Reklama

Reklama

FRACEK vypráví příběh třináctileté Luli McMullen (Chloë Grace Moretz – KICK-ASS), která utíká ze zapadlého farmářského městečka v Nebrasce, aby za sebou nechala domov plný smutku a problémů a vydala se do třpytivého Las Vegas vstříc svým bláznivým a často naivním snům. Během svého strastiplného putování potkává řadu podivínů, odpadlíků i outsiderů a brzy ji společná cesta svede dohromady s dvojicí protikladných tuláků: Eddiem (Eddie Redmayne – TEORIE VŠEHO), kulhajícím kovbojem s dětskou tváří a ostrým jazykem, a půvabnou podvodnicí jménem Glenda (Blake Lively – TV seriál "Super drbna"). Díky nim Luli pozná mnohem víc, než čekala. Setká se se zármutkem i nebezpečím, stejně jako se zázrakem, něhou a těžce vybojovaným vědomím, že vše ještě není ztraceno. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (72)

hazaba 

všechny recenze uživatele

Road movie o třináctileté holce, která má po krk života se svými rodiči a rozhodne se, že se vydá do Vegas. Na cestě potkává pár zajímavých postaviček, z nichž nejvíce ji ovlivní Glenda a Eddie. Děj na první pohled docela předvídatelný s typickou pohodovou hudbou se posléze zvrtává v cosi jiného a nabírá na určité tísnivosti. Není to to nejlepší, co v daném žánru existuje, ale výkony herců jsou dost dobré. ()

Hashirama 

všechny recenze uživatele

Překvapivě nenápadný dramec a jedno z dalších překvapení, která mě zastihla začátkem roku. Stoprocentně koncentrovaný Road movie na téma malá holka proti škaredému zlému světu, v postavách a scénáři dost připomínající Tarantinův rukopis. To je začátkem a koncem Hyku, který stojí jen a jen na hercích (jak jen je to možné v americkém filmu z léta páně 2011?), kteří dávají scénám náboj a cit (hlavně Chloë a Eddie). Nepůsobí to ani trochu normálně, ale kdo po tom bytostně touží (a že se tu pár lidí najde), v naší produkci se mu dostane „sráčů jako vy“. Ačkoliv i takový erudovaný génius jako já povětšinou nevěděl, o čem že to vlastně je, nijak jsem se nebránil hereckému umění Chloë, Eddieho a dalších, protože i přes všechny chybějící skládací roboty a homoseksuální upíry mi tu ani trochu suchý Martini naservíroval hutnou procítěnou podívanou, která je chytře vymyšlená a chytlavě natočená. ()

Reklama

ivishka 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že na začátku jsem na film koukala docela s odporem a jediné co mě napadlo bylo: Proboha kde je ta Blake Lively? Nemám ráda herečku Juliette Lewis a taky mi na začátku dosti lezla na nervy hlavní herečka Chloë Grace Moretz. Ale co bych pro své oblíbené herecké tváře(B.Lively) neudělala? A tak jsem dále přihlížela utlačovanému a osamocenému děcku co si chtělo někdy připadat výjimečně a tak se i v tak docela nízkém věku chytlo příležitosti, kterou považovalo za nejlepší...Neuvěřitelný závěr a hodně dobrá zápletka mě donutila změnit názor z asi maximálně dvou a půl hvězdiček na 4, protože to se jen tak nevidí abych u filmu koukala jako šílenec. Hodně se mi líbila role Blake, to jak kreslila Luli a vedlejší role Roryho Culkina. ()

TommyDiamond 

všechny recenze uživatele

Fracek je jednoznačné zklamání. Děj snímku a i to jak se celý příběh vyvíjí dokáže znudit i otrlejšího diváka. Chloin výkon byl i přes množství zbytečných keců docela dobrý a vynikal pouze proto, že všechny ostatní postavy nestali za nic. Kulhavý pedofil-kovboj redmajn a laciná šlapka blejk lively, no kdo by po jejich boku nevynikl? Asi to rozseknu tak, že dám velkoryse dvě hvězdy.... ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Dvě holky, jedna starší a jedna mladší jedou skrze typicky buranský americký country středozápad. Ta malá utíká od rodiny a ode všeho a ta druhá zase od života, který ji stejně dohání. Potkaj úchyláka a začne to bejt v hajzlu. Vlastně tak úplně nechápu co tohle jako mělo bejt, Eddie Redmayne do té spousty filmových úchyláků, hnusáků a pervezáků nepřidává vůbec nic nového, což je docela škoda, protože jsem se docela těšil co předvede. Ovšem co tady pohledával Alec Baldwin, to teda taky fakt nechápu. 2* jen za to, že to Chloe dokázala ve třinácti letech odtáhnout skoro sama. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (5)

  • Natáčelo se v amerických státech Nevada a Severní Karolina. (Cheeker)
  • Do role Glendin byla původně obsazena Kirsten Dunst, později však projekt opustila. (beyli)

Reklama

Reklama