Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film popisuje osudy krásné a talentované dívky Anne , která plna ideálů a snů vyletí z rodinného hnízda objevovat svět a v něm báječnou práci a úžasného muže. Její dobrodružství ji zavedou na Manhatten a později do Hollywoodu, kde potká dvě herečky, které touží po tom, aby je okolí chápalo jako lidské bytosti... Snímek volně vychází z novely spisovatelky Jacqueline Susann, která se v něm i krátce objeví, a také je jedním z posledních filmů okouzlující herečky Sharon Tate. John Williams byl za hudbu k tomuto snímku nominován na Oscara. (Morien)

(více)

Recenze (20)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Ve své době vysmívaný film (mezitím kultovka) o úskalí žen v showbyznysu mě celkem bavil. Samozřejmě hlášky typu "Ted Casablanca is not a fag!" jsou pro výsměch, nicméně jako dobovka, po zábavnostní stránce různých klišé a společenských stereotypů, plus svých tří hlavních kočiček na prášky, to nebylo vůbec tak špatný. Ano, vzhledem k významné roli Sharon Tate jako další přípravný zářez před projekcí nového Tarantina (x). ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Zfilmované melodrama podle úspěšné knihy od J. Sussan o stinných stránkách amerického showbusinessu které vyprávý životní osudy a to sice tří krásných ale hodně rozdílných žen které ve skrytu duše sní jakož to spoustu jiných mladých dívek tohoto věku o vábivé herecké kariéře. Sdílejí však osud včetných hvězdiček, kterým po velkých nadějích zbývá pouze deziluze. Hlavní roli zde hraje neuvěřitelně krásná a přitažlivá Sharon Tate v té době už manželka R. Polanskiho. Její role je tragická.. Dále z hlavních rolí Anna (Barbara Parkins) a poslední Nelly (Patty Duke) uspěje jako herečka, nezvládne však nástrahy této profese a propadne drogové závislosti. Průměrná film, na Sharon ale i ostatní dívky se moc krásně kouká.. ()

Reklama

Visáč 

všechny recenze uživatele

Neúmyselne campové melodrama, takže not campy enough. Ale má to svoje golden nuggets a jedna z vedľajších postáv, do ktorej sa všetci strefujú na margo jeho sexuálnej orientácie, sa volá Ted Casablanca. A je to aj studnica nekorektných hlášok typu "You know how bitchy fags can be!" a "That little whore makes me feel nine feet tall!", pri ktorých si s nostalgickou slzou v oku spomeniete na Showgirls od Verhoevena. ()

mirkath1 

všechny recenze uživatele

Velká škoda,že se nepodařilo do filmu vtěsnat více poselství z knihy, kterou mám velmi ráda. Nelly nebyla zamýšlenou hlavní postavou spisovatelky. Byla jí Anna a její komplikovaný vztah s Leonem. Taky byl dán větší prostor Ellen Lawsonové a Tonymu. Nelíbilo se mi, že se vše točí hlavně kolem sebestředné Nelly. Jinak myslím, že kdo nečetl knihu bude spokojen-no já ji četla-takže slabých 50% ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Knižní předloha je za mě skvělá a velmi obsáhlá - nejen co se časového období týče - 1945-1965 a film měl obrovský potenciál se chytit mnoha linek, které tam jsou...Spoiler - nesnáším happyendy a v tomto filmu ho máme? To mě velice zklamalo. Film mi přišel vlastně jen jako smršť hezkých tvářiček, které měli za mě až někdy nesouvislé dialogy a scény, které potřebovaly vyvolat hlavně nějaké to "drama", ale "hloubu" u tohoto filmu nehledejte...a to je za mě obrovská škoda. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (4)

  • Film bol uvedený v roku 1978 v knihe "Päťdesiat najhorších filmov všetkých čias" ("The Fifty Worst Films of All Time (and How They Got That Way)") od Harryho Medveda a Randy Dreyfussa. (Arsenal83)
  • Richard Dreyfuss v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)
  • Knižní předloha Jacqueline Susann vyšla česky poprvé v roce 1993 a zatím se dočkala dalších tří vydání. (NinadeL)

Reklama

Reklama