Reklama

Reklama

Scotland Yard za Sherlockem přijde s podivným případem ministrova syna a rozbitých soch premiérky Margaret Thatcherové. (Netflix)

Recenze (110)

pakobylka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To se mi jenom zdá - při pohledu zvenčí, nebo velký detektiv opravdu pro stromy nevidí les, tudíž dělá školácké chyby ... a podle toho to posléze dopadá !?! Nicméně ... nejspíš je to autorský záměr, poněvadž do vlastních schopností zahleděný, leč citově zaangažovaný introvertní génius si počíná přece jenom maličko jinak nežli tentýž génius osobně nezapletený do tenat případu - a Sherlock urazil velký kus cesty ... od onoho památného dne, kdy se poprvé potkal s doktorem Johnem Watsonem. Nebo ... nebo jen není docela v pořádku - ostatně ... to už tady taky jednou bylo. I když ... tehdy dokázal zůstat plně koncentrovaný, odpoutaný od vlastní úzkosti a všech pochybností. Ale teď ? Jakoby po tvrdém střetu s Charlesem Augustem Magnussenem zůstal trochu otřesený ... jakoby se náhle ocitl na dávno zapomenuté, zapovězené cestě, kterou nelze opustit, ze které nelze sejít - na cestě do Samary ... v očekávání poslední výzvy Jima Moriatyho - zatímco osud rozdává karty po svém. Ať tak či tak, doširoka rozhozené střípky mozaiky do sebe postupně zapadají s přesností na setiny milimetru ... tak jako vždycky - a skrz emocionální kocovinu pootevírají dveře k dalšímu příběhu. ()

laepus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Váhal jsem mezi tři a čtyři, ale nakonec podhodnocuji na tři. Proč? Jedno je můj subjektivní problém a druhé podle mě objektivnější věc, kterou zmiňují i komentátoři... Tedy, ten subjektivní problém je ten, že nemám rád tajné superagentky a jejich úžasné zabijácké výkony - úplně mě to kroutí a běhá mi z toho smích po zádech. A tou druhou věcí je naprostá překombinovanost, kdy se do jednoduché a jasné Doylovy povídky snaží naroubovat špiónské téma, nelogické zvraty a nepochopitelné vztahy postav atp. Čím dám tím víc mě ale uchvacuje Martin Freeman a jeho civilní herectví, hlavně kvůli němu je mi líto těch pouze tří hvězd, protože jinak u mě každý díl Sherlocka automaticky začíná vždycky na pěti už od první sekundy prvního dílu první série, kdy mě tenhle jinak skvostný seriál dostal. ()

Reklama

thommas 

všechny recenze uživatele

Náhodná koláž obrazů obohacená o náhodné triky, spojená nahodilým střihem, zpracovávající stupidně jednoduchý scénář, který někdo rozstříhal na odstavce a náhodně seřadil za sebe. Kult požraný sebou samým, iritující parodická hyperbola vlastní zapomenuté geniality. Domýšlivé, nafouknuté, ješitné, povýšené, namyšlené, naduté, samolibé a arogantní, zatímco hlavní postava už dávno míří k opačným charakteristikám. Totální maglajz. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sherlock je stále rovnako skvelý, rieši prípady na počkanie. Akurát sa celý seriál stále viac sústreďuje iba na hlavných hrdinov a riešia samých seba, na čo v krimi nie som zvyknutý. Možno sa to ešte zlepší v ďalších dieloch, ale nie som si istý. (1.1.2017) –––– Pozrel som si ešte raz, či som náhodou niečo dôležité neprespal, a naozaj neviem, za čo som pôvodne dal tie štyri hviezdy. (2.1.2017) ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

TOHLE opravdu někoho šokuje, drží v napětí nebo nedej bože dojímá? To snad nemyslí(te) vážně. Už třetí řada byla - krom jakž takž ucházejícího úvodního dílu - nebezpečně sebe-parodická, ale "Šest Železných dam" to posunulo na zcela novou úroveň. Uživatel kiddo už to, jak se tak na to dívám, napsal za mě, takže jeho komentář akorát drobně poupravím: "Nekoherentní pí*oviny bez pointy. Očekávaný zvrat vypotřebovaný ještě před tím, než se cokoli rozjede, nehledě na provedení tohoto zvratku (erm, chci říci zvratu). Jedná se o ten nejtelenovelovatější, významu prostý způsob vůbec, který je navíc zastříknut až neskutečně umělým melodramatem, jenž popírá veškerou narativní logiku, předchozí vývoj i dosavadní charakterizaci." Už aby se Moffat s Gatissem chytili za ruce a vyskočili z okna. Myšleno obrazně, samozřejmě. I když, za tohle zvěrstvo snad i neobrazně... První dvě série byly chytré, Sherlock byl chytrý, neřízený a arogantní a John byl jeho kotva. Pak se ale ze Sherlocka stal iracionálně se chovající sociopat, který permanentně ohrožuje své okolí, a kterému všechno projde. Do toho přišla assassin Mary, převzala Johnovu roli a od té doby tvoří případy už jen kulisu na pozadí vztahového galimatyáše. Ale fanynky stejně učůrávají a o to přeci jde, ne?:-) Teď už tam vážně chybějí jen ti mimozemšťané; o co, že se ten WhoLock uskuteční.xD P.S.: John a Mary jsou na sociálku. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Ďalším prepojením na Doyleovu "Žltú tvár" je Watsonova veta Mary: "I might not be a very good man, but I am better than you give me credit for." Túto vetu povedal pán Grant Munro jeho manželke Effie, ktorá, podobne ako Mary, pred svojím manželom niečo tajila. (Phosphorus)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno