Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nad královským hradem krouží stín velikého draka, princezna Karolína si s pláčem zkouší černé smuteční šaty a na nádvoří hoduje pár pozvaných princů. Při dobrém jídle probírají, co by se mělo podniknout. První princ navrhuje nabídnout drakovi místo princezny pár set poddaných, druhý zase soudí, že v království zanedbali prevenci a že by se to drakovi mělo rozmluvit, a třetí princ o tom pro změnu zase složil píseň. Postavit se drakovi se však žádnému z nich nechce… V podzámčí ale žije loutkář Vítek, který princeznu tajně miluje. On jediný se sám dokáže postavit nebezpečnému drakovi. Draka také nakonec s pomocí dobré čarodějky s podivným jménem Micimutr přemůže. Musí ale slíbit, že o své zásluze pomlčí, jinak se drakova síla vrátí. A tak musí jen trpně přihlížet, když je hrdinský čin připisován protivnému a nafoukanému princi Vladimírovi… Výpravnou pohádku o naději, že zázraky skutečně existují, pokud se sami o ně pokusíme, napsala Irena Dousková a režie se ujal Vít Karas, který do hlavních rolí obsadil herecké hvězdy v čele s L. Šafránkovou, J. Bartoškou, J. Kretschmerovou, V. Dykem, M. Šoposkou, O. Novákem a M. Dejdarem. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (391)

freddy 

všechny recenze uživatele

Spojení já a štědrovečerní pohádky, to nejde příliš dohromady, už mnoho let dávám na Štědrý večer přednost jinému programu. Ani nevím, jak se to stalo, že jsem letos přepnul na ČT1, ale stalo se a já jsem zjistill, že novodobé české pohádky na tom nejsou zase tak špatně. Micimutr je pohádkou, která mě dokázala zaujmout od samého začátku a se zaujetím jsem jí vydržel sledovat až do konce, za což může souhra několika faktorů. Především je zde vynikající námět, i když to prolínání současného lidského světa a světa pohádkového mi tam příliš nepasovalo a působilo spíše rušivě, ale naštěstí většina příběhu se odehrávala v pohádkovém světě, takže to zase až tak nevadilo. I herci jsou vynikající, především tedy Vojtěch Dyk jako jakýsi "princ Krasoň", který jako by vypadl z animovaných příběhů o Shrekovi, ale samozřejmě i Libuše Šafránková, u níž mi přišlo, že tu postavu ani nemusí příliš hrát, ve své roli totiž působila úžasně přirozeně. A mladí herci se snažili, takže ani jim nemám co vytknout. Takže když to shrnu, tak jsem rád, že jsem se letos na štědrovečení pohádku podíval, protože rozhodně patří mezi ty kvalitnější pohádky. Uděluji čtyři hvězdy. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Mezi skvělé české pohádky se nezařadí, ale koukatelná byla, Dejdar bavil a princezna byla pěkná. SIce značně primitivní, ale narozdíl od jinýc nebyla nevkusná. Nejspíš si ji budu pamatovat jako tu pohádku, kde každý mluvil současnou češtinou, "jak mu zobák narost". Nejvíc mě překvapil záběr na auta. ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Bajaja? Banene!!! Vývary z odvarů a šmytec a šáteček... Komentář? Proč? Už mě to při všech těch nedávných tušašských srajdách pomalu přestává bavit. Ztráta času - a zadarmo vší té sebrance už radit nebudu! . . . Leda tak lejno jedno... Dvojka (myšleno po-kra-čo-vá-ní - milé stádečko, byť nikdy nebude - a celá ta veřejnosrádní si z vás dělá akorát prdel, protože >parta< pochopila včas, že v kinech by prodělali i ty z draka pokaděný trenky) by se mohla jmenovat "Pičifotr" a mohl by to bejt ještě větší (k)akčňák na chechtáky... Se špetkou toho >rodinného< incestu, že... A proč ne? Vysype to zasouložilým údmělcům třeba ještě větší love - a po nás kočkování, ne?... %-/.. . . . A proč si z toho zase dělám >anál< ? Tak dívali jsme se snad všichni, ne? Nenene... ...D/úd/láájdáááá... - - - P.S. Jsem teda netušil, že Barťák potřebuje takový trapný pračky na ty svoje >vejvary< ? %-(.. - - - - - (Poprvé a naposledy viděno málem s kostí v krku na jéžiškoffským dýchánku 24.12.2011 u maminky /ta moje mutr teda ale jinak fak za nic nemohla/ na >cicilotří jebničce< , hodnocení 733., s pardonem ústnatý pičimentář zde naprosto lhostejný a s oprávněným otrávením a ranním úšklebkem čili odstupem jako dvaaosmdesátý - 24.12.2011) ()

zette 

všechny recenze uživatele

Vubec si nemyslim, ze by se jednalo o spatnou pohadku. Bohuzel, zadny jiny zanr neni u nas tak kritizovany jako nove ceske pohadky... Jasne, ta soucasnost, vcetne kluka s nemocnym psem pusobila celkem rusive a hlavne postradala vetsi smysl. Hlavni dejova linie ale spatna nebyla. Te hlavne pomohla postava Micimutr, kterou opravdu dobre zahrala Libuse Safrankova. Nejvice me ale bavil princ Vladimir, tesil jsem se na kazdy jeho zaber a pisnicku, kterou ze sebe Vojtech Dyk vypoti. Princ tak dal zapomenout na opet nevyrazneho Ondreje Novaka. Vsadim trenky, ze z Mariky Soposke nikdy velka herecka nebude, alespon se na ni ale hezky diva. Dejdar uz me zacina nudit (no zacina..., uz nekolik let). Klidne za rok se na tuto pohadku opet rad podivam. ()

Chickenka 

všechny recenze uživatele

O nic zázračného nebo úžasného se nejedná. Další ukázka toho, jak česká pohádka v posledních letech upadá. Poohádka je taková všehochuť. První hodinu mi připadalo, že pohádka stále ještě začíná a po celou dobu chyběla pořádná zápletka a trošku toho napětí. Drak je zabit během prvních 15 minut a pak se zbytek pohádky čeká na to, kdy si princezna vezme svého skutečného zachránce. Princezna mohla mít i hezčí šaty. Za mě zklamání letošních Vánoc... ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Drak vzniknul pomocí počítačové 3D animace v Grafickém studiu České televize. (Lynette)
  • Hrad Zvíkov byl částečně graficky přeměněn. (TuristikaJi)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno