Reklama

Reklama

Prolhané krásky

(seriál)
  • USA Pretty Little Liars (více)
Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2010–2017), 119 h 41 min (Minutáž: 39–60 min)

Tvůrci:

I. Marlene King

Předloha:

Sara Shepard (kniha)

Hudba:

Michael Suby

Hrají:

Troian Bellisario, Ashley Benson, Lucy Hale, Shay Mitchell, Sasha Pieterse, Ian Harding, Laura Leighton, Janel Parrish, Holly Marie Combs, Chad Lowe (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(160)

Pětice patnáctiletých kamarádek si užívá večírek. Ráno však zjišťují, že jedna z nich zmizela. Dívky od té chvíle spojuje děsivé tajemství. A nejsou samy, kdo ho zná... (HBO Max)

Recenze (290)

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Pretty Little Liars mi doporučila kamarádka v době (která stále pokračuje), kdy jsem čekal na 16. díl 3. série Vampire Diaries. Nečekal jsem od něj nic extra, ale pohodovou odreágovačku. Té se mě dostalo a ještě s pěkným hereckým obsazením, jemuž bezkonkurenčně vévodí nádherná Ashley Benson. PLL není v ničem převratná, ale pokud hledáte slušnou odreágovačku, která často i pobaví, je to rozhodně dobrá volba. ()

dormouse 

všechny recenze uživatele

Nevadí mi pohádky o bohatých, štíhlých, bílých a krásnýchj američanech, pokud je tam nějaká nadsázka a humor, jako Desperate Housewifes neboTwin Peaks. Ale seriál o bandě bílých anorektiček, které se v šestnácti oblékají a malují jako štětky, všechny randí s klukama, ale žádná s nimi nespí, je-v zemi, která se potýká s rasismem a obesitou- vrchol pokrytectví. A ke všemu netřídí odpad, časopisy vyhazují do koše na odpadky stejně jako nenačatý muffin. Adorace blbosti. ()

Reklama

Remedy 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že našroubovat poměrně propracovanou detektivně-mysteriózní linii do seriálu, ve kterém jsou čtyři hlavní postavy puberťačky (jejichž archetypy v dnešní době převážně řeší jen kluky, oblékání, líčení…), je zatraceně originální tah. Neříkám, že by se v minulosti nenašly seriálové počiny podobného ražení, ale co do celkové koncepce a vyznění jsou „Krásné malé lhářky“ opravdu neotřelou a neokoukanou záležitostí. Je třeba si odmyslet a povznést se nad skutečnost, že jsou všechny mužské postavy v tomto seriálu prezentovány v ryze negativním duchu (ať dříve či později). Na druhou stranu to může být pochopitelné minimálně z toho důvodu, že se jedná o spíše holčičí seriál, pokud bych chtěl zarytě škatulkovat. Za začátku mi některé epizody vadily, protože v nich bylo moc vaty a téměř žádná akce. Jak se ovšem postupně všechno začíná rozplétat, poodhalovat, ale také více zamotávat, dostane se seriál do fáze, kdy (světe, div se!) téměř vše souvisí se vším, milostné pletichy jsou najednou až na výjimky úzce propojeny s onou detektivní linií a o absenci napětí již nemůže být ani řeč. Finále první série pak řadím k jedněm z těch nejlepších, jaká jsem za posledních několik let na seriálovém poli viděl. Doufám, že koncept nastavený v první řadě se podaří úspěšně transformovat i do řad dalších, protože velmi pevně doufám, že je zde ještě spousta nevyužitého potenciálu. ()

claudel 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi každého filmového a seriálového fanouška při sledování Pretty Little Liars musí napadnout kombinace Zoufalých manželek, Twin Peaks a nějakého seriálu ze střední nebo vysoké - Gossip girl, Beverly Hills apod. A já jsem měl všechny zmiňované seriály moc rád, takže jejich kombinaci nadšeně vítám. Obzvláště si libuji v tajemných příbězích, kdy se pátrá v minulosti, tahají kostlivci ze skříně a vhodně servírují dějové zvraty. Nad nějakým klišé jsem schopný přimhouřit oči. Hodnotím zatím po první sérii a prvním dílu druhé série. ()

Roseinka 

všechny recenze uživatele

Po první sérii musím říct, že jsem si seriál celkem oblíbila. Všechny postavy jsou mi sympatické a líbí se mi napětí, které mě pořád drží v nejistotě a podezíravosti většiny postav. Sice mi trošku vadí, že jsou všichni tak mlaďoučký a hrají věk, který se ani trochu neblíží tomu reálnému (až na pár výjimek), ale celkem se to dá zkousnout, protože si představuju, že se to odehrává na vejšce. Jsem dost zvědavá, kdo je "A" a doufám, že druhá sérii, na kterou se teď chystám to buď odhalí a nebo bude dostatečně kvalitní na to, abych se dívala tak ráda jako teď. //// Na konci druhé série musím říct, že je tenhle seriál pro menší závislostí. Představitelky Spencer a Hannah jsou pro mě opravdu nadané herečky a zvyšují úroveň seriálu. ()

Galerie (1 798)

Zajímavosti (46)

  • Záběr, který filmaři používají pro vyobrazení domu u jezera, je totožný se záběrem, který se objevil ve filmu Scary Movie 5 (2013). (ČSFD)

Související novinky

ČSFD.cz exkluzivně z Warner Bros. Studios

ČSFD.cz exkluzivně z Warner Bros. Studios

02.11.2017

Natáčet kamerami v kalifornských Warner Bros. Studios, včetně lokací na jejich "guided tour", je zakázáno. ČSFD.cz se podařilo nejen získat povolení pro natáčení hned dvěma kamerami, navíc dostala k… (více)

Reklama

Reklama