Reklama

Reklama

Středoškolák Nathan Harper trpí návaly zlosti a sám sobě připadá cizí. Nevychází příliš ani s rodiči, kteří jsou na něj přísní, a navštěvuje psycholožku Bennettovou. Když se spolužačkou Karen pracují na školním referátu o pohřešovaných dětech, najdou na internetu fotografii malého chlapce. Na stránce simulující jeho dnešní podobu objeví Nathan sám sebe. Zjistí, že se jmenuje Steven a jeho rodiči jsou Lorna a Martin Priceovi. Spojí se on-line s adresou, ale netuší, že je odposloucháván muži kolem bývalého agenta srbské tajné služby Nikoly Kozlova. Ti záhy přijdou k nim domů, zabijí matku i otce a vyhodí dům po povětří. Nathanovi s Karen se ale podaří uniknout... Nathan volá policii, ale na lince se mu ozve agent CIA Frank Burton. Nathan je nedůvěřivý. Nakonec Nathanovi i Karen pomůže psycholožka Bennettová, která pracuje pro CIA. Harperovi byli také agenti. Nathanův pravý otec Martin Price je nezávislým tajným agentem a podařilo se mu ukrást Kozlovovi seznam pětadvaceti politiků a důstojníků CIA, kteří někdy prodali státní tajemství. Kozlov chce Nathana dostat, aby mohl Pricea vydírat a získat seznam zpátky... Nathan s Karen dostanou od Bennettové adresu, kde se mají zatím ukrýt. V bytě, který patří Martinu Priceovi, sebere Nathan pistoli a mobil. Když oba zjistí, že jsou jim CIA i Kozlov v patách, prchají odtud... Nathanovi se podaří několikrát odrazit útok Kozlovových mužů, pak ho najde Burton se svými muži. Nathan mezitím zjistí, že na mobilu z bytu je otcův seznam. Dojde mu, že je na něm i Burton, který se ho snaží dostat dřív, aby své jméno vymazal. Když je pak napadne Kozlov, Nathan s Karen znovu utíkají. Kozlov Nathana kontaktuje a vyhrožuje mu zabitím jeho přátel. Nathan mu řekne, že mu seznam vrátí, a dá si s ním sraz na stadionu během baseballového utkání... (TV Prima)

(více)

Videa (24)

Trailer 3

Recenze (398)

akisha 

všechny recenze uživatele

Bylo tam pár chvilek (fakt), kdy to nepůsobilo tak praštěně, ale jakmile se na scénu vrátil prchající pár, vrátil se i fakt, totiž že nelze brát vážně film, kde před rusákama a cia agentama úspěšně prchá teenager, jehož schopností je vzbuzovat v lidech nevolnost už jenom svým výrazem. A že je čas od času propleskne a třeba vyhodí z okýnka vlaku. To pak nejsou cia agenti, ale nějaký zoufalý sušinky. A nadsázku jsem nezaznamenala, opravdu to mysleli vážně! Doteď jsem taky nevěřila, že sledovat Lautnera na plátně může způsobovat fyzickou bolest. Ten kluk je vyloženě chudák. Takhle se neuchytí ani v teleshoppingu. Leda tak v kurzu bleskovýho svlíkání trika v krizových situacích. Bylo mi líto Moliny, Sigourney, Nyqvista a Jasona, asi je někdo vydírá. Ale je pravda, že nic lepšího jsem před sledováním stejně nečekala. Celkem dobrá guilty pleasure, doporučuju ozkoušet. ()

Sinecod 

všechny recenze uživatele

No. Taylor Lautner není dobrý. V Twilightu mi byl celkem ukradený, ale pokud má být hlavním hrdinou, je to špatně. Není charismatický, hezký, sympatický a neumí hrát. To je dost blbý. Příběh není dobrý. Kdyby měl aspoň Nathan zašitý diamanty na zadku, chápala bych proč ho tolik lidí hledá. Logika v tomhle filmu neexistuje. Bývalý CIA agent a ostřílenej ruskej zlej hoch hledá Nathana přes webovou stránku pohřešovaných dětí. WTF? A ta nejdůležitější věc o kterou tam jde nechá Nathanův tatík ležet ve svým bytě na stole. To asi ne, hele. Dát nějakýho schopnýho herce, výraznou hudbu, alespoň nějaké vizuelně pěkné pasáže, neplkat tak často takové pindy a mohlo to být o trochu lepší. ()

Reklama

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Nechtěl jsem to vidět, ale jako superamatérský kritik a v duši profesionální milovník filmů jsem musel. Tohle natočit Caruso, je to mazec, ale některé scény byli opravdu špatně natočené (to sklo ve vlaku prasklo velice okatě), což škodilo těm dobrým scénám (výbuch se mi teda líbil). Ačkoli režisér se odčividně velice snažil, tak děravý scénář, směšné dialogy a i samotné herectví Lautnera film celkově podtrhává (Lautner nebyl špatný, ale na své starší kolegy nikdy mít nebude). Takže LaBeouf, Bale, Craig, Reynolds, Gyllenhaal, McAvoy, Tatum, Butler a samozřejmě i hvězdy starších filmů budou vždy mít přednost. Protože zvládnou i role dramatické a nemají k dispozici jen pět výrazů tváře. Film se celkově tváří moc vážně a chybí mu to Carusovské odlehčení, které akčním a napínavým teenage filmům umí právě Caruso dát. Takže? Radši Oko dravce desetkrát, než Bez dechu dvakrát. ()

Lady Jane odpad!

všechny recenze uživatele

Popravdě, ani nevím,kde začít. Jestli zkritizovat katastrofální scénář nebo neherecké výkony. Celý film mě od začátku nudil a snad třikrát jsem přemýšlela nad tím,jestli ho mám shlédnou až do konce. Nakonec se mi to i přes nesympatického Lautera podařilo a troufám si říci, že i můj herecký výkon v podnapilém stavu by trumfl ten jeho a dokonce by se na mě možná i lépe dívalo. Dále nechápu, jak se v takovém filmu mohla zahazovat chudák Sigourney,? Chápu, že se hypotéka musí z něčeho zaplatit, ale co je moc, to je moc. Proště hrůza.... ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Zoufalá snaha o adrenalinové akční řemeslo, které by se hrozně rádo stalo žánrovou klasikou, ale filmařina v něm selhává na té nejelementárnější a nejzákladnější úrovni, jak je to jenom možné. Odstavit od fochu všechny, Lautnera, kameramana, střihače, osvětlovače, scenáristu a konečně už i Singletona. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (15)

  • Taylor Lautner bol nominovaný na ocenenie Zlatá malina v kategórii Najhorší herec v hlavnej úlohe. (ČSFD)
  • Snímek Bez dechu vychází ze stejné příběhové premisy jako televizní film The Face on the Milk Carton z roku 1995. Ten vypráví o patnáctileté dívce, která uvidí svojí tvář na krabici mléka (jedno z míst, kam se v USA tisknou fotky pohřešovaných dětí) a začne si skládat dohromady svojí skutečnou minulost. (POMO)

Související novinky

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

28.06.2017

V pouhých 56 letech nás v úterý opustil Michael Nyqvist, švédský herec, jenž se v poslední dekádě dočkal mezinárodní slávy. Ačkoliv vám jeho jméno možná nic neříká, tvář určitě znáte. Nyqvist se… (více)

Reklama

Reklama