Reklama

Reklama

Lidská stonožka 2

(festivalový název)
  • Nizozemsko The Human Centipede II (Full Sequence) (více)
Trailer 2
Nizozemsko / Velká Británie / USA, 2011, 88 min

Obsahy(1)

Příběh s filmem Lidská stonožka koluje světem a pro jednoho šíleného maniaka to znamená motiv. Psychopat měl nejprve pouze úchylné a zvrácené představy, např. sex s posledním článkem, ale teď se rozhodl, že zajde dál. Spojí dohromady více článků... (StrYke)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (485)

Claw 

všechny recenze uživatele

Původní verze je spíš nízkorozpočtový kousek se zajímavým a řádně nechutným ústředním nápadem. Druhá verze (nepoužívám raději pojem druhý díl, však zjistíte...), není již tak zajímavá, ale v obsahu a zobrazení nechutnosti a brutality je na míle daleko od první. Celé je to ale jiné, takže se nenechte zaskočit formou, jakou je film vyprávěn. Je to úplně jiné, ale ve výsledku je to mnohem lepší. Lepší je to ve vypracovanosti obrazu, kamery, vizuálu apod. Vizuál mi připadal jako nějaký starý černobílý dokumentární film. Desítky minut stonožku neuvidíte, ale budete sledovat život jednoho zneužívaného úchyláčka, opravdu špičkově vybraná a zahraná postavička. Jeho shánění "článků" do stonožky, rodinné trable s máti a nerudným sousedem, spíš takové odporné drama než horor... Poslední třetina je pak ale již orgastickým "náserem a výstřikem" brutality, zvrácenosti, humusu a nechutnosti toho nejtěžšího kalibru!! Tom Six si prostě servítky nebere. Masakr!!! /95% + FILM ROKU/ ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

S velkým překvapením musím konstatovat, že dvojka překonala jedničku, a to ve všech ohledech. Jen se divák musí připravit na to, že je prostě jiná. Místo nacistického doktora tu máme postavu Martina - malého, upoceného tlouštíka, o jehož vztahu s matkou a osobních pohnutkách by šla sepsat kvalitní slohová práce. Jako fanoušek prvního dílu si poctivě střádá tucet obětí, aby vytvořil dílo estetičtější než jeho filmový vzor. Když však pochopí, že to nepůjde tak čistě chirurgicky, volí osobitější, o dost drastičtější metody. V závěrečné třetině pochopíte, proč Tom Six zvolil tentokrát černobílou formu. Abnormální množství krevních a fekálních tekutin se tu dá měřit na litry, až se slabším povahám budou obracet žaludky. Vidět tenhle masakr v barvách by bylo předimenzovaným prožitkem. ()

Reklama

verbal

všechny recenze uživatele

První díl byla krásně učesaná, umírněná příručka pro začínající psychopatické proktology. To v díle druhém už nechal Tomík Šestka naprosto volný průchod své psychóze, naprudko a bez obalu vizualizoval své romantické masturbační fantazie a výsledkem je žhavý kandidát na extrémní fekál roku. Citlivého, empatického chirurga vystřídal nádherný, katalogový úchyl, jenž místo skalpelů dává přednost standardnímu kuchyňskému vybavení a jako anestetikum používá klíč na kola. No, prostě dokonalá kulisa k tomu, otevřít si po namáhavém dni archivní láhev ranní moči a s koulí v hubě se přitulit ke svému milovanému protějšku, stopadesátikilovému, zpocenému, pokerovanému skinheadovi v latexové masce, který to strašně něžně umí s análním kolíkem omotaným žiletkovým drátem. Z důvodů zachování zbytků duševní rovnováhy se opět zdržuji hlasování! ()

Chlupis 

všechny recenze uživatele

S odhalením závěrečné pointy naprosto extrémní obhajoba existence sama sebe. Ideologicky sporné, filmařsky stejně tak. Každopádně to záměrně vyvolává zásadní otázku, tedy "jak moc je v dnešní době důležitá přítomnost podobných filmů a jestli náhodou zvrácené jedince netvoří právě ony?" - což je na druhou stranu vlastně to jediné, oč ve filmu jde a navíc se tohoto sdělení dá dosáhnout jednoduše zhlédnutím prvních a posledních pár minut. Zbytek rychloposuvem, pokud nepatříte právě mezi ty zvrácené jedince. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Yo ty voe, tenhleten ooooooMy Gááád prostě baví - kontro-introverzní náhled na nemravnej film , jako takovej (že ty voe) a jako bonus vesele komentovaný reverz...boom - komu chutná , komu ne ! ( že yo ty voe ) Jinak ale faynová Víděnská káva v Britské mlze - voe. Na šálku jsem shlédla sliz - za 5 červených. Když neopícháš všechny náznaky a přidrblí pocitty, tak to dostaneš do źil . že yo ty voe...tak popojedem ? ( a vlastně , proč se na to nepodívat, z té druhé stránky voe ) ()

Galerie (10)

Zajímavosti (16)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 8. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (ČSFD)
  • S rozhovoru s Dr. Philipem Coakleyem, jenž se specializuje, kromě dalších věcí, na gastroenterologii a dýchací ústrojí vyplívá, že je Lidská stonožka z lékařského hlediska 100% přesná, ale ve skutečnosti by tenhle výtvor neměl dlouhého trvání. V podstatě ta základní procedura – propojeni z pusy k análu – má hodně problémů. Za předpokladu, že je to vzduchotěsný prostor, její přirozený instinkt by byl spolknout cokoli, co se jí dostane do pusy, ale kdyby ti někdo vykonal potřebu do pusy, začneš zvracet. Ty zvratky by neměly kam jít a je pravděpodobné, že bys nějaké vdechl. V tu chvíli by ses udusil nebo rychle zemřel na zánět plic. Taky předpokládám, že dýchali nosem. A když brečíš, zablokuje ti to nos, takže nemůžeš dýchat. Kdybys měl anál přišitý k puse, určitě bys brečel. Ani při nachlazení nemůžeš často pořádně dýchat nosem. [Zdroj: vice.com] (pornogrind)

Reklama

Reklama