Reklama

Reklama

Lidská stonožka 2

(festivalový název)
  • Nizozemsko The Human Centipede II (Full Sequence) (více)
Trailer 2
Nizozemsko / Velká Británie / USA, 2011, 88 min

Obsahy(1)

Příběh s filmem Lidská stonožka koluje světem a pro jednoho šíleného maniaka to znamená motiv. Psychopat měl nejprve pouze úchylné a zvrácené představy, např. sex s posledním článkem, ale teď se rozhodl, že zajde dál. Spojí dohromady více článků... (StrYke)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (485)

lillien 

všechny recenze uživatele

Jestli vás napadá, jaký ještě horší nápad než v jedničce by tvůrci mohli v dvojce nabídnout, klidně vám to prozradím: žádný, jen to všechno jaksi povýšili na ještě větší humáč:) takže dvojku doporučuji jen opravdovým fajnšmerkrům a zarytým fandům. Tentokrát neřádí doktor Heiter, ale jakýsi obézní „pan vajíčko s astmatem“. Je božšký. Moc se mi líbilo, jak svou roli pojal. V celém filmu totiž pronese asi jednu větu, jinak všechno utáhne výrazovými prostředky, v nichž dokonale využívá onemocnění štítné žlázy a jeho bulvy vyvalené Bazedovovou nemocí ..no to je vskutku herecký koncert. Pan vajíčko vám názorně předvede, jak to dopadá, když odfláknete nastudování příručky pro samouky „Začínáme s chirurgií“. No kupříkladu ta začátečnická chyba, kdy místo anestezie používá pajsr vás jistě donutí nostalgicky zavzpomínat na mnohem humánnější přístup dr.Heitra z jedničky.... narozdíl od něj taky většinu chirurgického náčiní vyštrachá v kuchyni nebo garáži, podle toho pak ty „řezy“ taky vypadají. Takže je to celé opravdu pikantní a vy budete v duchu blahořečit tvůrcům za to, že to celé vyvedli jen černobíle. No články stonožky si užijou své, místama už možná měly zasáhnout herecké odbory!! některým scénám v závěru filmu už se ani nedá říkat „fekální humor“, prostě se zde naplno proflákne, že režisér Tom Six může směle kandidovat na koprofága roku (volný překlad: požírač hoven ). Jinak závěr mě dokonale dorazil, takže pokud režiséra ještě před natočením trojky nezavřou do ústavu, budu se opět těšit na pokračování:) ()

heyda 

všechny recenze uživatele

No ty vole! Nechutnost, nechutnost a nechutnost. Jako těšil sem se na tenhle film hodně, ale po zhlédnutí jsem si uvědomil, že na tohle se může těšit fakt jenom zvrácenej psychouš. Ale teď k filmu. Není potřeba čekat na titulky, celý film má asi 10 vět. Zároveň si nejsem úplně jistý, jestli bylo černobíle provedení výhrou. Asi si teď klepete na čelo, ale mě tam prostě ty barvičky chyběly. Co bych chtěl pochválit a za co dávám 2 hvězdičky? Laurence R. Harvey = tahleta kreatura předvedla v podstatě one man show úplně oskarových rozměrů (pokud není skutečně blázen). Druhou hvězdičku bych chtěl dát za pár nových exploitačních nápadů. Celkově však musím říct, že jsem zklamán. Ty díry v logičnosti jsou zde obrovský jak Macocha (nejvíc do očí bijící je to, jak dokázal sám hejbat i s metrákovým chlapem). Těch kravin je tam ale mnohem, mnohem víc. Co mě zklamalo, byl příběh. Ehm příběh, no on tam žádný příběh totiž není a já jsem doufal, že Six přece jenom s něčím přijde. Bohužel se ale zaměřil jen a pouze na samoúčelnou nechutnost bez jakékoli gradace, což byl od něj hodně špatný krok. Svým způsobem je Human Centipede II revolučním snímkem, do některých zemích bude asi i zakázána distribuce, nicméně já radši brutalitu, ve které je cítit napětí a emoce, jako bylo např. v Srpskim filmu. Tady je to jen a jen o hovnech. Bohužel :-( ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Tak jsem dnes posbíral odvahu toto si pustit s očekáváním, že jelikož mě první díl nijak extra nepobouřil, dostanu poupravenou vykrádačku sama sebe. No, spletl jsem se. Tom Six je nemocný člověk, protože pokud je někdo schopný natočit něco takového, tak je buď ujetej cvok, nebo, pokud takové myšlení dokáže oddělit od normálního života, je potom génius - což vyjde vlastně nastejno. Zvrhlost a šokantnost v podobě ideje lidské stonožky se vytratila s prvním dílem, naopak tento "koncept" je zde "obohacen" o více lidských článků a nechutně naturalisticky pojaté kýble brutality. Je to černobílý, je tam ultimátně sadistická, oplzlá vepřová hlava, no nedívejte se na to - snad jen v rámci Bobříka odvahy hodně vysokýho levlu. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Jejda, toto už nemôžem nazvať inak ako totálny orgazmus. Jeden z najlepších a najintenzívnejších hororových zážitkov, aký som vôbec tento rok mal (a možno nie len tento rok). V záverečnej tretine som si vlastne ani neuvedomoval, že je to čiernobiele. Už dlho som sa na niečo netešil tak "brutálne" a "nechutne", ako sa teším na trojku :) ()

Chlupis 

všechny recenze uživatele

S odhalením závěrečné pointy naprosto extrémní obhajoba existence sama sebe. Ideologicky sporné, filmařsky stejně tak. Každopádně to záměrně vyvolává zásadní otázku, tedy "jak moc je v dnešní době důležitá přítomnost podobných filmů a jestli náhodou zvrácené jedince netvoří právě ony?" - což je na druhou stranu vlastně to jediné, oč ve filmu jde a navíc se tohoto sdělení dá dosáhnout jednoduše zhlédnutím prvních a posledních pár minut. Zbytek rychloposuvem, pokud nepatříte právě mezi ty zvrácené jedince. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (16)

  • Blu-ray vydání trilogie Lidská stonožka z roku 2015 obsahuje barevnou verzi 88minutového sestřihu tohoto dílu. (LUKICKK)
  • Dalším faktorem, proč by tohle stvoření (Lidská stonožka) podle Dr. Phillipa Coakleye dlouho nevydrželo, jsou nemoci. „Je tam hrozných bakterií, které jsou původem z tlustého střeva, jako třeba E. coli, které způsobují silný průjem a krvácení, když se vám dostanou do žaludku. Všichni by měli neustále zvracet a měli by trpět průjmem.“ [Zdroj: vice.com] (pornogrind)
  • Film bol vo Veľkej Británii zakázaný ešte pred svojou premiérou, a to paradoxne i napriek tomu, že sa Briti podieľali na prvom diele. Zakázaný bol takisto v Nemecku, Malajzii a na Novom Zélande. (StrYke)

Reklama

Reklama