Reklama

Reklama

Univerzální voják 4: Odplata

  • Česko Univerzální voják: Den odplaty (více)
Trailer 1

John je bývalý voják a žije poklidným životem se svou rodinou. Jednoho dne je však přepaden a jeho rodina nemilosrdně postřílena, sám je těžce raněn. Jediné, co mu zůstane ve vzpomínkách, je, že vrahem je jeho kolega z armády Luc Deveraux. Po několika měsících se John zotaví a jeho jediným hnacím motorem je pomsta. Vše kolem Johna je však velice divné a nepochopitelné. Jakási dívka jménem Sarah tvrdí, že spolu mají poměr, ale John si nic nepamatuje. Postupně si však nějaké okolnosti vybavuje. Vše je ale docela jinak... Kdysi byl vládou vybudován projekt „univerzální voják“, v němž byli všichni účastníci speciálně vylepšeni. Tento projekt se však vymkl kontrole a samotní poloroboti se rozprchli mezi normální lidi. Po nějaké době se Andrew Scott pod vedením Luca Deverauxe snaží shromáždit všechny z programu a zřídit si svou vlastní komunitu. John se postupně dozvídá věci, které nechce slyšet, a v opuštěné chatrči nalezne své „dvojče“, které zabije. Po všemožných útrapách se konečně John dostane do tábora, kde se shromažďují  všichni vojáci z projektu... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (209)

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Jeden si až říká, kde má ta žumpa akčních hvězd osmdesátých let dno. Bulharské blockbustery rozhodně zdaleka nejsou tím místem, kam až se dá klesnout. A tak si WCJD s chutí střihnul strýčka Festera v Hyamsově rodině, kde společně s Ádou už po kolikáte neúspěšně hrají onu populární hru "Wake the dead". Tato Univerzální sračka, ještě umocněna hnisavým abscesem všech nehereckých svazů, baletním mistrem panem Adkinsem, jen dokazuje, že co je mrtvé, má zůstat pohřbeno! A tak jediné pozitivum spatřuji v tom, že mladej Korbič dal konečně na radu svého ošetřovatele a začal brát ty IQ stimulanty. Einsteina to z něj sice neudělá, avšak bude li pylný a othodlaný, mohl by se v brzké době dostat minimálně před průměrného foxteriéra. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

"Univerzální voják" je klasika akčního žánru, ke kterému se tentokrát vrátili oba hlavní představitelé z filmu původního. Ano, setkáme se s Jean-Claudem Van Dammem i s Dolphem Lundgrenem. Problém je v tom, že oba herci jsou skvělé taháky a mají velmi důležité role, jen jejich čas strávený na plátně je poměrně krátký. Nejvíce prostoru se pak dostává Scottu Adkinsovi, který by měl být novou akční hvězdou. Jen s ním mám jeden poměrně zásadní problém. Místy vypadá jako tupec, což mi celkem vadí. Nějak se s ní, nedokážu sžít. Přitom by v něm byl určitě potenciál, který je výborný. Mohl by být hrdinou z lidu, člověkem, který trpí problémy, jež nedokáže ovlivnit. Jenže jak se tak na něj dívám, tak pro mě není tím pravým hrdinou. Není pro mě někým, koho bych obdivoval a komu bych fandil, jako to mám třeba v případě Jasona Stahama, a to ať hraje vlastně v čemkoli. Scott Adkins si na moji přízeň bude muset ještě počkat, ale myslím, že je mu to jedno. Co se mi na filmu líbí, to je brutalita, s kterou je pojat. Akční scény vypadají skutečně drsně a dobře, což je pozitivum, které musím vyzdvihnout. Když už chci dělat akčňák a ukázat pořádné rvačky, krev musí téct. Nebo rovnou stříkat. Navíc Van Damme a Lundgren ukazují, že rozhodně nejsou na odpis. Je to jen dobře, ještě je potřebujeme. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2013/01/volte-me-sousedska-hlidka-universal.html ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Omlouvám se všem, kterým se to líbilo. Pro mě byla tohle hrozná kravina. Děj obludně kravský a jediné co mě odradilo od odpadu! byla skvělá bitva Adkinse proti Arlovskimu v obchodě. O tom jak dokázal pěstí rozbít bowlingovou kouli se mě bude ještě hodně dlouho zdát. Zhodnocení celé série: UV1: 65%, UV2: 20%, UV3: 35%, UV4: 15% ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Hyams moc neví, co s první půlkou, která má neskutečně uspávací tempo, ale druhá půlka je v rámci restartu (nebo jak tenhle odklon brát) a subžánru prakticky čistá. Vynikající kamera, hodně slušné souboje a extrémně napruzený Adkins, řezající na hromadu všechno, co se mu postaví do cesty. Za mě říkám jo. Dno série je jinde. ()

Quint 

všechny recenze uživatele

Univerzální voják 4 splňuje přesně to, co mě na béčkových filmech baví. Díky nízkému rozpočtu se nemusí snažit zalíbit co největšímu publiku a najdete v něm věci, které by v áčkových filmech nikdy neprošly. Tenhle skoro artový akčňák tvrdě nakope pozadí všem, kteří očekávají konvenční hollywoodskou akční zábavu. Děj je poměrně přímočarý (navenek klasická revenge story), ale místy psychedelicky dezorientující a s nečekanými hororovými prvky. Chvílemi máte pocit, jako když se díváte na něco od Davida Cronenberga, Michaela Hanekeho nebo Gaspara Noého. Čtyřka Univerzálního vojáka vás nechá nahlédnout do temných stránek duše zrobotizovaných univerzálních vojáků a zachycuje postupný ponor hlavního hrdiny do „srdce temnoty“, na jehož konci ho čeká novodobý plukovník Kurtz v podání holohlavého Van Damma, který je tentokrát (z obrácené perspektivy) líčený jako padouch. A překvapivě to nepůsobí ani trochu směšně. Film je nekompromisně cynický a supervážný. Absolutně bez humoru, patosu a romantiky. Bez sympatických postav a efektních trikových atrakcí. Jak už to v DTV (direct-to-video) filmech bývá, hlavní i vedlejší aktéři sice nejsou žádní velcí herci (což se dá v rolích chladných zabijáků bez emocí snadno skrýt), zato se skutečně umějí prát. A jejich kontaktní souboje svou extrémní dravostí a brutalitou strčí do kapsy i "gun-fu" Johna Wicka. Film existuje i v NC-17 verzi, což je dneska v tomhle žánru dost neobvyklé. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (19)

  • Snímek je se stopáží 114 minut nejdelším filmem celé série. (JohnSmith)
  • Filmovanie prebiehalo v americkom štáte Louisiana, v okolí hlavného mesta Baton Rouge. (MikaelSVK)
  • Keď John (Scott Adkins) sedí v chatke, má ranu na krku a krv mu steká po hrudníku až mu zakrvaví biele tielko, ale keď sa postaví, aby podal dievčaťu kľúče, tak je jeho tielko spredu čisté. (ČSFD)

Reklama

Reklama