Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Táto romantická komédia, v niektorých krajinách známa pod názvom The F Word, je adaptáciou divadelnej hry T. J. Dawea a Michaela Rinaldiho "Toothpaste and Cigars". Čo keby muž stretol zadanú ženu a pocítil by k nej lásku na prvý pohľad? Mal by jej o tom povedať? Túto dilemu sa snaží vyriešiť Wallace (Daniel Radcliffe). Žije v Toronte, nedokončil vysokú školu a ani v práci nie je šťastný. Chantry (Zoe Kazan) naopak už má zariadený život s úspešným Benom (Rafe Spall) a pracuje na svojej kariére. Wallace chce zistiť, či by mal u Chantry šancu. Otázku, ako si ju získať, konzultuje so svojím kamarátom Allanom (Adam Driver), ktorý je zároveň Chantryným bratrancom (farfalla)

(více)

Videa (18)

Trailer

Recenze (231)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Takovej schovanej filmeček tenhle What If je a jaká se z toho vyklubala příjemná konverzačka, až by nebylo od věci si některý ty fráze zapamatovat a v příhodným okamžik je použít :-) Teda ne, že by se tu pronášela nějaká životní moudra (chraň bůh), ale na dvojici Chantry-Wallace se zatraceně příjemně kouká, Radcliffe každou svou další rolí potvrzuje, že škatulku "Harry Potter" odhodí dřív, než byste řekli famfrpál ;-) Plus skvělý soundtrack, plus krásný Dublin, plus pro mě, hororovýho fanouška, velký poster Sinisteru na jednom z dublinských autobusů :-) Fajná záležitost, ale Fool's Gold vypadal ale hodně nechutně, jen o něco méně, než okurky v trojobalu... :-) ()

Helmutek 

všechny recenze uživatele

"The best rom-com since 500 days of Summer"? Hahaha, you wish. Na začátku možná je zajímavej námět v úspěšný divadelní hře nebo možná i její předloze - pokud ale jde o film, tak ten prostě nedrží pohromadě. Naštěstí se i tady nějaký ty hezký momenty najdou (např. rozvaha o bezdomovcích, povedenej soundtrack, Adam Driver atd.), jinak je to ale prostě takovej slepenec rádoby vtipnejch a uvolněnejch scének stran romantickýho?/přátelskýho? vztahu, jenže většina z nich je buď neuvěřitelná, zbytečná, nerozvedená nebo prostě bez pointy, ale většinou kombinace tohodle všeho. A to všechno v situaci, kdy je od začátku jasný, jak to dopadne - nehledě na to, že na tu rádoby zajímavou a sofistikovanou otázku "můžou bejt kluk a holka jen svoji nejlepší přátelé?" stejně už každej soudnej človek odpověď zná. Kýčovitý postprodukčně vytvářený záběry hvězdnejch obloh tomu taky moc nepřidávaj - předevšim ale ten film nepřináší vůbec nic novýho, vůbec nic zajímavýho, a ještě k tomu všemu to zabíjí to koště Radcliffe. Jo a taky - jsou filmy/seriály, kde rychlý dialogy fungujou a jsou přirozený (Suits, Newsroom...), ale pak jsou filmy, kde se sice mluví hned a rádoby pohotově, ale prostě to nefunguje a člověk to těm postavám nevěří (jako třeba tady ve What If rádoby štěpnýmu bonmotérovi Radcliffovi). Jednu hvězdičku se mi ale dávat nechce, protože bezesporu je spousta horších filmů, dokonce spousta mnohem horších filmů, kde ani ten Driver, ani Kazan, ani ten soundtrack a ani těch pár vtipnejch replik prostě nejsou. WTF moments: Ty sedací scény na špičatý a do prdele zařezávající se střeše musely bejt fakt příjemný - už to vidim, jak tam někdo leze dobrovolně. ()

Reklama

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Skvělý film pro každého fanouška zdravé výživy a konverzace o hovně, o obém se tu dozvíte věci, které už nikdy nedostanete z hlavy. Pokaždé, když usednu na mísu, začnu přemýšlet o množství nestrávených výkalů v Elvisově střevech. Pokaždé, když do sebe začnu cpát salát s nízkotučnou mozzarellou, fantazíruju nad tím, jak asi chutná Bláznovo zlato. Tenhle film mi dal duševně víc, než by se na první dojem zdálo. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Na tento film som sa naozaj veľmi tešil, o to väčšie je napokon to sklamanie :( Skvelý námet o kamarátstve medzi mužom a ženou, ktoré balansuje na hrane medzi priateľstvom a Láskou. Práve na toto som sa tešil (a samozrejme aj na Zoe). Byť zaľúbený do zadanej kamarátky, to sa predsa stálo nejednému z nás. A k tomu tá klasická dilema, či sa oplatí pre úprimné odkrytie citov riskovať cenné priateľstvo... Ale taký sľubný námet a skvelo rozvíjajúci film zbombardovať tupými klišé? To fakt NEPOCHOPÍM!... A pritom som mal z toho po celý čas dobrý pocit, že tento príjemný kanadský film sa bude klišé vyhýbať až do samého konca. No to nebolo jediné, čo mi na tomto filme v konečnom dôsledku vadilo. Tie časté trápne dialógy (akože sarkastické) medzi Wallacom a Chantry sa podľa mňa fakt dali nahradiť aj niečim zmyselnejším. Čo sa týka hereckého obsadenia: k Radcliffovi mám akúsi harrypotterovskú averziu a jeho herecký prejav mi príde fakt protivný, aspoň že Zoe Kazan to ako tak zachránila. No tomu klišé scenáru to už nepomohlo... ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Ninety nine per cent honesty is the foundation of every relationship... so bloody true! --- Kecka Wallace by se uživil daleko spíš jako stand-up komik než coby tahoun jinak sotva vyčnívající romanťárny. Jako pěst naoko tam občas působil, fakt že jo; a přitom se ani žádný "protiklady se přitahují" nekonalo. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (8)

  • Napriek tomu, že prevažná časť filmu sa odohráva v Toronte, je možné si všimnúť hneď v niekoľkých scénach (00:07:40 – Wallace so synovcom sledujú horor, 01:19:20 – scéna v bare), že postavy nefandia "domácemu" hokejovému tímu (Toronto Maple Leafs), ale paradoxne ich najväčšiemu rivalovi – Montrealu Canadiens. (mclenin)
  • Hneď na začiatku filmu, presnejšie v čase 00:01:58, si Daniel Radcliffe štrngne uzavretou fľašou piva (je jasne vidieť vrchnák od piva), no v zápätí je vidno, ako pije z otvorenej fľaše. (Marry94)

Reklama

Reklama