Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na konci školního dne je škola až na pár studentů zcela opuštěná a právě v této chvíli, v temných chodbách a prázdných učebnách, čeká na studenty neznámé zlo, které se dere na povrch a přináší pouze smrt. Nyní nastává noc, která bude studenty děsit do konce jejich životů... (PetriK12)

Recenze (66)

predators 

všechny recenze uživatele

L U X U S N Í ! ! ! Pro ty, co mají na svém těle rádi husí kůži, tak můžu jenom doporučit. Už jste někdy byli poškole? Večer? Myslím, že uplně blahodárný pocit vás nehřál. A co teprve, když se po temných chodbách a tělocvičnách začnou promenádovat pomstichtiví parchanti v mikinách s kapucí a v rukách mající místo učebnic přírodovědy páčidlo. To v tom lepším případě. Prostě a jednoduše, oskara za nejlepší výchovný film by měl dostat eF! To bez debat. 80% ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

No konečne. Po dlhej predlhej dobe vyšiel slasher, ktorý je zaujímavý a napínavý. A to som si už myslel, že tento žáner vyhynul. Čo na tom, že je to klišé, keď je to dobre natočené? Hlavnými prednosťami hororu je vzhľad mŕtvol a perfektná hudba vo vypätých scénkach. Záver je však dosť na prd a strháva úroveň filmu o latku nižšie... ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Ja žasnem, jak neuveriteľne idiotské chovanie, dokážu niektorí scenáristi napísať svojim postavám. Tak predovšetkým; nikto nikomu bezdôvodne neverí. Keď nájdete uprostred noci v škole k smrti vystrašenú študentku, ktorá Vám tvrdí, že ju niekto chce zavraždiť, samozrejme ju obviníte, že si robí srandu. Alebo keď voláte na políciu a nepoviete im, že škola je plná mŕtvol, poviete: “Niekde tu behá moja dcéra.” To potom určite prídu. Druhá výčitka sa týka tiež postáv. Snáď každá jedna okrem pána profesora (dcérenka obzvlášť) dostala charakter zavrhnutiahodnej, bezcharakternej svine. A tak nastáva presne opačný efekt, ako by pri slasheri mal; O nikoho sa nebojíte, tú smrť im naopak prajete. Ale dosť kritizovania. Popri všetkom tom bahne, čo sa už na poli slasheru zrodilo je F film pekne napínavý, herecké výkony sú postačujúce, zo zabijákov ide strach a gore je super. A to na tri hviezdy stačí. Čo ho ťahá vyššie nad hranicu priemeru je originálny, nečakaný záver. Čakal som klasickú trápnu - akože prekvapivú pointu, namiesto toho nám scenárista (a režisér v jednom) pripravil horký, reálny, nič nehovoriaci, otvorený koniec. Vďaka nemu sedemdesiat percent, aj keď chápem, že pre väčšinu divákov bude asi sklamaním. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

A pak že děcka nejsou rádi po škole... jsou a baví je to! Když jim strčíte do rukou tyče nebo nože, dokážou si ten čas s kantory pěkně zpříjemnit. Už se ani nedivim, že jim to zabíjení jde pěkně od ruky, tamnímu personálu totiž chybí koule na to, aby se zmohl na sebemenší odpor. S tim násilím to neni až tak horké, všechno jde bohužel mimo kameru, snad jen ve dvou případech mi maskéři udělali radost. Nepočítejte s tim, že jim nahlédnete do tváře, tady by nepomohly ani halogeny. Smradi v kapucích jsou totiž tajemnější než hrad v Karpatech a ty jejich lezoucí a skákací "opičárny" slouží jenom pro efekt. Naštěstí nuda nehrozí, má to slušné napětí a ořízlou stopáž. Takže pro mě za tři, nebo spíš v tomto případě za C. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

A pak že to učitelé nemají těžké... Stačí jedno F a dospělé obsazenstvo školy to od nasraných žáků (nejspíše) v kapucích hodně nepěkně schytá... Je sice škoda, že se veškeré vraždy odehrávají mimo kameru, ale na druhou stranu má film pěknou atmosféru a dvě povedené gore scény, které diváka zajisté udrží u obrazovky... O nic převratného se tedy nejedná, snad až na opravdu netypický konec, který mě osobně příliš nenadchnul... Když si vzpomenu, že jsem před pár lety v rámci studia dva roky učil a jeden semestr chtěl vyhodit celou třídu u zkoušek, najednou mi přeběhne mráz po zádech... ()

Galerie (9)

Zajímavosti (4)

  • Film se natáčel během letních nocí, takže natáčení začínalo až v deset večer a končilo kolem třetí nebo čtvrté ráno. (hladass)
  • Film byl natočen ve skutečné škole v Cambridge, která si ale nepřála být jmenována. (hladass)
  • Film měl být původně v koprodukci USA a Velké Británie a mít tak podstatně vyšší rozpočet. Nicméně režisér Johannes Roberts americké peníze odmítl, aby si nad svým projektem udržel osobní kontrolu. (hladass)

Reklama

Reklama