Reklama

Reklama

Max se zotavuje z traumatické nehody, a tak vezme alespoň práci bezpečnostní noční stráže v otcově obchodním domě. Právě tehdy se mu začne zjevovat v tamních zrcadlech mladá žena. Max si není jistý, jestli jsou jeho vize vedlejším efektem prášků na spaní nebo jestli jsou skutečné. A tak si začne všímat všech detailů ženy v zrcadle. Jenže pak se jednoho dne ukáže, že několik zaměstnanců obchodu zemřelo a Max je podezřelý z jejich vraždy. Musí s pravdou ven – tedy, že v obchodě straší duch v zrcadlech – jen tak může dokázat svou nevinnu a zastavit řádění přízraku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (192)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí jihokorejského originálu a Ajově Zrcadlech, jsem se rozhodl svou pozornost věnovat i tomuto „volnému pokračovaní“, kterému se příliš divácké přízně nedostalo. Oprávněně? Asi jo, přitom si však myslím, že tento film Victora Garcíi není vyloženě špatný. V konfrontaci se svými předchůdci však tahal za kratší konec, to je jasné. Nejvíce mu ublížilo to, že se každý těšil na nějakou návaznost s tím, co se odehrálo právě v Zrcadlech, což se však nestalo. Scénárista jen okopíroval práce svých předchůdců, od každého si něco vypůjčil a mohlo se vesele natáčet. Jediným štěstím bylo, že do režisérského křesla usedl právě García, který z toho mála dokázal v rámci možností vyždímat alespoň trochu konzumovatelné podívané. Atmosféra tu však nebyla tak našlapaná jako v Mirrors, což bylo jedna z negativ, které tato dvojka byla. Naštěstí se tu objevilo několik slušně zpracovaných mord scén, čímž to alespoň trochu kompenzoval. Ony celkově ty speciální efekty nebyli zas až tak hrozné, jak někteří tvrdí. Já s nimi byl vcelku spokojený. O dost horší už to bylo s hereckým obsazením a hlavně s výběrem hlavního hrdiny. Nick Stahl není špatný herec, ale Kiefer Sutherland byl minimálně o dvě třídy lepší. To už by se spíše dalo polemizovat a srovnávat spíše s asijským originálem, který měl taky pár slabin. Nejen co se herců týče, ale i několika zbytečných / slabých pasáží a nudných dialogů. Mirrors 2 tak díru do světa neudělaly a už ani nikdy neudělají, ale nesouhlasím s tím, že by šlo o vyloženě špatný film. Viděl jsem už mnohem horší kousky, navíc se mi některé okamžiky docela dost líbili. Takže když zavřu obě oči a nebudu se dívat do zrcadla, tak tomu šoupnu průměrné ohodnocení a budu doufat, že neskončím podřezaný nějakým střepem…50% ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Zrcadla 1 sa mi páčili a tak som sa rozhodol pozrieť aj 2.No a musím povedať že príjemné prekvapenie.Samozrejme je to o dosť horšie než 1 ale nieje to žiaden prepadák.Hlavný herec dosť nesympatický neviem či mal zámerne vyzerať ako feťák ale ak áno tak sa im to podarilo.Lakačky no skoro žiadne možno 1. Takže ak vôbec do 3 by som sa vôbec nehrnul a nechal to už takto.3* a 50% jednohubka ku ktorej sa už nevrátim. ()

Reklama

drackula 

všechny recenze uživatele

Prepraný nápad z prvého dielu okorenený trochou explicitného násilia a v každom zrkadle prítomný odraz mŕtveho dievčaťa, ktorá sa až moc ponášala na svoje "zmoknuté" ázijské kolegyne, nestačia na vytvorenie kvalitnej atmosféry. Film postrádal tempo a nepriniesol nič nové, iba sa snažil zviezť na podarenom prvom dieli. 40 % ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Když je něco úspěšné nebo to příjde s velmi zajímavým nápadem, tak hned přispěchá někdo, kdo se toho chytí a pokusí se ještě něco dalšího vytřískat. Likvidace "nevinných" obětí mohla být mnohem brutálnější a propracovanější. Čím jiným by mohl tenhle hororový film zaujmout, než je právě již zmíněná brutalita a propracovanost vražd? ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Pokračování, jež nemělo vzniknout. Režiséru nejde vytvořit slušnější atmosféra, tak útočí spoustou krve a vyhřezlými vnitřnostmi. Proč ne, ale García není Aja, takže když se v těch mordech vyžívá moc dlouho, přestává to jednoduše bavit. Největší slabinou je ale scénář, který prostě vším tím gore prostě nezamaskujete, ani kdyby jste se Argento jmenoval. A Nick Stahl se mi ani jako John Connor nelíbil. Už dlouho se mi nestalo, aby mi nějakej film vyšuměl z hlavy takhle rychle. Za boha si nemůžu vzpomenout, jak to vlastně skončilo. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo od listopadu do prosince 2009, a to především v Baton Rouge v americkém státě Louisiana. (Terva)
  • Keď sa Jenna (Christy Romano) otáča pred zrkadlom a začne sa vyzliekať, vidno jej spodnú bielizeň. Hneď v ďalšom zábere ju už na sebe nemá. (kubqo)

Reklama

Reklama