Reklama

Reklama

Mendez je charizmatický riaditeľ malého cirkusu. Jedného večera navštívi lunapark. Tam sa stretáva s Willom, ktorý je nešťastný a zatrpknutý. Will sa po stretnutí s Mendezom rozhodne z lunaparku utiecť a pridať sa k Cirkusu Motýľ. (TV Lux)

Recenze (120)

Copysan 

všechny recenze uživatele

Tenhle 20ti minutový snímek pro mě byl největším filmovým překvapením. Viděl jsem spousty filmů, u kterých brečeli i větší chlapy než jsem já (např. Zelená míle nebo Vykoupení z věznice Shawshank), ale u žádného z nich jsem nebrečel. Ale v těchto 20ti minutách bylo tolik emocí, že mu může závidět většina dvouhodinových dojáků. Tentokrát při titulkách ani moje oko nezůstalo suché. Nádhera, všem doporučuji ()

Midori_Mike 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem nádhera. Velmi hřejivý film s výborným soundtrackem. Všechno dění ve filmu je vyprávěno velmi nenásilnou formou, a přesto do vás emoce proudí jako na běžícím páse. Ano, je to film, který zařazuju do sbírky "Filmy s dotekem pravdy". V tomto případě se jedná o dotek pravdy v oblasti toho, jak správně hledat sílu do života, jak správně žít, aby život stál za to :) ()

Reklama

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Tak americké, až ma z toho mrazí a áno aj útočiace na city, ale zároveň musím dodať-kiežby takto silných a citlivých ľudí bolo na svete viac. Takto si predstavujem cirkus ja, bez utrápených zvierat, inšpirujúci a očarujúci tak, že zostanem stáť nemá úžasom. Niekedy trochu teatrálnosti nie je na škodu. Krásne. ()

TonyHawk94 

všechny recenze uživatele

Pekný krátky film s úžasnou muzikou a zaujímavou "storkou". Pôvodne som si ho chcel pozrieť ani neviem z akého dôvodu vlastne, ale napokon som rád, že som ho videl. "Citové vydieranie" je tomuto filmu podľa mňa neprávom vytýkané, skôr z neho totiž vnímam pozitívne pocity a dojmy, lebo reálne to bolo (aj) o nájdení zmyslu a vôle bojovať a žiť, aj keď s hendikepom. Postava vedúceho cirkusu TOP! ()

Galerie (5)

Zajímavosti (5)

  • The Butterfly Circus vyhral v kategórii Najlepší krátky film na festivale Feel Good v Hollywoode (2010). Nick Vujicic (skutočný predstaviteľ Willa) dostal ocenenie za Najlepší herecký výkon v krátkom filme. (MikaelSVK)
  • Natáčení probíhalo 12 dní. (heyda)
  • Filmový štáb včetně herců a komparzu čítal 150 osob. (heyda)

Reklama

Reklama