Reklama

Reklama

Univerzální voják 4: Odplata

  • Česko Univerzální voják: Den odplaty (více)
Trailer 2

John je bývalý voják a žije poklidným životem se svou rodinou. Jednoho dne je však přepaden a jeho rodina nemilosrdně postřílena, sám je těžce raněn. Jediné, co mu zůstane ve vzpomínkách, je, že vrahem je jeho kolega z armády Luc Deveraux. Po několika měsících se John zotaví a jeho jediným hnacím motorem je pomsta. Vše kolem Johna je však velice divné a nepochopitelné. Jakási dívka jménem Sarah tvrdí, že spolu mají poměr, ale John si nic nepamatuje. Postupně si však nějaké okolnosti vybavuje. Vše je ale docela jinak... Kdysi byl vládou vybudován projekt „univerzální voják“, v němž byli všichni účastníci speciálně vylepšeni. Tento projekt se však vymkl kontrole a samotní poloroboti se rozprchli mezi normální lidi. Po nějaké době se Andrew Scott pod vedením Luca Deverauxe snaží shromáždit všechny z programu a zřídit si svou vlastní komunitu. John se postupně dozvídá věci, které nechce slyšet, a v opuštěné chatrči nalezne své „dvojče“, které zabije. Po všemožných útrapách se konečně John dostane do tábora, kde se shromažďují  všichni vojáci z projektu... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (209)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

I přes přítomnost Van Damma a Lundgrena to s původními díly nijak nesouvisí (Van Damme je tentokrát dokonce hlavní záporák) ale přesto se ve výsledku jedná o slušné, nízkorozpočtové akční béčko s podařenými souboji tělo na tělo. Adkins umí a přidat více akce nebo ubrat na délce, mohlo to být ještě lepší. ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Kdyby se to nejmenovalo Universal soldier, tak by to nepotřebovalo pro tenhle film úplně zbytečného Lundgrena a hlavně by to mělo určitě lepší hodnocení, protože by k tomu lidi nepřistupovali s představou, že půjde o nějakou děsně akční vandamovinu :). JCVD tady taky byl asi tak pět minut všehovšudy a ke všemu ještě svou bojovou scénu snad ani netočil, krom detailních záběrů :) ale překvapivě nebyl nějak hroznej a jeho postava měla i smysl narozdíl od té Lundgrenovy. Tahle halucinační parafráze na Heart of darkness není a ani nemá být nějaký osmdesátkový akční film, ale nešťastně se jmenuje Universal soldier a má ještě nešťastnějšího Lundgrena :), jinak to totiž není taková hrůza jak to tu někteří prezentují a dokonce kdyby se to netáhlo jak sopel v druhé půlce, tak bych tomu snad dala i **** :). ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

A jééé! Jako, já jim to moc a moc přeju, aby se ti dva (Lundgren a JCVD) dostali tam, kde byli před deseti, patnácti lety, ale s podobnými sranci si to jen stěží dokážu představit. V tomto případě je zde všechno stejně prázdné, jako mozky UV. Kdo ještě na něco má, tak je to Scott Adkins, zbytek je šit! 35% ()

Claw 

všechny recenze uživatele

Co na tom, že to nemá s původním námětem už opravdu nic společného. Co na tom, že Van Damme a Lundgren zde hrají jen menší okrajové role. V hlavní roli je nová "krev" - Adkins sice první celou hodinu neví, která bije a "vo co gou", pobíhá zmateně "po filmu sem a tam", ale v druhé půlce si vzpomene, jak je dokonale vytrénovaný a pak už to jede... Perfektní souboje, závěrečný masakr asi 20ti vojáků těma nejneuvěřitelnějšími způsoby, čím dál víc zběsilejší a nasraný, od hlavy až k patě od krve to pak ve vzteku nandá i obrovskému Lundgrenovi a pořád ještě relativně svižnému Van Dammovi... Adkins je třída v rámci filmových bojových umění, kamera snímá, nepoletuje, střih je tak akorát a pro mě to bylo obrovské překvapení. Druhým překvapením byla brutalita a gore, což mi přišlo jak nějaká neoficiální pocta Fulciho či já nevím. Fakt husté záběry, a to i na akční film. Pořád je to Béčko, škoda té dlouhé pasáže, ta mi vadila, ale jinak hodně dobré. /60%/ ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak sme sa dockali a konecne vznikol dalsi nadpriemerny diel tejto serie. Budu s nim fanusikovia serie spokojny? Tazko povedat, pretoze to ma jeden velky hacik. Tvorcovia sa rozhodli, ze natocia diel, ktory je stylom a dokonca aj zanrom uplne inde ako predchadzajuce diely. To je vec, ktoru vela divakov nerozdycha a film odstreli ako sracku. Ja sam som s tym mal v urcitych aspektoch problem. Napriklad v mnohych scenach v ktorych Scott "najväcsi martial arts borec sucasnosti" Adkins chodi vystrasene po miestnosti jak nejaka kozata pipina z druhotriednych hororov a snazi sa zistit, co sa deje. Pocas tych scen som si hovoril, ze na takyto film je ho skoda. V tomto smere boli Van Damme, Lundgren a Arlovski lepsie pouzity a pocas ich cameo vystupoch sa rovno mydlili hlava nehlava. Choreografia bitiek je kvalitna. Larnell Stovall neklamal a jednoznacne sa jedna o film s najlepsimi bitkami z USA produkcie tohto roku. Napriek Adkinsovej ucasti od toho ale necakajte dalsi Undisputed. Nejake akrobaticke kusky predvedie, ale nie je ich vela. Bitky su skôr zamerane na brutalitu. Ich velkym plusom je perfektna prehladnost. Ja som si najviac uzil bitku Adkins vs. Arlovski. Zato najmenej sa mi pacila bitka Adkins vs. Van Damme v ktorej Hyams znova pouziva na môj vkus nadbytok spomalovaciek a zrychlovaciek, ktorych vysledny mix mi nesedi. Keby ich castejsie prelozil scenami v normalnej rychlosti, tak by to podla mna pôsobilo lepsie a aj udernejsie. Napriklad presne ako to urobil v skvele natocenej bitke Adkins vs. Arlovski. Trochu som sa rozpisal o bitkach, lenze na nich film nestoji. Poriadneho nasupu sa dockame az v poslednej tretine. Dovtedy sa Hyams rozhodol vysporiadat s nizkym rozpoctom hororovym psycho spôsobom v ktorom davkuje informacie neskutocne skúpo a pomaly nas cez postavu Scotta Adkinsa zoznamuje s tym, co sa vlastne deje. Dost dlho mi to k spokojnosti stacilo a vychutnaval som si skvelu technicku stranku filmu. Hlavne praca zo zvukom je fantasticka. Kamera je tiez spickova a ani prostredie nakoniec nepôsobi tak otrasne ako v traileroch. Po tejto stranke by film kludne mohol ist do kin. Lenze niekde v polovici mi to prestalo stacit, pretoze Adkinsova postava ma nezaujala a zacalo mi byt ukradnute ako sa to skonci. V poslednej tretine potom sice nastupili bitky, ktore ma vytrhli z letargie, ale vysledny dojem to uz nenapravilo. Vysledok je neskutocne netradicny a lepsi ako som cakal, ale druhykrat si to uz nepozriem, lebo skvela technicka stranka alebo spickove bitky bez emocionalnej zainteresovanosti ma nudia. A rada pre ostatnych. Dajte si pozor na to, co vas caka. Rozhodne to nie je tradicny akcny film. 6/10. Vdaka mojej zalube v dabingu som to videl druhykrat a ked uz som vedel do coho idem, tak mi nevadilo, ze som nedostal klasicke pokracovanie mojej oblubenej serie, ale tak trochu experimentalny film. Najdôlezitejsie je, ze je to kvalitny experiment. A CZ dabing sa tiez vydaril. 8/10. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (19)

  • Když v hotelovém pokoji napadne Magnus (Andrei Arlovski) Johna (Scott Adkins), tak mu John v sebeobraně usekne sekyrou půl chodidla na pravé noze. Při detailním záběru je ovšem možné si všimnout, že sekyra usekne botu levou. (korbitch22)
  • Keď John (Scott Adkins) sedí v chatke, má ranu na krku a krv mu steká po hrudníku až mu zakrvaví biele tielko, ale keď sa postaví, aby podal dievčaťu kľúče, tak je jeho tielko spredu čisté. (ČSFD)

Reklama

Reklama