Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Buenos Aires. Zlodejíček Johnny Farrell (Glenn Ford) sa osudnou náhodou zoznámi s Ballinom Mundsonom (George MacReady), prevádzkovateľom ilegálneho kasína a začína preňho pracovať. Jedného dňa si Ballin privedie novomanželku, speváčku Gildu (Rita Hayworth) a Johnnyho požiada, aby na ňu dohliadal. V Gilde Johnny spoznáva svoju bývalú milenku. Veci sa skomplikujú viac, než by ktokoľvek z nich očakával... (MIMIC)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (123)

Mol 

všechny recenze uživatele

I WANT TO GO WITH YOU, GILDA. PLEASE TAKE ME. I DID EVERYTHING WRONG!!! Na tenhle typ příběhu jsem zrovna nebyl vůbec připraven a tak jsme si musel u filmu dát pauzu abych rozdýchal svůj stav. Pak se mi ho podařilo dokoukat, ale bohužel u mě prohloubil už tak dost velkou depresi. Gilda se tam většinu času chová na facku a nechápu jak to Johnny vydržel. Film i přes všechny bolesti končí dobrým koncem. Varování pro lidi se zlomeným srdcem: nekoukejte na to! ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Tak a je to tady. Už taky miluju, co dělá s těma vlasama. Stačilo pár vteřin a Rita je pro mě tou nejosudovější femme fatale, do které bych se stačil zamilovat bez mrknutí oka stejně rychle, jako snad každá mužská postava ve filmu. Nicméně je třeba říct, že samotný film by byl bez Rity poloviční. Scénář je chvílemi zajímavý, ale jindy je jen takovou podivnou patlanicí, přičemž hlavní hrdina na mě působil spíš jako nějaký klučina od vedle. Takhle se ale asi ke Gildě přistupovat nesmí. Je to prostě taková jednohubka, noirové cinefilní porno. 7/10 ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Představení dvojice Hayworth a Ford mě nijak nenadchlo, i když se vlastně jedná o celkem dobrý noir film, který má celkem zajímavé vyústění, které je hodně rychle zabito. Pro jistotu. Dva herci v hlavní roli jsou fajn a Rita je neskutečně krásná, sexy a smyslná, ale pro mě tohle není něco, co by film zachraňovalo, respektive povyšovalo na úroveň nezapomenutelného spektáklu. ()

Babous 

všechny recenze uživatele

V první řadě tu je neuvěřitelně sexy Rita Hayworth coby Gilda, na kterou bych se být hlavním hrdinou nevydržel zlobit ani dvě minuty. Pak tu jsou Ritiny vlnité vlasy, splývavé černé šaty, rukavičky a smutná píseň doprovázená hrou na kytaru… Jakožto správný film noir se Gilda odehrává v kasinu, hlavní hrdina je romanticky rozpolcený mezi láskou, nenávistí a povinnostmi a již zmiňovaná Rita Hayworth exceluje v roli nezapomenutelné femme fatale. Určitě stojí za shlédnutí! ()

zette 

všechny recenze uživatele

Rita Hayworth si zaslouzi jen slova chvaly a uznani, femme fatale jako ze sna. Je jen malo filmu, ktere tak vyrazne ovlivni zena, jako v Gilde. Vyborne jsou vsak vsechny postavy a herecke vykony. Cely film provazi prijemne tajemno, kdy se chce clovek dopatrat k nejakym souvislostem z minulosti Johnnyho a Gildy. Ale jak oba hrdinove zmini: "dnes jsem se narodil/narodila", minulost nam zustane utajena. Fantasticka Gilda, vyborne herecke vykony, slusne prostredi, bohuzel jen prumerny scenar a na noirovku malo napeti. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (11)

  • Ve scéně, kdy se Rita vrací zpět do Argentiny od Toma plácne Johnnyho přes obě tváře. Ve skutečnosti mu zlomila dva zuby a Glenn Ford držel dokud se scéna nenatočila. (Kulmon)
  • Rita Hayworth ve filmu skutečně nezpívá. (Kulmon)

Související novinky

Noir Film Festival 2022: Filmy na černé listině

Noir Film Festival 2022: Filmy na černé listině

12.08.2022

Noir Film Festival letos slaví 10. narozeniny. Unikátní žánrová akce, která se v roce 2013 poprvé konala na hradě Kokořín a rok poté se přestěhovala na hrad Křivoklát, se již podruhé v řadě bude… (více)

Reklama

Reklama