Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta spolužáků je pozvána na pobyt do lázní. Přitom však zažívá mnoho peripetií, vtipných situací, ale i osobních dramat. Souběžně s tím můžeme sledovat příběh mladého zlodějíčka, který nastoupí do luxusního lázeňského hotelu jako kuchař a prožije tam svou první velkou lásku, když se zamiluje do krásné pokojské. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer

Recenze (155)

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Tohle že měla býti komedie? Dějově úplně o ničem (nápad dobrý, provedení strašné), herci vzhledem ke scénáři žádné divy nepředvádějí. Jednu hvězdičku dávám z úcty k hercům, kteří asi v nevědomosti co je čeká, spojili svá jména s tímto úletem. Na druhou stranu si říkám jestli to měla paní Jirásková, pan Kostka, Navrátil, Zindulka, Lipský atd. za potřebí, snížit se k tomu, aby se objevili po boku Bendiga, Hranáče, Magnuska a dalších "celebrit" moderní doby. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Ten film strašně připomíná amatérskou, nudnější a odfláklou verzi Pamětnice. Nafilmované je to hrozně, některé záběry vypadají, jako z amatérského filmu studentů střední školy a zvuk je taky celkem špatný. Taky mi vadilo, že sám režisér nevěděl, jestli točí drama nebo komedii, jelikož se to tady viditelně pere mezi sebou (a ve finále to bylo hodně křiklavé, odjezd z lázní je optimistický a spíše komediální a pak bum, přijde poslední scéna, která z toho zase dělá vážné drama - to je fakt takový problém ujasnit si, co přesně chci natočit? Dneska už vidím druhý takovýhle film). Ale co musím uznat, je to neskutečné herecké obsazení, myšleno v dobrém. Magnusek znovu sehnal takových starých herců a už podruhé je v jednom filmu dal dohromady, což je dobře a nikdo jiný to v Česku neudělal. A českých filmů o stáří taky moc není (a je zajímavé, že buď mají úspěch (Teorie tygra, Vratné lahve, Babí léto) nebo zapadnou (Pamětnice, Školní výlet). Něco málo zde vtipné je a celkově se na to dívat dá, ale jinak žádná sláva. Slabé 2* ()

Reklama

Hrabovo odpad!

všechny recenze uživatele

Příšerné - scénář, režie, zvuk - obvyklý nešvar českých filmů, kdy není po většinu děje rozumět ani slovo, zde obohatili tím, že neudrželi po celou dobu stejnou hlasitost!!! Navíc řečeno s Cimrmanem to bylo bohužel se zpěvy. Já kdybych chtěla natočit film s jako bývalou zpěvačkou, zaměřila bych casting na někoho, kdo umí zpívat! ()

zette 

všechny recenze uživatele

Nekolik vtipnych hlasek se ve filmu najde, nektere sceny jsou skutecne ze zivota. Vse ovsem produkovano, mnohdy katastrofalnimi hereckymi vykony (musel bych jmenovat dve tretiny hercu) a kamerou. Filmu ani nepridaji pevecke a tanecni kreace rady nasich umele vytvorenych celebrit z televiznich estrad. Dalsi z rady zbytecnych filmu, kdyz opomenu nejake prilepseni pro koncici herce... ()

jolly.rose 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že většina diváků, jak si přečte jméno režiséra Olmer, Troška, nebo scénář Magnusek, tak okamžitě píší odpad, aby snad nevypadli z davu. Těmto pánům jsem dala taky pár odpadů, ale taky pár dobrých hvězdiček. Zde bych normálně dala tak 2-3, ale rozčiluje mě konkrétně a evidentně absolutní neúcta ke stáří, že tito lidé mají také ještě nějaká přání a bohužel málo času. Staří, tlustí, scvrklí, neslyšící, zapomnětliví - popř. nemluvící budeme všichni. Některé názory komentátorů mi přijdou jako výsměch stáří a naprosté nepochopení ničeho. Zcela souhlasím s názorem, že tento film není pro mladé, stejně tak jako tato země není pro staré - bohužel v obou případech. Přestože nepatřím ani k jedné skupině a jsem spíše střed (nad 40 let), tak mnou prochází hrůza, co si o nás budou myslet (hlavně jak se budou chovat) za 30 let naše děti - v odpadových komentářích je jasný příklad. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Premiéry filmu se nedožila hned dvojice herců, která se na natáčení podílela. V říjnu roku 2011 zemřel na rakovinu Bořivoj Navrátil, který již před začátkem natáčení avizoval, že se jedná o jeho poslední filmový projekt. V únoru téhož roku odešel také Pavel Vondruška, jenž podlehl následkům pádu ve Stavovském divadle. [Zdroj: iDNES.cz] (oje)
  • Film Školní výlet se natáčel v Lázních Bělohrad, v Pardubicích, v Čelákovicích a v Chrudimi. (Bart)
  • Ve filmu se na plátně setkává Stanislav Zindulka se svým synem Jakubem Zindulkou. (M.B)

Reklama

Reklama