Reklama

Reklama

Mendez je charizmatický riaditeľ malého cirkusu. Jedného večera navštívi lunapark. Tam sa stretáva s Willom, ktorý je nešťastný a zatrpknutý. Will sa po stretnutí s Mendezom rozhodne z lunaparku utiecť a pridať sa k Cirkusu Motýľ. (TV Lux)

Recenze (120)

TonyHawk94 

všechny recenze uživatele

Pekný krátky film s úžasnou muzikou a zaujímavou "storkou". Pôvodne som si ho chcel pozrieť ani neviem z akého dôvodu vlastne, ale napokon som rád, že som ho videl. "Citové vydieranie" je tomuto filmu podľa mňa neprávom vytýkané, skôr z neho totiž vnímam pozitívne pocity a dojmy, lebo reálne to bolo (aj) o nájdení zmyslu a vôle bojovať a žiť, aj keď s hendikepom. Postava vedúceho cirkusu TOP! ()

kajda.l

všechny recenze uživatele

Definice amerického snu po duchovní stránce? Působí to tak. Spousta lidí zde píše, že svět je plný lidí, kteří se postiženým a jinak odlišným lidem posmívají, ano je to hnusné, ale zároveň nevím, proč bych měl tyto lidi litovat či se jimi nechat dojímat. Plakal jsem, ale jinak než tvůrci zamýšleli. Slabé tři za kouzelnou atmosféru starého cirkusu. Pokrytecký a zbytečný film. Na motivační video pana Vujicice se ovšem rád mrknu. ()

Reklama

Jamajdzan 

všechny recenze uživatele

Tento film bychom snadno mohli obvinit z nadměrného útoku na city diváka, místy možná až z citového vydírání. Ovšem pokud by se tolik nepodobal skutečnému příběhu hlavního herce, který jak sám říká, zůstává navzdory všem nedokonalostem dokonalým Nickem Vujicicem. Další nádhernou postavou je Mr. Mendéz. Ten si na rozdíl od většiny lidí dobře uvědomuje, že žádný člověk není omyl, a tak postavil svá představení na jednoduchém pravidle: Čím hlubší je jáma beznaděje, tím vyšší a slavnější bude odraz vzhůru, až se z ní povede člověka vyhrabat. A díky tomu můžeme během 20 minut vidět skutečnou proměnu lidských housenek v krásné motýly. ()

TheTrox 

všechny recenze uživatele

Aby se mi takto líbil krátkometrážní film to se ještě nestalo. Cirkus celkově nemám moc rád, ale po zhlédnutí tak exceletního snímku, kdy jsem úplně hltal to krásné prostředí, prostředí plné příběhů lidí, které jsou tam skvěle zachyceny. Nick Vujicic zahrál přímo skvěle, je až neuvěřitelný jak může takový člověk jako on milovat život a radovat se z něj každý den, i přes to, jak vážné zdravotní postižení má. Když to shrnu, tak níž jak za 5* dát nemůžu! Celkové hodnocení: 90% ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Obyvkle moc nevyhledávám filmy s cirkusovou tématikou, ale musím přiznat, že tohle mě vážně chytlo za srdce. Nádherná atmosféra a nádherný příběh. Něco co člověka vážně zahřeje u srdce a svým spůsobem poukáže na to, že každý má právo a i šanci na to aby byl šťastný. Jediné co k tomu stačí je věřit v to a nevzdávat se. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (5)

  • The Butterfly Circus vyhral v kategórii Najlepší krátky film na festivale Feel Good v Hollywoode (2010). Nick Vujicic (skutočný predstaviteľ Willa) dostal ocenenie za Najlepší herecký výkon v krátkom filme. (MikaelSVK)
  • Krátkometrážny film videlo viac než 10 miliónov ľudí na celom svete, čo odštartovalo prípravu jeho celovečernej verzie. (MikaelSVK)
  • Natáčení probíhalo 12 dní. (heyda)

Reklama

Reklama