Reklama

Reklama

Neviňátka

  • Velká Británie The Innocents
Trailer

Guvernantka na rozsáhlém gotickém panství nabývá přesvědčení, že děti svěřené do její péče posedli perverzní duchové mrtvých členů služebnictva. Adaptace klasického duchařského příběhu Henryho Jamese Utažení šroubu, která se vám díky mistrovské režii Jacka Claytona dostane hluboko pod kůži. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (96)

pepo 

všechny recenze uživatele

Pecka! Horor bez lacných ľakačiek ale za to s neskutočne mrazivou atmosférou a nejednoznačným dejom. Úžasná práca so zvukom a kamerou podporené výborne hrajúcimi detskými hercami. Keby som to pozeral v noci potme, tak to asi vypnem a dokukám ráno.Až na skutočnosť, že sa obyčajná opatrovateľka bez vysvetlenia v okamihu stane špecialistom na paranormálne javy je to úplná bomba + Fantastické finále. 10/10 ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nebavilo ma to. Nechápal som tomu. Zostarlo to. Výprava zámku v lone prírody a blízke jazero majú niečo do seba, poteší tiež chytľavá pesnička a film obsahuje asi dve celkom fajn tiesnivé scény. Ale inak nuda podložená nezaujímavým scenárom, mdlými dialógmi, čudným koncom a s postavami, ktoré by si zaslúžili hodiť takú tú hnusnú lepkavú mucholapku do vlasov za svoje nechutne hysterické vrieskania, z ktorého ma boleli korene zubov. Jamesova kniha bola sfilmovaná viackrát, ale vyložene odporúčam azda len seriálové spracovanie The Haunting of Bly Manor od Mikea Flanagana (a už ono nie je žiadny zázrak, ale snaha sa mu nedá uprieť). ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Mistrovský kousek, který jen obtížně hledá konkurenci. Po jeho zhlédnutí budete ještě dlouho dumat nad tím, jak to s těmi duchy doopravdy bylo. Malá nápověda: všimněte si, jaké šaty nosí hlavní hrdinka nejprve na začátku a poté na konci filmu... Za zmínku ještě stojí fakt, že inspiraci odtud čerpal i Alejandro Amenábar pro svůj horor The Others, a do dnešních dnů bylo podle něj natočeno hned několik remaků! ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Hmm....žena s dvoma deťmi a služobníctvom uprostred opusteného viktoriánskeho sídla v ktorom sú duchovia ..... aspoň už viem čím sa inšpiroval Amenábar pri natáčaní Tých druhých. Nutno však podotknúť, že tento film má trochu odlišný dej . No v oboch prípadoch možno hovoriť o skvelých hereckých výkonoch, sústredenej réžii, kvalitnom scenári a stupňujúcom sa napätí. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Zatímco se svět oklepával z šokujícího Hitchcockova Psycha, ve Velké Británii vznikl působivý psychologický horor, který dokáže pracovat s atmosférou, i stíny a tmou stejně tak mistrovsky, jako zmíněné kultovní Hitchovo dílo. Neviňátka nejsou klasickou duchařinou, spíš se soustředí na postupné, pomalejší budování atmosféry. Snímek nikam nespěchá, kousek po kousku objevujeme spolu s hlavní hrdinkou v podání Deborah Kerr temná zákoutí gotického panství, stejně jako nám jsou postupně odhalována děsivá fakta o bývalých zaměstnancích. V tomto panství se neprohánějí zástupy duchů, ani na Vás nevybafnou laciné lekačky. Jsou tu "jen" malá "Neviňátka" ve velkém baráku se spoustou místností a dva duchové, kteří mají důležitou práci. Když jsem poprvé spatřila "Ženu v černém" na chodbě, říkala jsem si Proboha, to ne... A ta písnička... Tak se kdysi dokázalo děsit. A nebyly k tomu zapotřebí speciální efekty, znetvořené přízraky, litry krve, ukřičené hrdinky ani šílení vrahové. Tento snímek je precizní ukázkou filmového hororového řemesla. Je inteligentní a důmyslný. Myslím, že jsem ještě neviděla horor, jako je tento. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (5)

  • Přestože je film černobílý, plakát byl tištěný v barvě. (Pavlínka9)
  • Claytonova verze byla ihned po premiéře označena za nejlepší z dosavadních adaptací Jamesovy předlohy. Nejen filmových, ale i operních a divadelních. (Pavlínka9)
  • Film je natočen podle románu Henryho Jamese „Utažení šroubu“ (1898). (Pavlínka9)

Reklama

Reklama