Reklama

Reklama

Prolhané krásky

(seriál)
  • USA Pretty Little Liars (více)
Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2010–2017), 119 h 41 min (Minutáž: 39–60 min)

Tvůrci:

I. Marlene King

Předloha:

Sara Shepard (kniha)

Hudba:

Michael Suby

Hrají:

Troian Bellisario, Ashley Benson, Lucy Hale, Shay Mitchell, Sasha Pieterse, Ian Harding, Laura Leighton, Janel Parrish, Holly Marie Combs, Chad Lowe (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(160)

Pětice patnáctiletých kamarádek si užívá večírek. Ráno však zjišťují, že jedna z nich zmizela. Dívky od té chvíle spojuje děsivé tajemství. A nejsou samy, kdo ho zná... (HBO Max)

Recenze (290)

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Středoškolský odvar Zoufalek bez komediální stránky. Stejně jako Gossip Girl nebo třeba O.C. je o zbohatilicých rodinách a jejich problémech, obrovských rozdílech mezi vrstvami, vztazích, neustálém posílání sms. Aspoň podle poslední věty to zní jako opruz, nicméně jde o první sérii, která má určitý nápad, zatím z něj těží a scénáristi se nesnaží ohýbat děj přes koleno (jak tomu bývá u dalších řad), no uvidíme, co dál... ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Na jednej strane dobrý seriál v tom, že hoci má teenage formát, prináša tajomstvo a človek môže hádať, kto je ten tajomný "A". Na strane druhej to trvá veľmi, veľmi dlho, kým sa to tajomstvo odhalí. No a medzitým sledujeme, ako dievčatá vo veku 15-16 rokov hrajú oveľa staršie herečky, no a tieto pseudo pubertiačky striedajú milencov ako ponožky, podvádzajú na každom rohu - v celom seriáli nie je jediná postava, ktorá by to neurobila, no a samozrejme riešia coming outy a lesbické skúsenosti. Prvé série sa stali pre mnohých až návykové, ale ako to je skoro s každým úspešným seriálom, potom sa už točilo len preto, aby sa zarobilo. ()

Reklama

Lum3n 

všechny recenze uživatele

Co k tomu říct, velké překvapení. Stylově je seriál něco mezi Zoufalkamy a Upířími deníky, oba zmíněné seriály ale převyšuje. Jednotlivé epizody jsou napínavé, bez velkých kvalitativních výkyvů, cliffhangery vás nutí pouštět si další a další. Velkou devízou jsou hlavní postavy. Spencer, Emily i Hanna jsou výborné, jedinný problém jsem měl s Ariou, na kterou jsem si nemohl dlouho zvyknout. Zatím 90% a mid-season finale bylo skutečně dechberoucí. ()

nikoletkaa 

všechny recenze uživatele

Baví mě to. Celou 1. řadu jsem shlédla v poměrně krátké době, zkrátka nemohla jsem se toho nabažit. Pořád jsem chtěla zjišťovat, co bude dál. Ale je tu jedno slůvko - ale. Ale mám pocit, jako bych to už někde viděla. Postavy mně přijdou hrozně průhledné a děj je velmi, opravdu velmi, povědomý. Je to škoda, protože námět je více než zajímavý. No, jsem zvědavá na druhou sezónu :) ()

misstake 

všechny recenze uživatele

1. série - nevydařená kopie Twin Peaks pro teenagery, 2. série - seriál se začíná slušně rozjíždět a žít vlastním životem, 3. série - nejlepší, 4. série - krok zpátky, nelogické jednání, člověk začíná tápat, o co tvůrcům vlastně jde. Z Imdb vidím, že je v plánu i série 5., takže natahování se asi nevyhnem, zájem o tajemství se pomalu vytrácí, zvlášť, když s každým dalším "rádoby" odhalením přibude několik dalších otazníků. Jinak holky jsou fajn, tím že je každá jiná, ale iritují mě okolní postavy, proměny charakterů jak z Ordinace v růžové zahradě, pár dílů je někdo záporák, pak klap a je z něj suprklaďas a naopak. Spousta nevyužitých odboček, zápletek a postav, které se objevují a mizí bez vystětlení, některé díly úplně o ničem, ale posledních cca 5 dílů každé série je vždy bomba... Zatím mě předchozí výčet neodradil, abych se nedíval a zatím se těším na každý další díl. Uvidíme, jak dlouho... ()

Galerie (1 798)

Zajímavosti (46)

  • Ako úvodná znelka bola vybraná pieseň „Secret“ amerického dua The Pierces z roku 2007. Tento návrh predložila jedna z hlavných herečiek Ashley Benson (Hanna Marin). Tá istá pieseň sa objavila aj v úvodnej časti seriálu Gossip Girl (od r. 2007). (Arsenal83)
  • Autorka seriálu Marlene King po odvysílaní jednotlivých dílu pravidelně usedala k internetu a sledovala, jak na ně diváci reagují. (Olík)
  • Autorka knižnej predlohy Sara Shepard si zahrala ako hosť - stvárnila zastupujúcu učiteľku angličtiny. (Cherry_Bomb)

Související novinky

ČSFD.cz exkluzivně z Warner Bros. Studios

ČSFD.cz exkluzivně z Warner Bros. Studios

02.11.2017

Natáčet kamerami v kalifornských Warner Bros. Studios, včetně lokací na jejich "guided tour", je zakázáno. ČSFD.cz se podařilo nejen získat povolení pro natáčení hned dvěma kamerami, navíc dostala k… (více)

Reklama

Reklama