Reklama

Reklama

Sherlock - Série 4 (2017) (série)


Skomírající detektiv (S04E02)

(epizoda)
  • Česko Prolhaný detektiv (více)

Watson se vyrovnává se šokující tragédií. Sherlock se mezitím pouští do boje se svým zatím nejschopnějším protivníkem – bohatým filantropem s temným tajemstvím. (Netflix)

Recenze (99)

matolas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fantastická snová atmosféra, kde divák netuší, čo vlastne vidí a začína spochybňovať aj svoj zrak, ono Watsonove "Takéhoto si si ma len vysnívala, Mary," je príjemná facka divákom a ich pohľadu na celý seriál. Nečakal som, že to príde, ale druhá časť štvrtej série je posledný z vrcholov celého seriálu. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// "It is what it is." Tohle asi dokáže jedině Sherlock, abych první díl prospal, a pak druhej jenom čuměl, jak se to celé najednou neskutečně vyplácí. Klobouk dolů, tohle chtělo koule, každopádně abych v půlce čtvrté série znovuobjevil ty dávno ztracené pocity, které jsem k tomu seriálu choval během první a především druhé série, to se fakt jen tak nestává. Teprve leden a já už mám zaděláno na největší překvápko roku. Nářez. Neskutečnej nářez! 10/10 ()

Reklama

maverick10 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když přidáte k rozumu tak roptylující faktory jakými jsou city, láska a přátelství, pak se rozum pomalinku ale jistě vytrácí. A tak je to i s touto sérií. A závěr tohoto dílu nám dává na vědomí, že rozbředlá rodinná sága s prvky bláznivé telenovely se nám roztahuje do epických rozměrů. Celá série se tímto dostává do linie, kterou chce vidět jen většina populace, které degenerují mozkové buňky a která zamrzla u seriálu Ordinace v nějaké té zahradě, nebo kde. Vážně se bojím skouknout závěrečný díl a už googlim nějakou mastičku na zachování mozkového dělnictva. ()

Mr.KarlAdler 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Definitivně a neoddiskutovatelně samoúčelný konstrukt zvratů. Hlavně aby si fanoušci zaplesali nad tím, jak moc je to všechno chytré. A ono se opravdu zdá, že Moffat s Gatissem se buď smějí jejich zprzněným nárokům, nebo maskují tvůrčí krizi. Lying Detective rozhazuje jednu vějičku za druhou v přemíru složitém ději naplněném odkazy pro nenasytné Cumberbitches a maskuje to, že původní motivace postav, tak jak vzejdou z poskládaného příběhu, vlastně absolutně postrádají smysl. Tvůrci jenom potřebují dostat diváka do stavu mysli "nic není nemožné", což je vlastně perfektní alibismus. A člověk se skoro nechá zmást, protože ono to všechno pořád vypadá moc dobře, dokonce líp než kdy dřív - dynamika strhne, herci jsou přesvědčiví, technická stránka je brilantní a Sherlock má dokonce emoce... Ale pro co? Ono je někdy lepší proti namachrovanýmu válečníkovi se spoustou skills s šavlí vytáhnout pistoli jako Indiana Jones a poslat ho do hajzlu. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodně lepší díl, než minule, ale pořádně je tady dost "ale" a to mě pořád dost mrzí. Je fajn, že tvůrci sehnali Toby Jonese jako slizkého padoucha, a že si trochu pohráli s vyprávěním a po dlouhé době nám opět představili toho geniálního Sherlocka, kterého máme rádi, i přestože se v tomto díle chová dost hrozně a šlo by to vymyslet lépe. Tento díl nenudí a daří se mu upoutat naší pozornost, přesto nejlepším dílům se Sherlockem to nesahá ani po Holmesův kabát. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (1)

  • V této epizodě je vidět perfuzor od společnosti Braun v tzv. space systému. (Winster)

Reklama

Reklama