Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každou noc miliony lidí usínají s tím, že změní svůj život a že zítra udělají něco konečně jinak. Petr Kraus je jedním z toho miliónu. Cestuje za prací do Číny, kde zařizuje výrobu zboží pro své zákazníky. Získá zakázku od člověka, který mu není úplně sympatický, ale přesto se pustí s vidinou zajímavého výdělku do práce. Mezitím si na dálku před návratem domů domluví několik schůzek naslepo a věří, že možná potká někoho, kdo mu změní život. V Česku zjistí, že zkazil celou zakázku a má jen několik dní na to, aby věci uvedl do pořádku. Svých schůzek naslepo se ale nevzdává i přesto, že to jeho nejlepší kamarádka Tereza nevidí ráda. Petr vyráží na cestu napříč republikou, aby objevil nové přátele a přitom zjistil, že se neobejde bez těch, kteří jsou mu nablízku odjakživa. Na cestu, která mu možná změní život a kde si uvědomí, že před problémy nemůže utíkat věčně, protože ty si jej vždy nakonec najdou. A protože všechny důležité věci jsou v našich snech, je možné, že se splní i ten Petrův. Zejtra napořád je film o nás všech. O našich snech, o změnách v životě, které chceme udělat, ale často se jich bojíme. Film o přátelství a setkáních, která nelze čekat. Film o svobodě a touze cestovat a přitom vědět, že se máme kam vrátit. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (236)

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Všechny opravdu důležité věci jsou v našich snech......... Hlavní hrdina Petr (Pavel Batěk) je veselý "smolař". Má stále nějaké problémy a divák se do jeho role rychle vcítí. Svůj příběh si sám komentuje, má dobrý smysl pro černý humor a vtipné kecy. Vica Kerekes je, jako vždy, nádherná. Hudební doprovod je výborný. CITÁT - Po zelený jsem dost divokej......... Scéna s omračováním, mě rozesmála. Jsou to komedianti. CITÁT - No, a je to.......... A svatební scéna se mi z počátku zdála zbytečná, ale ve svém jádru, je vlastně velmi důležitá. MONOLOG: PETR - Všichni se pak vožerou, poperou a pohádaj...jsem zvědav, co čeká mě.......... Snová sekvence je celkem ponurá, jen škoda, že není využit její potenciál a krátkost ji velmi poškodila. Akční scény ještě moc neumíme a tak jediná akční scéna ve filmu, je točena, asi raději, ve tmě. CITÁT - Jsem chyba v systému, která se chce opravit, ale nejde jí to.......... Konec byl dobrý, ale je jen na divákovi, aby poznal, kde začíná začátek a kde končí konec. CITÁT - Konec.......... Ten divočák z jedné scény se jmenuje Bohouš. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Snaha o západný štýl zrejmá, čo je pozitívom pri technickej stránke, avšak z obsahu robí pozérsky flus. Voiceover ubíjajúci, niektoré dejovky (Lábus / Adadas) úplne zbytočné, humor silený. Ale sú tu holky! Vica patrí do tejto role; objemný hrudník a farba vlasov by chceli femme fatale, to pravé určuje citovou stránkou; sympaticky napísanou, obyčajnou zamilovanou ženštinou. A Klárka. Tých pár scén s Issovou pravdepodobne presne napĺňa autorský zámer, natočiť rekapitulujúci americký nezávislák o živote. V týchto momentoch, respektíve v týchto postavách, to Havlíkovi funguje, začo asi - aj cez nepreberné množstvo nedostatkov - aspoň z časti, môže minimálne rovnako scenár, ako casting. ()

Reklama

ivishka 

všechny recenze uživatele

Docela povedený road movie s nepředvídatelným dějem a skvělým nápadem. Mít takového kamaráda s porschem (pro chudý), který pro mě zajede kamkoliv a kdykoliv by se mi celkem hodilo. Vždy mě tak trochu zajímalo, jak by mohla fungovat taková práce při které cestujete po celém světě, a ač bych to asi moc dlouho nevydržela, tak bych si to ráda vyzkoušela. Ovšem i když často cestujete vždy máte jedno jediné místo, na které se těšíte ze všech nejvíce a které znáte a máte tam domov a přátele. ()

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Taková klučičí bakalářská povídka, co se nevešla do stopáže. Velká potíž i u debutu je, že režisér vypráví příběh, jako kdyby psal syžet novely, film je tady ladem, zcela nevyužité médium. Vzniklý konstrukt by se dal z fleku zařadit mezi ty trochu zastydlé etudy z pera Milana Kundery vydané kdysi jako sešity Směšných lásek. *** Autoři se obecně dělí na ty, kteří nechávají příběh organicky vyrůstat, v napětí a překvapivosti, v originálních zákonitostech nově se rodícího světa, a na ty, kteří mají všechno předem promyšleno a vysvětleno, a onen růst pouze více či méně zdařile simulují. Rozdíl je ale poznat vždycky. Ti první jsou umělci, tvůrci... ti druzí jsou myslitelé, pozorovatelé, a praví tvůrci z nich nikdy nebudou. Netvrdím, že jedno je nutně lepší než druhé, tvůrcům zase většinou chybí reflexe a hlubší sebepoznání, ale je zkrátka problém, když se to zamění. RFje dnes asi takový filmař, jako byl Kundera spisovatel, když psal o směšných láskách. A stejně jako se Kundera nikdy nestal spisovatelem, ale jen dokonale vybroušeným esejistou a stylistou, z tohohle snímku je cítit, že autor se nikdy nestane tvůrcem svébytných filmových příběhů. Přála bych mu šťastnější životní dráhu. To ostatně i Kunderovi. *~~ ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Čakal som od toho rozhodne viac. Ústredná myšlienka filmu je síce vynikajúca, ale po scenáristickej stránke totálny priemer, kde chýbala poriadna zápletka a po dialógovej stránke to tiež nebola žiadna výhra, a k tomu ten tuctový humor. Páčili sa mi tie vnútorné monológy hlavnej postavy Petra v jeho úlohe rozprávača. A aj po hudobnej stránke to bolo vcelku vydarené. Charaktery postáv boli vybraté vhodne, akurát ich potenciál zostal trochu nevyčerpaný, a možno aj práve preto pôsobí príbeh napokon tak priemerne. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (8)

  • Rudolf Havlík, pro nějž se jednalo o filmovou prvotinu, a který nemá filmové vzdělaní, přiznal, že o filmové režii a řízení filmového štábu nevěděl de facto nic. (sator)
  • Film byl vybrán na americké festivaly Phoenix Film Festival a Tiburon International Film Festival. (Zdroj: Produkce filmu)
  • Na hudbě k filmu se podíleli i členové kapely Portless, pánové z původní sestavy Support Lesbiens. (Eruzione)

Související novinky

Duhová kulička 2015

Duhová kulička 2015

29.04.2015

Lidi dostanete do kina dvěma způsoby: buď natočíte skvělý film, nebo začnete dělat dobrý marketing. Na ZLÍN FILM FESTIVAL se už třináctým rokem valí Duhová kulička – dvoudenní konference ze světa… (více)

49. MFF KV – záblesky ze soutěžních sekcí

49. MFF KV – záblesky ze soutěžních sekcí

05.06.2014

Po tiskové konferenci zaplavily web MFF KV v intervalu pouhých pár minut dlouho očekávané programové zprávy. Hlavní festivalový program přinese sedm světových a pět mezinárodních premiér. O… (více)

Reklama

Reklama