Reklama

Reklama

Obsahy(1)

S hrdiny seriálu se znovu shledáváme tam, kde jsme se s nimi naposledy rozloučili. Nad mihotavou hladinou zšeřelého plaveckého bazénu. Tři muži, jedna bomba a na ni namířená zbraň. Sherlock Holmes, John Watson a Jim Moriarty. Jakmile se podaří tuto ošemetnou situaci překonat, vše se vrací do zavedených kolejí. John se věnuje pilnému dopisování svého blogu a Sherlock se nudí. Kritické připomínky k literárním výkonům přítele nemohou jeho geniální mozek uspokojit, potřeboval by nějaký šťavnatý případ. Potom se objeví záhada mrtvého turisty s rozbitou hlavou. Je to však pouhé preludium k mnohem rafinovanější partii, jejíž zahajovací tahy se odehrají v Buckinghamském paláci a koncovka málem srazí Británii i Sherlocka na kolena. (Česká televize)

(více)

Recenze (53)

Mr.KarlAdler 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skandálně dokonalý mix detektivky, drásávé romance s prvky vymazleného brainy a BDSM fetiše, akce i tíživého thrilleru s několika geinálními twisty. Tvůrcovsky nejlepší propojení řešení případů a chemie všech zúčastněných postav, navíc s možná nejvtipnější scénou celého seriálu - v Buckinghamském paláci. Kdybych mohl zařadit jednu jedinou seriálovou epizodu mezi oblíbené filmy, byla by to tahle. 11/10 ()

Amarus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Patrně jsem čekala na epizodu tohoto rázu. Á! zařvala jsem. To odsud pocházejí všechny ty hlášky! Jsem upřímně zhrozena. ------ Radovat se z cizí krve je údajně hřích - budu tvrdit, že fingované krve se to netýká a vychutnám si násilí, které jsem tak dlouho postrádala (samozřejmě je od detektivky neočekávám, pouze v ně doufám). Začíná to ovšem být poněkud tristní (= trapné a skličující, leč skličující je výhodou, zatímco trapné, ano, trapné je mínus). Mé vnitřní hlasy se totiž neshodly v otázce (ne)chtění Sherlockovy smrtelnosti a lidské slabosti a místy si ta nejistota vybírala svou daň. ------ Napětí! Tenhle díl nenudil, přinejmenším ničím po desáté minutě. Deprimujícnost atmosféry kopla do vzpomínek na poslední řadu House M.D., kterýžto s Sherlockem zase tolik nesdílí... Jednou si diagnostikuji sklony k psychomasochismu. ------ Lara Pulver je dobrá, Irene Adler se však vyvinula směrem, který mne trochu zklamal; škrtám kecy o křehké dívce v poznámkách k minulé epizodě. ------ All hail Mrs. Hudson! Vztah mezi herkyní Stubbsovou a hercem Cumberbatchem tomu údajně napomohl, ale i kdyby šlo o matku a syna, hrát umí oba výborně. (Třebaže Khan ve mně takový dojem nezanechal.) ------ Marku Gatissovi věřím všechno. Je skvělý. ------ První epizoda, kde kašlu na hudbu! Hurá! Byla jsem asimilována! ()

Reklama

Melios 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

/GIGANTICKÉ SPOILERY/ Táto epizóda je pre fanúšika tohoto seriálu veľmi kľúčová ,pretože sa v nej nielen ,že dozvedáme ako to dopadlo po stretu Jima Moriartyho s našou dvojicou z Baker street. Okrem toho je nám tu ukázané akou cestou sa budú vydávať budúce detektívky s Benedictom Cumberbatchom v hlavnej úlohe. Ak ste fanúšikmi tých typov detektíviek ,kde máte iba jeden priamočiary prípad ,potom si na svoje neprídete. Odteraz budú epizódy omnoho zamotanejšie. ( A ,že táto epizóda bola zamotaná až až. ) Začne sa tu prípadom mŕtvoly v aute s letenkou pri sebe ,ďalej sa do toho zamotá nejaká Ireen ,o ktorej celý čas nič neviete a postupom času si začnete vytvárať falošnú domnienku o nej a o zdravotnom stave Sherlocka ( jeho typická čiapka vo forme easter eggu je fakt topka ). Takže ,aby som to tu zhrnul Rieši sa tu Jim Moriarty ( btw začiatočná scéna s ním dopadla tak ako som ani nepredpokladal čiže super ) ,Ireenin mobil a jej sejf, mŕtvola v aute, človek záhadne zabitý pri rieke ( vďaka tejto scéne som spoznal Sherleyho ) ,potom sa nám to tu zamotáva ,je tu niečo ako prepadnutie Baker street a "nechcená defenestrácia" ,lietadlo plné mŕtvol a ďalej už nepoviem....VERDIKT: Nová séria Sherlocka je zatiaľ presne to ,čo som chcel ,a čo robí zabehnutý žáner detektívok zase o niečo komplexnejší a sofistikovanejší. Príbeh o geniálnom asociálovi ,ktorý rieši 4 prípady naraz ,kde nemôžete veriť nikomu a ničomu ,pretože tu nič nie je stále ,kde sa prípad vyrieši až v posledných minútach je ojedinelou ukážkou toho ,že aj skromné projekty vedia toho veľa ponúknuť. Za výborný štart a za vlastne všetky gagy ,ktoré tu Sherlock spravil ( či už defenestrácia ,alebo zničenie mravnej výchovy u detí ) dávam tomuto filmu 90% a Známku: A .....Stále to nedokážem brať iba ako jednu epizódu v seriáli....Ak ma nechápete ,pozrite si to sami... ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z těch lepších dílů... Zní to zvláštně, protože vynikající jsou téměř všechny epizody, ale tahle je jedna opravdu z těch nejlepších. Úvodní střídání klientů, výstřel z výfuku, audience v Buckinghamském paláci, famózní úvod s Moriartym, nejlepší Irena Adlerová, která má s Cumberbatchem dokonalou chemii a hlavně Sherlockovo vyzvánění a opět úžasný hudební doprovod a skvělé tempo. 100%. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Udělat z Ireny Adlerové dominu, to muselo chtít stejnou odvahu jako převést Sherlocka Holmese do jednadvacátého století. Jenže všechna čest, opět to vyšlo a vznikla působivá přehlídka jiskřivého intrikánství. Příběh tohoto dílu je navíc krásně složitý a propletený (vyloženě se těším, že se na něj podívám podruhé) a oproti finále první řady také přibylo humoru. Když v závěru všechno zapadlo do sebe, byla to čirá radost. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • BBC obdržalo viac ako 100 sťažností kvôli nahote Lary Pulver (Irene Adler). Zarytí fanúšikovia sa však sťažovali na úplne inú vec, a to, že v predlohe "Skandál v Čechách" bola Irene čestná žena, ktorá by sa nikdy nespojila s Moriartym (Andrew Scott) alebo by nedajbože ukázala svoje prsia Sherlockovi (Benedict Cumberbatch). Steven Moffat však nesúhlasil a povedal: „V origináli bolo Irenine víťazstvo nad Sherlockom odsťahovať sa a utiecť preč s jej manželom. To veru nie je víťazstvo feminizmu." (JOZZZKO)

Reklama

Reklama