Reklama

Reklama

Ned si žil spokojeným životem na bio farmě po boku své hippie přítelkyně, dokud jej však jeden nerozvážný incident s marihuanou na farmářském trhu nedostal za mříže. Po návratu z vězení se nastěhuje ke svým sestrám... V žádné rodině nesmí chybět – černá ovce, která je vždy o pár kroků pozadu. Zvláště pak, má-li si dát do pořádku život. Pro sestry Liz, Mirandu a Natalii je to jejich věčně pozitivní bratr Ned, bývalý majitel organické farmy, jehož neskonalá ochota spoléhat se na poctivost lidstva způsobuje jeho osobě nemalé problémy. Normálně by byl naprosto nepoužitelný, ale jednou je to jejich bratr, takže když ho opustí přítelkyně a vyhodí ho z farmy, jsou to opět sestry, kdo zavelí k záchraně. Každá ho u sebe nechá nějakou dobu bydlet, ovšem bratrova neotřesitelná víra v naprostou upřímnost jim obrátí životy vzhůru nohama. Avšak i díky tomu si všichni v rodině nakonec uvědomí, že jeho víra v lidi kolem sebe není zas až tak hloupá. (HBO Europe)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (194)

freddy 

všechny recenze uživatele

Vyznění snímku asi nejlépe prozradí následující dialog. Hlavní hrdina sedí v kanceláři kurátora po svém předčasném propuštění z vězení: "Já jsem váš ku-rá-tor." "Proč mluvíte tak zpomaleně?" "Když někdo prodá marihuanu policajtovi v uniformě, tak jako vy, tak musí být určitě dementní". A přesně v tomto snímku se nese celý film. Hlavní hrdina, dobrosrdečný důvěřivý trouba, prodá poldovi trávu, jde si sednout, po předčasném propuštění se nemá kam vrátit, a tak postupně vystřídá bydlení u své matky a svých třech sester. Každé ze svých sester nějakým způsobem zasáhne do jejich zaběhnutého života, a každá tak má dobrý důvod se na něj zlobit a vyhodit ho ze svého příbytku. Celý film měl z mého pohledu jednu chybu, a to rozvleklost a několik zoufale nudných míst, kdy jsem skoro usnul. V těch částech, kde se něco dělo, se ale jednalo o docela zajímavý nezávislý film, který se snažil i divákovi předat nějaká ta moudra a rady, a i díky tomu se jedná o film, který stálo za to vidět. Paul Rudd v hlavní roli byl výborný, stejně jako skoro všechny vedlejší postavy. Tomuto filmu se vůbec ten casting hodně povedl a nebyla zde žádná postava ani žádný herec, který by mi vadil. I z toho důvodu hodnotím relativně dobrými třemi hvězdami. ()

tnp101 

všechny recenze uživatele

Příjemné to je, ale především díky obsazení, jehož potenciálu přesto nebylo ani zdaleka plně využito. Film jako takový si není tak úplně jistý, čím chce být. Na drama je moc odlehčený a plný klišé, na komedii zas nedostatečně odbržděný a málo vtipný. Díky krátké stopáži sice skončí mrknutím oka, ale stejně tak rychle na něj člověk nenávratně zapomene. 50% ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Mnohí si myslia, že byť naivným, pravdovravným, úprimným idealistom je pozvánkou k nálepke idiot. Možno sa to tak niekedy v tomto svete javí, ale to nie je chyba tých "idiotov". Nenápadný snímok so slušným obsadením je malou sondou do americkej rodiny a je len škoda, že záver bol príliš zjednodušený. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Nechápem ako je možné, že film ako tento drží pokope aj napriek všetkým slabým miestam čo obsahuje. Aby ste rozumeli: nejedná sa o žiadnu prevratnú komédiu a už vôbec nie o tragikomédiu. Aj keď sa film vyvaruje značnému množstvu klišé , spájaných s podobným druhom filmov, rozhodne nie je originálny. Peretz natočil rutinný film, ktorý má mnoho nábehov na širšie rozpracovanie deja a postáv, ale vo všetkom zostane na pol cesty. Čo zamrzí, lebo charaktery sú vystavané perfektne. Ale celá tá dráma okolo životov hlavných hrdinov, bola jednoducho slabo vykreslená. Preto ma to do značnej miery nechalo chladným. Najväčší klad filmu sú herci. Vďaka nim je film pozerateľný a práve oni mu dodávajú potrebnú dávku inovácie, ktorá pomáha v značnej miere zabudnúť na nefungujúce prvky. Paul Rudd je talentovaný herec aj komik, len akosi nemá šťastie na dobré úlohy. Our Idiot Brother je vzťahový guláš, ktorý kupodivu chutí dobre, ale sú samozrejme veci, ktoré vám chutia viac. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Beznadějný trouba je menší film, ve kterém je hodně moc dobré obsazení, a i když název vzývá spíše ke komedie, je to spíše lehčí drama. Jesse Peretz do filmu sehnal parádní herce, které krásně nechává vyniknout, aniž by si herci kradli prostor pro sebe. Dost se mi líbilo jakým způsobem Peretz pracuje s postavy a jaké je schéma filmu, které se prakticky opakuje po celý film. Film se nikam nežene a má klidné tempo a osobitý humor, gagy a pointy. Není to film, u kterého se budete smát po celou dobu, ale spíše budete mít, takový malý spokojený úsměv. Paul Rudd je dobrý herec a i toho milého, lehce natvrdlého troubu s dobrým srdcem dokázal zahrát dobře. Elizabeth Banks je tady hodně fajn, Zooey velmi mile potěšila svými výstupy a taky tím, že hraje bisexuálku nebo lesbičku, která v tom nemá moc jasno, Emily Mortimer není špatná, jen je její postava taková šedá myš oproti jejím dvou sestrám, který jí to v krásném dialogu řeknou. Potěšil Steve Coogan a Hugh Dancy, přesto větší radost jsem měl z dvojice, se kterou jsem se seznámil v seriálu Parks and Recreation a to s Rashida Jones a Adamem Scottem, kteří jsou zde výborný. Líbil se mi slovní humor a dialogové výměny a taky emoce, kterých bylo pak dosaženo. Beznadějný trouba je malý film, který dokáže potěšit. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (4)

Reklama

Reklama