v takové dementní pičovině zase hodí. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Neocakaval som od toho tradicny kung-fu film, ale skôr nejaky cool mišmaš akym bol Kill Bill. RZA ma podobne ako Tarantino napozerane velke mnozstvo kung-fu filmov a evidentne je velkym fanusikom tohto zanru. Bohuzial ani zdaleka nie je takym dobrym reziserom ako Tarantino. Takze aj ked ma mnozstvo dobrych napadov, kopu viac ci menej hviezdnych hercov, nadhernu vypravu, na choreografiu k dispozicii HK legendu Coryho Yuena, tak ako celok to absolutne vôbec nefunguje a vysledok je neskutocne sterilny. Dokonca ani hektolitre krvi tomu nedodaju potrebnu stavu. Sem tam sa tam najde zabavna scena alebo cool fragment uprostred bitky, ale castokrat ani tie teoreticky dobre napady nefunguju tak dobre ako by mohli. Najlepsim dôkazom je, ze niektore sceny v trailery fungovali dokonale, ale vo filme su podstatne slabsie. Takisto hudba je celkom slusna na samostatny posluch, ale vo filme nefunguje dobre. Nedodava jednotlivym scenam potrebny rytmus a drajv, ale skôr si zije svojim vlastnym zivotom. Co sa tyka hercov, tak väcsina z nich je dost nevvyuzitych. Zaujal ma len celkom drsne pôsobiaci Bautista a prekvapivo neskutocne vtipny stary dobry beckar Byron Mann, ktory si svojho zaporaka neskutocne vychutnava. Na druhej strane je velkou katastrofou RZA u ktoreho sa neviem rozhodnut, ci je horsi jeho herecky vykon alebo artikulacia. No a bitky tiez nie su ziadna slava. Su neskutocne predratovane, takze aj ked sa objavi nejaka bitka so slusnejsou choreografiou, tak ide mimo mna. Holt tento letecky styl v ktorom je zem pre bojovnikov sproste slovo neznasam. Takze aj ked som od tohto filmu vela neocakaval, tak som sklamany a RZA by mal ostat pri hudbe. 4/10. P.S. Ja som videl predlzenu unrated verziu a kedze som sa dost nudil, tak mi pripadala neskutocne dlha. ()

Reklama

gogos 

všechny recenze uživatele

Hodnotím prodlouženou verzi (107 minut). Ačkoliv jsem kung-fu filmy a všeobecně tento asijský styl nikdy neměl v lásce, přesto, jsem se odhodlal pustit si prodlouženou verzi Pěsti ze železa. I v ní je vidět, že film vychází z rozsáhlé předlohy a první polovina filmu je tak solidně zmatená, nepřehledná a rozhodně by neškodilo se více zaměřit na některé zajímavé charaktery. Druhá polovina filmu a především pak závěrečná bitka je luxusně udělaná, zábavná, ujetá a skvěle krvavá. Ostatně ultimátní gore scény prolínají celou unrated verzi. RZA v hlavní roli mi přišel naprosto příšerný a nudný, stejně tak mě nezaujalo i několik dalších postav. Naopak světlou vyjímku tvoří skvělí Russel Crowe, Lucy Liu, Gordon Liu a hostující Pam Grier jako třešnička na dortu. Soundtrack mě až na pár vyjímek vůbec nezaujal. Příběh filmu je jednoduchý, děj nijak vyjímečný a osekávání je znatelné. Jako pozitivum vidím (kromě skvělých gore scén) i solidní vizuál, který za 15 mega vypadá velmi solidně, či evidentní odkazy na Kill Billa. Pěsti ze železa jsou nenáročnou jednohubkou, která nenadchne, nicméně příznivce kung-fu či gore stylu (kam patřím) neurazí. Prodlouženou verzi hodnotím slabšími 3* ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Přeplácaný, velkolepě vypadající eintopf, tvářící se jako „čína“, uvařený na nesmyslné historce a ochucený snad vším, co kuchyně béčkového kina nabízí. Spousta kung fu, bizarních zbraní, středověkých kulis, ve kterých se rapuje ostošest, stříkající krve, nadpřirozena, humoru i dojemných okamžiků, krásných asijských holek, tajných spolků bojujících o moc a padouchů, kteří vypadají jako čerti z klasických českých televizních pohádek. A mezi tím vším se zmateně potácí vykulený černoch, který by měl být hlavní postavou, a nějak se mu pořád nedaří protlačit do první řady. V jednotlivostech je to fajn a našel jsem si tu spoustu skvělých scén i drobných potěšení, jako celek to však poněkud selhává. Přesto, a i když je každý výborný moment vyvážen nějakým záporem, začal jsem se zhruba v půlce filmu bavit. To když jsem se konečně dokázal s naladit a sledovat vše jako ulítlou zábavu pro fanoušky, kteří milují tarantinovský styl a vyrůstali na sedmdesátkových kung fu melách. Podrženo sečeteno.. jako zábavná jednohubka s trochou tolerance ujde, ale nic, k čemu bych se vracel. Kult z toho asi nebude. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

RZA něco podobného rozjížděl v Californication… Hank Moody mu psal scénář o tom jak RZA není boží negro polda, který střílí nevinné, ehm záporáky a vojíždi lolitky. Už tehdy si mně tenhle vymletý ksicht získal a nebylo tomu jinak ani tady… Prostě ten jeho ksicht, kdy to myslí opravdu vážně fakt nemohu. Nechá se zlinšovat a pak si udělá železné pěsti, ať může machrovat! Je to takový Tarantinův sopel, ale jako prvotina potěší. 6/10 ()

Galerie (41)

Zajímavosti (8)

  • Režisér RZA v říjnu 2012 oznámil, že Pěsti ze železa budou mít tzv. "crossover", tedy že se postava z jednoho filmu krátce objeví ve filmu druhém, se snímkem Nespoutaný Django (2012). Konkrétně se měl sám RZA objevit ve scéně dražby otroků coby mladší já postavy kováře. Z časových důvodů nakonec z plánů sešlo. (KlonyIlony)
  • V jedné z rolí se objevil Cung Le, ve Vietnamu narozený Američan, který získal titul šampiona pod kickboxerskou organizací ISKA a IKF v Kickboxu a Sanshou se zápasovým skóre 17:0. V době uvedení filmu zápasil v MMA v organizaci UFC. Současně je bývalým šampionem organizace Strikeforce ve střední váze. (JardaBauer)
  • Prvý zostrih filmu mal niečo cez štyri hodiny. (Crybaby)

Reklama

Reklama