Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta spolužáků je pozvána na pobyt do lázní. Přitom však zažívá mnoho peripetií, vtipných situací, ale i osobních dramat. Souběžně s tím můžeme sledovat příběh mladého zlodějíčka, který nastoupí do luxusního lázeňského hotelu jako kuchař a prožije tam svou první velkou lásku, když se zamiluje do krásné pokojské. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer

Recenze (155)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Staří herci buď přehrávají jako Bořivoj Navrátil, protože už to mají za pár a chtějí ještě něco předvést, nebo jako dříve prďák Oldřich Lipský jen stěží odříkají pár vět (u něj štěstí, že se ve filmu nedožil své druhé scény). Jediný Zindulka se Švormovou na to pořád mají. Trojan s Kantorovou mají ke svému štěstí napsané aspoň zajímavé postavy a tak je při jejich scénách aspoň nějaký humor. Většina postav se dá shrnout tím, že jsou ploché a nudné. Pár humorných scén se ale i tak povedlo a samotný námět o bandě chorošů utržených ze řetězu není tak jalový. Jenže je to ostatních stránkách příšerný. A nějaký Bendiga ať si strčej do prdele. Vyzáblej čmoud svým neměněnným projevem (a to i při zpívání) przní každou scénu, kde se objeví. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Dokonale špatný film, jedině námět není k zahození, kdyby jej dostal do rukou zručný scenárista, mohl by vzniknout i dobrý film. K šedivému scénáři se připojila nanicovatá režie. To by stále ještě mohlo být snesitelné. Ale Šícha dokázal něco naprosto neuvěřitelného. Pod jeho neumětelským vedením sklouzávají na úroveň šmíry i ti nejlepší herci. Zřejmě chtěl setřít ten diametrální rozdíl mezi herci a Magnuskem s Bendigem. To i Fišerův strojový hlas má v sobě více života a modulace, než když se ti dva opřou do deklamování. A zlatým hřebem do rakve tohoto filmu je práce zvukaře. Nechápu, jak hluchý člověk může dělat zvukaře. A jinak, než totální ztrátou sluchu, si neumím vysvětlit to břídilství, kterým je prošpikována audio stopa této nepovedené taškařice. ()

Reklama

eugeene odpad!

všechny recenze uživatele

Filmu jsem podle první verze ukázky dost věřil. Ne. Kompletní propadák, bastardi byli alespoň s nápadem, tohle je hrozný. Děj o ničem, dialogy jsou naprostá katastrofa (takovýmhle způsobem snad nikdo nemluví!!!!), žádná z postav nemá sebemenší charakter ani cit pro roli. Kamera se oproti předchozí tvorbě hnula kupředu, ale volba úhlů a střihu je naprosto vedle. Zvuk na tom není o moc lépe - hudba řve, dialogům není rozumět a jsou "pod dekou". V postprodukci je pro zlepšení zvuku použit postsynchron a redub postav, a musím uznat, že kvalitě dost pomáhá. ALE je tu jeden problém - technika je použita pouze v některých scénách (kupodivu ne u těch, které by to skutečně potřebovaly.) Docela mě překvapila role Bendiga, který se, podlě mě, jako neherec docela slušně předvedl. Taky se mi ve filmu líbila role P. Jurišty, se kterým občas při setkání prohodím pár slov a i T. Magnusek projevil dle mého názoru zlepšení kvality svého projevu (i když jeho občasná drť gramatiky projevovaná prohazování slov ve větách, které mě všeobecně irituje, nadále zůstala). Stejne jako u předchozích dvou filmů (Bastardi 1,2) jsem se běhěm filmu sám sebe nejistě ptal na otázku, která Vás při sledování nikdy nesmí napadnout - "je tohle teda komedie nebo drama?" Filmu jsem viděl cca 2/3, takže moje hodnocení nemusí být objektivní. ()

Rockerman odpad!

všechny recenze uživatele

Realizátoři tohoto filmu by měli být hnáni k zodpovědnosti za to, že zneužili několik známých, dříve narozených herců, k natočení této neuvěřitelné hovadiny! Dialogy, jako z telenovely a nejhorší bylo, když se některý z těch dědečků nebo babiček pokusili o nějaký fór, ať už slovní nebo situační. Tragédie!!! Jasný odpad!!! ()

javak810i odpad!

všechny recenze uživatele

Uf... tak jsem shlédl další Magnuskův scénaristický počin. Musím přiznat, že jeho rukopis je ve filmu (bohužel) skutečně znát, protože je to něco úděsného. Námět a děj filmu je o ničem, herecké výkony (obzvláště "herců nehercú") jsou otřesné a dialogy působí díky hroznému scénáři velmi uměle a mnohdy nedávají vůbec smysl. Taky by mě zajímalo, kde se tu vzal štítek "komedie". Ta to totiž není vůbec. Nejenom, že jakýkoliv pokus o vtip, či vtipnou situaci ve filmu působí všelijak, jen ne vtipně (většinou tedy trapně), ale navíc se větší část snímku nese v depresivním duchu stáří, každou chvilku někdo umře, apod. Musím přiznat, že "Školní výlet" je po dlouhé době film, který je čistokrevným odpadem. Není to pouze jen velmi špatný film - jako Bastardi, či Babovřesky - na ty jsem se alespoň vydržel dívat. Tohle je utrpení, při kterém si budete každou minutu přát, aby skončilo. ODPAD! ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Film Školní výlet se natáčel v Lázních Bělohrad, v Pardubicích, v Čelákovicích a v Chrudimi. (Bart)
  • Závěrečnou píseň filmu zpívá hlavní představitelka Libuše Švormová. (M.B)
  • Ve filmu se na plátně setkává Stanislav Zindulka se svým synem Jakubem Zindulkou. (M.B)

Reklama

Reklama