Reklama

Reklama

Max se zotavuje z traumatické nehody, a tak vezme alespoň práci bezpečnostní noční stráže v otcově obchodním domě. Právě tehdy se mu začne zjevovat v tamních zrcadlech mladá žena. Max si není jistý, jestli jsou jeho vize vedlejším efektem prášků na spaní nebo jestli jsou skutečné. A tak si začne všímat všech detailů ženy v zrcadle. Jenže pak se jednoho dne ukáže, že několik zaměstnanců obchodu zemřelo a Max je podezřelý z jejich vraždy. Musí s pravdou ven – tedy, že v obchodě straší duch v zrcadlech – jen tak může dokázat svou nevinnu a zastavit řádění přízraku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (192)

Testament 

všechny recenze uživatele

Ale fuj, tohle mi nedělejte. První díl-ano, oc se mi líbil a zvysoka kašlu na to, jestli vykrádal (nejen dle tehdější Premiere (odpočívej v pokoji))asijské horory. I slušný konec, co tomu "nasadil korunu", ale tohle ne. Nick stahl mě potěšil, ale opět chlapík, co propadl drogám a alkoholu a teď pracuje jako hlídač? Vzpomněl jsem s na přirvnání k filmům Saw a SaW 2- Čili, pokud nemáme do púokračování více nápadů, tak to uděláme brutálnější. Aspoň tak mi ty vraždy v 2.díle příjdou. Brutálnější ale nutně neznamená, že lepší. Pro mě ne. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Remake korejského hororu "Into the Mirror" je nejlépe nesrovnávat s jedničkou. Aju na postu režie vystřídal rovněž zdatný hororový specialista Víctor García a dvojka si nepokrytě "vypůjčila" několik motivů z jedničky (noční hlídač, ruka obtisknutá na zrcadle z vnitřní strany, vraždění prostřednictvím odrazu v zrcadle). Kiefera Sutherlanda vystřídal Nick Stahl, který hraje Maxe, který zavinil autonehodu, při které o život přišla jeho snoubenka. Viní se z její smrti, dochází na terapie a nová práce nočního hlídače u jeho otce v obchodním domě, by ho mohla postavit na nohy. Jenže Max od nehody vidí v zrcadlech podivné vidiny a navíc začnou umírat zaměstnanci obchodního domu, protože zrcadla začnou tak trochu vraždit. Za tím vším je ztracená mladá dívka, která shodou okolností dříve pracovala v obchodním domě a zřejmě už není mezi živými. Její duch přišel potrestat všechny ty, kteří jsou zodpovědní za její smrt. Nečekejte už rozhodně žádnou působivou pointu jako z jedničky.Tentokrát se bez ní divák bude muset obejít a ani jsem ji nepostrádal. K mání je však více působivých vražd pro otrlejší publikum, solidní herecké výkony, odhalené poprsí Christy Carlson Romano a zajímavý psychopat v reálném ztvárnění Lawrence Turnera. A je docela možné, že po skončení filmu začnete trpět spektrofobií - panický strach ze zrcadel. ()

Reklama

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Úkážkový príklad béčkového pokračovania áčkového filmu. Prvé Zrkadlá považujem za jeden z mála naozaj fajn hororov, zato dvojka je hneď od počiatku bezradná ako jehovista čo práve zistil že koniec sveta sa odkladá na neurčito. Hrdina s povinnou traumou opäť raz vidí mŕtvych ľudí a tí sú potom zabíjaní svojim masochistickým odrazom v zrkadle. Nič než rutina, absencia nápadov a letargická rezignácia na nejaké tajomno. Jediné na čo sa tvorcovia zmohnú je hneď skraja natrieskať rýchlo za sebou pár vrážd kde ukážu sprchujúce sa namydlené kozy s odrezanou hlavou či gurmánsky vyliezajúce črevá. No fajn, hnusná brutalita nikdy nič nepokazí, aj keď sa len snaží zamaskovať neexistenciu nosnej myšlienky. Potiaľ v podstate fajn video béčko, ľudia umierajú a nevyspatý hrdina ako bývalý feťák nevie či sa mu nerozleptáva príčetnosť. Celé to potom začne tragicky dostávať na riť s blížiacou sa pointou, ktorá to celé odjebe niekam k televíznej duchárskej detektívke a hrdinovia sa začnú naháňať s dákym slintošom. Odmietam už uveriť že niečo také napísal živý človek a dokonca za to zobral peniaze. Ak áno mal by sa obesiť ako Judáš za svojich tridsať strieborných. To vážne nedokáže žiadny z tých scenáristických jebov prísť s čímkoľvek iným ako záhrobnou pomstou sprznenej ženy?! Skôr si myslím že tie filmové štúdiá majú nejaký spoločný textový editor ktorý automaticky chrlí scenáre pozliepané z rôznych úryvkov nájdených na internete. Hororový žáner je v rozklade už dávno a vďaka podobne bezrízorným podvraťáckym chujovnám už z neho odpadávajú posledné kusy mäsa. Mor ho, Cthulhu na Vás! ()

drackula 

všechny recenze uživatele

Prepraný nápad z prvého dielu okorenený trochou explicitného násilia a v každom zrkadle prítomný odraz mŕtveho dievčaťa, ktorá sa až moc ponášala na svoje "zmoknuté" ázijské kolegyne, nestačia na vytvorenie kvalitnej atmosféry. Film postrádal tempo a nepriniesol nič nové, iba sa snažil zviezť na podarenom prvom dieli. 40 % ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Nejstupidnější scénář, který jsem snad v životě nezažil. Průhlednost věcí příštích, nelogické chování, naprosto, ale naprosto chudý killovačky, vyjma sprchy, nevyvážené schéma filmu /první část vykosovací, druhá pátrací/.....na tomhle filmu je prostě špatně téméř vše včetně toho, že první díl to naprosto popírá. Tedy alespoň legendu o zrcadlech. Suma sumárum je to zábava pro náctiletý a pitomce navalného intelektu. Ten jeden shuriken dávám za jakous takous atmosféru, která na mě tu a tam dýchla. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (4)

  • Keď sa Jenna (Christy Romano) otáča pred zrkadlom a začne sa vyzliekať, vidno jej spodnú bielizeň. Hneď v ďalšom zábere ju už na sebe nemá. (kubqo)
  • Natáčení probíhalo od listopadu do prosince 2009, a to především v Baton Rouge v americkém státě Louisiana. (Terva)

Reklama

Reklama