Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Táto romantická komédia, v niektorých krajinách známa pod názvom The F Word, je adaptáciou divadelnej hry T. J. Dawea a Michaela Rinaldiho "Toothpaste and Cigars". Čo keby muž stretol zadanú ženu a pocítil by k nej lásku na prvý pohľad? Mal by jej o tom povedať? Túto dilemu sa snaží vyriešiť Wallace (Daniel Radcliffe). Žije v Toronte, nedokončil vysokú školu a ani v práci nie je šťastný. Chantry (Zoe Kazan) naopak už má zariadený život s úspešným Benom (Rafe Spall) a pracuje na svojej kariére. Wallace chce zistiť, či by mal u Chantry šancu. Otázku, ako si ju získať, konzultuje so svojím kamarátom Allanom (Adam Driver), ktorý je zároveň Chantryným bratrancom (farfalla)

(více)

Videa (18)

Trailer

Recenze (231)

baribal 

všechny recenze uživatele

Přestávám v Radcliffeovi spatřovat Harryho, ale herce, který dokáže dobře zahrát lehce jebnuté charaktery. What If není nic originálního nebo invenčního, naopak si bere to nejlepší z žánrových filmů a dobře to vše mixuje dohromady. Bylo to vtipné, dramatické i romantické rovnoměrně bez nějakých klišoidních nebo kýčovitých scén. Příjemný a umírněný film. ()

Helmutek 

všechny recenze uživatele

"The best rom-com since 500 days of Summer"? Hahaha, you wish. Na začátku možná je zajímavej námět v úspěšný divadelní hře nebo možná i její předloze - pokud ale jde o film, tak ten prostě nedrží pohromadě. Naštěstí se i tady nějaký ty hezký momenty najdou (např. rozvaha o bezdomovcích, povedenej soundtrack, Adam Driver atd.), jinak je to ale prostě takovej slepenec rádoby vtipnejch a uvolněnejch scének stran romantickýho?/přátelskýho? vztahu, jenže většina z nich je buď neuvěřitelná, zbytečná, nerozvedená nebo prostě bez pointy, ale většinou kombinace tohodle všeho. A to všechno v situaci, kdy je od začátku jasný, jak to dopadne - nehledě na to, že na tu rádoby zajímavou a sofistikovanou otázku "můžou bejt kluk a holka jen svoji nejlepší přátelé?" stejně už každej soudnej človek odpověď zná. Kýčovitý postprodukčně vytvářený záběry hvězdnejch obloh tomu taky moc nepřidávaj - předevšim ale ten film nepřináší vůbec nic novýho, vůbec nic zajímavýho, a ještě k tomu všemu to zabíjí to koště Radcliffe. Jo a taky - jsou filmy/seriály, kde rychlý dialogy fungujou a jsou přirozený (Suits, Newsroom...), ale pak jsou filmy, kde se sice mluví hned a rádoby pohotově, ale prostě to nefunguje a člověk to těm postavám nevěří (jako třeba tady ve What If rádoby štěpnýmu bonmotérovi Radcliffovi). Jednu hvězdičku se mi ale dávat nechce, protože bezesporu je spousta horších filmů, dokonce spousta mnohem horších filmů, kde ani ten Driver, ani Kazan, ani ten soundtrack a ani těch pár vtipnejch replik prostě nejsou. WTF moments: Ty sedací scény na špičatý a do prdele zařezávající se střeše musely bejt fakt příjemný - už to vidim, jak tam někdo leze dobrovolně. ()

Reklama

Hees 

všechny recenze uživatele

Daniel Radcliffe čaruje s čarodejnou "hůlkou" (ako sa to povie po Slovensky?) a privoláva si k sebe Zoe Kazan v tomto Iŕsko-Kanadskom filme .."Pôvod filmu" je na tomto filme naozaj cítiť (bez srandy). Keď by ste sa ma po dlhej dobe spýtali čo si pamätám na tomto filme? Tak by som povedal to, že casting asi musel byť úžasný lebo Daniel sa perfektne "typologicky" hodí k Zoe, proste pasujú k sebe perfektne ako pár. Ďalšia vec čo mi utkvela v pamäti Zoe je naozaj v tomto filme krásna a to myslím jej sexappeal privoláva feromóny, ktoré unikajú cez obrazovku. Ďalej film je úplne mimo reality a takto by sa to v reálnom svete vôbec nedialo proste je to rozprávka, ale tak to mne vôbec nevadí to hovorím len tak mimochodom. A keby ste sa ma spýtali čo si pamätám ešte tak už nič. Takže priemerný film romantického charakteru s celkom dobrými postavami. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

A.C. Newman. Poznáme všetci jeho sólovú dráhu, alebo aj jeho zárezy v jednej z perfektných Indie skupín The New Pornographers. Ale nebol to on, čo ma dostal k tomuto filmu. Je to sympaťák Radcliffe, ktorého herectvo si naozaj užívam a roztomilá Zoe Kazan. To dievča má hádam všetko. Červené spodné prádlo, perfektný zmysel pre humor a ponúkne vám spacák aj keď ste obidvaja nahý. Čo viac do pohody potrebujete? Jasné - nadávajte, že takéto filmy sú na jedno kopyto a že vôbec nepotrebujeme žiadnu takúto blamáž ak tu máme skvelé a často krát nedocenené francúzske filmy. Jasne že sa nekoná druhé Keď Harry stretol Sally, ale fuck you ak si myslíte, že romantická komédia nemôže byť dobrá. Dakedy potrebujete len niečo príjemné. Nič viac. A What if je veľmi príjemným filmom. Je pravdou, že ku koncu upadá a celú tu nadsázku z prvej hodiny trocha utlmuje, ale aj tak je to vec, ktorá rozhodne svojmu žánru hanbu nerobí. A Dowse sa očividne lepší. Takže idem si spraviť Bláznovo zlato, pribrať ako také prasa a idem si kuknúť znova niečo pri čom sa moje srdce usmeje, keď sú už tí vozíčkari zatvorený doma, keď prší. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Ok, hledání nejlepšího (feel-good) filmu vůbec právě skončilo. Naprosto neuvěřitelný zážitek, fantatická hlavní dvojka (Radcliffa už jsem viděl v hodně filmech, ale tohle je jeho naprosto nejlepší role), nesmrtelné hlášky ve kterých vládne zejména obrovitý Adam Driver a celkově 90 minut, které uplynuly tak rychle, jako kdybych koukal na patnáctiminutový kraťas. Naprosto pohlcující...10/10 ()

Galerie (49)

Zajímavosti (8)

  • Počas nakrúcania v Dubline strávil Daniel Radcliffe večer na párty s futbalistami Dublin Minor Gaelic v dome, v ktorom oslavovali víťazstvo na All-Ireland Minor Championship. Avšak ďalšie ráno bol na pľaci o ôsmej. (Mathew234)
  • Scénář vznikl na motivy populární divadelní hry "Toothpaste" and Cigars od dvojice autorů T.J. Dawe a Michael Rinaldi. (Neffy)

Reklama

Reklama