Reklama

Reklama

Scotland Yard za Sherlockem přijde s podivným případem ministrova syna a rozbitých soch premiérky Margaret Thatcherové. (Netflix)

Recenze (110)

malylada

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak přece je to o krapet lepší rozjezd, než ve třetí sérii. Samotná podstata případu není tak geniální a určitě se nejedná o nikterak úchvatnou zápletku. Vtipkování už tolik nefunguje, neboť je to příliš zaběhnutá rutina z předchozích dílů a místy už opravdu otravovalo. Co Sherlock ztrácí po těchto stránkách, tak naopak co do vztahů mezi postavami je tento díl opravdu výborný a vývoj posledních patnácti minut jsem opravdu nečekal. Trošku jsem zlomyslný, ale jsem rád, že film opustila jedna z nejnudnějších postav a snad to Sherlockovi vrátí původní lesk......7/10 ()

stration 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokud se příště nepodaří vrátit se alespoň většinově k detektivnímu žánru, tak už budu vážně nasranej a půjdu s hodnocením níž. Posun do melodramatické roviny tomu vůbec nesluší. Ale díky konci je tu snad příslib lepších dalších dvou dílů. Pořád je to ale proklatě geniální, promyšlené a nanejvýš zábavné. ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

TOHLE opravdu někoho šokuje, drží v napětí nebo nedej bože dojímá? To snad nemyslí(te) vážně. Už třetí řada byla - krom jakž takž ucházejícího úvodního dílu - nebezpečně sebe-parodická, ale "Šest Železných dam" to posunulo na zcela novou úroveň. Uživatel kiddo už to, jak se tak na to dívám, napsal za mě, takže jeho komentář akorát drobně poupravím: "Nekoherentní pí*oviny bez pointy. Očekávaný zvrat vypotřebovaný ještě před tím, než se cokoli rozjede, nehledě na provedení tohoto zvratku (erm, chci říci zvratu). Jedná se o ten nejtelenovelovatější, významu prostý způsob vůbec, který je navíc zastříknut až neskutečně umělým melodramatem, jenž popírá veškerou narativní logiku, předchozí vývoj i dosavadní charakterizaci." Už aby se Moffat s Gatissem chytili za ruce a vyskočili z okna. Myšleno obrazně, samozřejmě. I když, za tohle zvěrstvo snad i neobrazně... První dvě série byly chytré, Sherlock byl chytrý, neřízený a arogantní a John byl jeho kotva. Pak se ale ze Sherlocka stal iracionálně se chovající sociopat, který permanentně ohrožuje své okolí, a kterému všechno projde. Do toho přišla assassin Mary, převzala Johnovu roli a od té doby tvoří případy už jen kulisu na pozadí vztahového galimatyáše. Ale fanynky stejně učůrávají a o to přeci jde, ne?:-) Teď už tam vážně chybějí jen ti mimozemšťané; o co, že se ten WhoLock uskuteční.xD P.S.: John a Mary jsou na sociálku. ()

mortak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sherlock na psychoterapii? Z osobních důvodů se mi tento směr moc nelíbí. Chápu snahu autorů o posun dopředu, o hledání něčeho nového, ale kdo stojí o dospělého (či jen traumatizovaneho) Sherlocka? Co ovšem tuto epizodu sráží nejvíce dolů je pokus o osudovost. Závěr už připomínal besidku amatérského divadla. ()

IvoB 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sherlock se vrací s kvalitním obsazením, hláškami a ve standardně kvalitní formě, ale také s nezajímavým a zbytečně zamotaným případem, jehož závěrečné rozuzlení vychází na prázdno. Silný základ to stále má, avšak šarm a švih prvních řad jakoby se pomaličku vytrácel. Více na Věčnýkritik.cz ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Scéna, v ktorej Sherlock požiada pani Hudsonovú, aby mu pošepla meno antagonistky "Norburyová" (orig. "Norbury"), kedykoľvek sa jej bude zdať, že je namyslený či príliš sebaistý, naráža na podobnú žiadosť, ktorú dal Sherlock Watsonovi v knižnej predlohe príbehu Arthura Conana Doylea "Žltá tvár" ("The Adventure of the Yellow Face"). V nej je Norbury miesto jedného z prípadov, v ktorom zlyhali schopnosti tohto slávneho detektíva. V oboch prípadoch je to symbol Sherlockovho prenáhlenia sa a precenenia svojich schopností. (Phosphorus)

Reklama

Reklama