Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh je filmovým přepisem deníků Colina Clarka, pracujícího jako třetí asistent režie na tvorbě filmu Princ a tanečnice, v hlavní roli s Marilyn Monroe. Colin Clark si svou na první pohled nevděčnou pozici v realizačním filmovém týmu vydobyl svou pílí a odhodláním. Postupně si získává sympatie i hlavní hvězdy a zároveň režiséra připravovaného snímku Sira Laurence Oliviera. Ten je zprvu velmi zklamaný zdánlivou neprofesionalitou herečky Marilyn Monroe, která si je i přes svou neskutečnou popularitou v práci nejistá a nespolehlivá. Tvůrčí proces je kvůli jejím pozdním příchodům a neschopnosti naučit se text již v počátku zpožděný. V tento moment zasahuje právě mladý Colin, který si velmi rychle získává její důvěru. Odkrývá její křehký charakter a také její psychické problémy pramenící z velké mediální popularity a nedostatku lásky v životě. Marilyn i přes svůj sňatek s Arthurem Millerem navazuje s Colinem důvěrný až intimní vztah. Záhy je Colin jediným člověkem, který dokáže Marilyn opravdu zvednout náladu a přimět ji tak i mimo jiné docházet včas na natáčení a docílit tak zdárného konce natáčení... (TV Prima)

(více)

Videa (41)

Trailer

Recenze (366)

Aknah 

všechny recenze uživatele

Óóó krásná Marilyn! Film jako takový mě zklamal, čekala jsem mnohem víc ze života Marilyn, když už se vůbec něco takového začalo točit, to že sme dostali týden depresí a nafoukané celebrity mě celkem mrzí. Co se musí uznat je výkon Michelle Williams, protože i přes to, jaké musela ztvárnit chování, to zahrála bravurně a naprosto bezprostředně a přirozeně, hrozně jí role sedla a fakt jí to moc slušelo. Otázkou je, proč se ten děj tak táhl a nic moc nového či zajímavého sme se nedozvěděli, než že hvězda si vedla život takovým způsobem, že chápu proč chodila pořád pozdě. Rozhodně bod za herečku, nadaného Eddieho Redmayna a vůbec za nápad tohle ztvárnit. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Môj týždeň s Marilyn nám poskytuje presne to, čo očakávame a čo väčšina chce vidieť. Okopírované pohyby, notoricky známe problémové chovanie a identifikácia filmových legiend prostredníctvom známych hercov. Aha, Branagh je Olivier, Ormond je Vivien Leigh. Ja len neviem, čo si mám teraz o Marilyn myslieť. Jej pravidelná nevera je tu ospravedlňovaná jej nešťastím a ako najväčšia svetová stár môže predsa všetko. Colin je mladý, túžbe po užívaní si každý deň s inou chápeme, ale osobne nechápem jeho citom, film sa totiž volá Môj týždeň s Marilyn a straty, ktoré týmto románikom utrpí, ho nijak zvlášť netrápia. Lokácie a casting sú takmer dokonalé a nájdu sa aj silnejšie momenty. ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně se léčím ze všech svých posedlostí různými femme fatale. --- Film sám je tak povrchní, jak to jenom jde - a já ani nemůžu přijít na to, jak dokončit tuto větu, natož si rozumně vysvětlit, proč jsem na film vůbec koukala. (Nerozumné vysvětlení - Eddie Redmayne, který zde funguje jenom jako fotka na krbu, ostatně jako všichni ostatní herci.) ()

Sofia 

všechny recenze uživatele

Nejsem muž, takže mě hloupoučká, egoistická a sebedestruktivní osobnost typu Marilyn Monroe nechává chladnou, ať si má křivky dokonalé jak chce. Film je to příjemný, ale nevyvolal u mě žádné velké emoce. Více než Michelle Williams (nemám jí prostě ráda) mě spíše zaujal Kenneth Branagh v roli Laurence Oliviera, ten byl naprosto dokonalý. Jako celek v kategorii biografických filmů bohužel spíše podprůměr. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Zde dojde, tuším, k rozdělení diváků na dvě skupiny, nicméně obě budou na rozpacích: skupina nevědoucích bude očekávat mnohem víc ze života Marylin, hlavně co do pikantností, a možná bude z neznalosti odsuzovat její vystupování. Ti druzí, kterým není neznámá životní a profesní osa herečky z životopisných knih, budou chtít vidět své dojmy převedené na plátno tak, jak si je jejich paměť a představivost zafixovala. Obojí tak nemohou být zcela uspokojeni, jedná se o krátkou epizodu a není jen o Marylin, jsou v ní útržky vzpomínek mladého muže, nováčka ve světě filmu, který měl to štěstí osobně poznat dvě ikony své doby - jednu z nich osobněji :-). Spolu s ním tak nasajeme atmosféru Anglie padesátých let, pocítíme chlad a nehostinnost ateliérů Pinewoodu, ve kterých se Marylin cítila tolik stísněně a nejistě, poznáme lidi, kteří ji doprovázeli, vedli i ovládali. Marylin je nám představována z pohledů osob, které s ní při natáčení v Londýně přišli do styku - jako přirozený talent zářící hvězdným prachem, ale hned poté zmítaný pochybnostmi a strachem tak, že neodříká jednoduchou repliku - jako novomanželku, která už tuší, že opět nenajde onu jistotu a bezpečí, kterou podvědomě hledá jako bolestné za ztrátu šťastného dětství - jako sexsymbol žádaný veřejností i jako zranitelnou bytost, závislou na drogách a alkoholu, toužící prožít obyčejně šťastné chvíle. To vše nám v časovém rozmezí jednoho týdne zprostředkoval Colin Clark, který se světu svěřil se svým tajemstvím, ale především úžasná Michelle Williams, která svým výkonem dokázala na okamžik upozadit přesvědčení o neopakovatelnosti a jedinečnosti Marylin Monroe. ()

Galerie (124)

Zajímavosti (20)

  • Když hrál Derek Jacobi v divadelní hře „The Critic and Oedipus“ roli, která Oliviera proslavila, dostal od Oliviera v den premiéry telegram se slovy „Ty drzý zmetku.“. Na dotaz, co by si Laurence Olivier pomyslel o ztvárnění své osoby, Kenneth Branagh odpověděl: "Myslím, že bych byl velmi šťastný, pokud bych dostal jen 'drzého zmetka.“ (StarsFan)
  • Aby se Michelle Williams co nejvíce podobala Marilyn Monroe, musela při natáčení nosit speciálně vycpané kalhoty. (danielosbourne)
  • Simon Curtis začal na přípravách svého debutního snímku pracovat již v roce 2004. (DivX)

Související novinky

Jessica Chastain si zahraje Marilyn Monroe

Jessica Chastain si zahraje Marilyn Monroe

26.04.2014

Nejblonďatější sexbomba z padesátých let má momentálně víc pozornosti než řada jejích současných kolegyň. V Mém týdnu s Marilyn dostala tvář Michelle Williams (Prokletý ostrov, Blue Valentine),… (více)

Tom Hanks jako nenáviděný Walt Disney?

Tom Hanks jako nenáviděný Walt Disney?

11.04.2012

Po Mém týdnu s Marilyn a právě natáčeném Alfred Hitchcock and the Making of Psycho se vynořil další projekt, jehož děj se točí kolem vzniku slavného filmu. Tentokrát se dozvíme, jak vznikala… (více)

Scarlett Johansson ubodaná ve sprše?

Scarlett Johansson ubodaná ve sprše?

06.03.2012

Aneb „Můj týden s Janet Leigh“. Snad nám odpustíte drobný bulvární trik. Pokud nás ale čtete dostatečně dlouho, už jistě víte, že téma bude čistě filmové. Ano, Scarlett si zahraje legendární Janet… (více)

Reklama

Reklama