Reklama

Reklama

Max se zotavuje z traumatické nehody, a tak vezme alespoň práci bezpečnostní noční stráže v otcově obchodním domě. Právě tehdy se mu začne zjevovat v tamních zrcadlech mladá žena. Max si není jistý, jestli jsou jeho vize vedlejším efektem prášků na spaní nebo jestli jsou skutečné. A tak si začne všímat všech detailů ženy v zrcadle. Jenže pak se jednoho dne ukáže, že několik zaměstnanců obchodu zemřelo a Max je podezřelý z jejich vraždy. Musí s pravdou ven – tedy, že v obchodě straší duch v zrcadlech – jen tak může dokázat svou nevinnu a zastavit řádění přízraku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (192)

kingik 

všechny recenze uživatele

Remake korejského hororu "Into the Mirror" je nejlépe nesrovnávat s jedničkou. Aju na postu režie vystřídal rovněž zdatný hororový specialista Víctor García a dvojka si nepokrytě "vypůjčila" několik motivů z jedničky (noční hlídač, ruka obtisknutá na zrcadle z vnitřní strany, vraždění prostřednictvím odrazu v zrcadle). Kiefera Sutherlanda vystřídal Nick Stahl, který hraje Maxe, který zavinil autonehodu, při které o život přišla jeho snoubenka. Viní se z její smrti, dochází na terapie a nová práce nočního hlídače u jeho otce v obchodním domě, by ho mohla postavit na nohy. Jenže Max od nehody vidí v zrcadlech podivné vidiny a navíc začnou umírat zaměstnanci obchodního domu, protože zrcadla začnou tak trochu vraždit. Za tím vším je ztracená mladá dívka, která shodou okolností dříve pracovala v obchodním domě a zřejmě už není mezi živými. Její duch přišel potrestat všechny ty, kteří jsou zodpovědní za její smrt. Nečekejte už rozhodně žádnou působivou pointu jako z jedničky.Tentokrát se bez ní divák bude muset obejít a ani jsem ji nepostrádal. K mání je však více působivých vražd pro otrlejší publikum, solidní herecké výkony, odhalené poprsí Christy Carlson Romano a zajímavý psychopat v reálném ztvárnění Lawrence Turnera. A je docela možné, že po skončení filmu začnete trpět spektrofobií - panický strach ze zrcadel. ()

drackula 

všechny recenze uživatele

Prepraný nápad z prvého dielu okorenený trochou explicitného násilia a v každom zrkadle prítomný odraz mŕtveho dievčaťa, ktorá sa až moc ponášala na svoje "zmoknuté" ázijské kolegyne, nestačia na vytvorenie kvalitnej atmosféry. Film postrádal tempo a nepriniesol nič nové, iba sa snažil zviezť na podarenom prvom dieli. 40 % ()

Reklama

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Úkážkový príklad béčkového pokračovania áčkového filmu. Prvé Zrkadlá považujem za jeden z mála naozaj fajn hororov, zato dvojka je hneď od počiatku bezradná ako jehovista čo práve zistil že koniec sveta sa odkladá na neurčito. Hrdina s povinnou traumou opäť raz vidí mŕtvych ľudí a tí sú potom zabíjaní svojim masochistickým odrazom v zrkadle. Nič než rutina, absencia nápadov a letargická rezignácia na nejaké tajomno. Jediné na čo sa tvorcovia zmohnú je hneď skraja natrieskať rýchlo za sebou pár vrážd kde ukážu sprchujúce sa namydlené kozy s odrezanou hlavou či gurmánsky vyliezajúce črevá. No fajn, hnusná brutalita nikdy nič nepokazí, aj keď sa len snaží zamaskovať neexistenciu nosnej myšlienky. Potiaľ v podstate fajn video béčko, ľudia umierajú a nevyspatý hrdina ako bývalý feťák nevie či sa mu nerozleptáva príčetnosť. Celé to potom začne tragicky dostávať na riť s blížiacou sa pointou, ktorá to celé odjebe niekam k televíznej duchárskej detektívke a hrdinovia sa začnú naháňať s dákym slintošom. Odmietam už uveriť že niečo také napísal živý človek a dokonca za to zobral peniaze. Ak áno mal by sa obesiť ako Judáš za svojich tridsať strieborných. To vážne nedokáže žiadny z tých scenáristických jebov prísť s čímkoľvek iným ako záhrobnou pomstou sprznenej ženy?! Skôr si myslím že tie filmové štúdiá majú nejaký spoločný textový editor ktorý automaticky chrlí scenáre pozliepané z rôznych úryvkov nájdených na internete. Hororový žáner je v rozklade už dávno a vďaka podobne bezrízorným podvraťáckym chujovnám už z neho odpadávajú posledné kusy mäsa. Mor ho, Cthulhu na Vás! ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Sračkoidní nuda, u které se dá i lehce usnout, aspoň mě se to asi na 5 minut podařilo. Zkušenyho diváky tenhle snad-ani-né-horor nemá čím překvapit. Lekačky jsou nekvalitní, digi efektů moc a triky amatérsky a jdou moc poznat. Gore efekty někoho možná zhnusí, mě zhnusilo hlavně to zpracování. Nemužu řict, že by to byl uplněj odpad, ale taky to není žádnej odvaz. Nestoji to za to, obětovat tomu ani tu hodinu a půl... ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Tak se nám Nezvratný osud podíval podruhé do zrcadla a uviděl tam Bloody Mary. Po stávce patrně žraly děti nějakého zneuznaného scénáristy omítku na hliněné podlaze a tak ze zoufalství stiskl to tlačítko s kosočtvercem na osvědčené hollywoodské kopírce. V rámci snižovaní nákladů obsadili do hlavní role nějakého slizkého narkomana, který tu hodinu a půl v mrákotách prochodil pouze za piko a zbytek peněz asi padl na tu dvacet minut sprchující se kikinu s kulantním tělem, které to však paradoxně více slušelo bez hlavy. Takže nic nového pod sluncem! Každou čtvrthodinu bizarní zmrd, pardon, chtěl jsem říct smrt, a závěr překvapivý jako výron v laciném pornu. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo od listopadu do prosince 2009, a to především v Baton Rouge v americkém státě Louisiana. (Terva)
  • Keď sa Jenna (Christy Romano) otáča pred zrkadlom a začne sa vyzliekať, vidno jej spodnú bielizeň. Hneď v ďalšom zábere ju už na sebe nemá. (kubqo)

Reklama

Reklama